Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Žurnālisti par labākajiem Sočos atzīst Bjerndālenu un Domračevu

Žurnālisti par labākajiem Sočos atzīst Bjerndālenu un Domračevu
Ūle Einārs Bjerndālens
Foto: Itar-Tass/Scanpix

Starptautiskā Sporta žurnālistu asociācija (AIPS) noteikusi labākos sportistus vīriešu un sieviešu konkurencē nesen aizvadītajās Soču ziemas olimpiskajās spēlēs. Par tiem kļuvuši biatlonisti.

Par labāko sportistu vīriešu konkurencē kļuva Ūle Einārs Bjerndālens, kurš Sočos izcīnīja divas zelta medaļas (10 kilometru sprintā un jauktajā stafetē). Norvēģis saņēma 28% balsu, sīvā cīņā apsteidzot Krievijas šorttrekistu Viktoru Anu, par kuru nobalsoja 27% žurnālistu. Ans Sočos kļuva par trīskārtēju olimpisko čempionu. Trešo vietu ieņēma Francijas biatlonists Martēns Furkads, kura rēķinā divas zelta medaļas un viens sudrabs. Furkads saņēma 12% balsu.

Pats Bjerndālens sarunā ar norvēģu žurnālistiem izteica pārsteigumu par šādu iznākumu, uzskatot, ka pie uzvaras vajadzējis tikt Anam: "Cienu to, ka žurnālisti par labāko sportistu Sočos atzina mani, taču pārsteigts, ka par to nekļuva šorttrekists Viktors Ans. Viņš izcīnīja trīs zelta medaļas un bronzu, tāpēc nav saprotams, kāpēc saņēma mazāk balsu nekā es."

Sieviešu konkurencē pārliecinoši par uzvarētāju kļuva trīskārtējā Soču olimpiskā čempione (iedzīšanā, masu startā un 15km individuālajā distancē) Darja Domračeva no Baltkrievijas, par kuru nobalsoja 45%. Slovēņu kalnu slēpotāja Tīna Maze, kura Sočos tika pie divām zelta medaļām, ar 21% balsu ieņēma otro vietu, bet trešā bija norvēģu slēpotāja, trīskārtējā čempiona Marita Bjergena ar 7%.

Par labāko komandu ar 16% balsu tika atzīta Nīderlandes ātrslidotāju komanda. Jāpiebilst, ka ātrslidotāji Nīderlandei izcīnīja 23 (!) no 24 medaļām.

Izmantotie resursi:
AIPS Web Site
NRK – nyheter, tv og radio fra Norge og hele...


, 2014-02-28 07:48, pirms 10 gadiem
Par Domračovu piekrītu, bet Bjerndālena vietā drīzāk būtu jāliek Viktors Ans
, 2014-02-28 08:49, pirms 10 gadiem
Domračova bez jautājumiem, bet Bjorndālens gan izbrīna, jo viņš pat pilnībā nedominēja biatlonā, kur nu vēl visā olimpiādē!
, 2014-02-28 09:16, pirms 10 gadiem
samērā loģiski, tad kad Ans būs savācis kopā tik pat cik ir Bjorndālenam, turklāt vēl izcīnīs kādu 40 gadu vecumā, tad arī būs labākais
, 2014-02-28 09:25, pirms 10 gadiem
Protams ātrums vairs nav kā jaunībā,bet abās stafetēs Bjerndālenam vienkārši lieliska šaušana un žēl,ka Svensens ''noraka'' Ūlem pelnītu trešo zeltu
, 2014-02-28 10:15, pirms 10 gadiem
boleks rakstīja: samērā loģiski, tad kad Ans būs savācis kopā tik pat cik ir Bjorndālenam, turklāt vēl izcīnīs kādu 40 gadu vecumā, tad arī būs labākais
Bet nav jau runa par mūža ieguldījumu, bet par 2014. paveikto.
, 2014-02-28 10:43, pirms 10 gadiem
es par Maritu Bjergenu !
, 2014-02-28 16:21, pirms 10 gadiem
Es par Paipalu!
Ralfs Freibergs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
203

Kvēps: "Freibergam ir pozitīvas dopinga analīzes"

Otrais Latvijas izlases hokejists, kurš pieķerts aizliegto vielu lietošanā, ir aizsargs Ralfs Freibergs, Latvijas Televīzijas "Sporta Studijai" apliecinājuši valstsvienības ārsts Jānis Kvēps un Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) galvenā ārste Līga Cīrule.
Vitālijs Pavlovs 
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
207

Ar dopingu, iespējams, grēkojis vēl viens Latvijas izlases hokejists

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers sarunā ar portālu Sportacentrs.com apstiprināja, ka šobrīd ir aizdomas par vēl viena Soču olimpisko spēļu Latvijas komandas pārstāvja pozitīvām dopinga analīzēm.
Latvijas delegācija noslēguma pasākumā
Foto:F64/Romāns Kokšarovs
59

Sočos noslēgusies Latvijai vissekmīgākā ziemas olimpiāde

Ar greznu noslēguma ceremoniju ir beigusies 2014. gada Soču ziemas olimpiāde, kurā Latvijas sportisti iepriecināja četrām olimpiskajām medaļām – divām sudraba medaļām un divām bronzas.