Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Judins kā pirmais iekļūst Eiropas snūkera čempionāta ceturtdaļfinālā

Judins kā pirmais iekļūst Eiropas snūkera čempionāta ceturtdaļfinālā
Rodions Judins. Foto: Riga Masters

LETA. Latvijas spēlētājs Rodions Judins piektdien Maltā Eiropas snūkera čempionāta izslēgšanas turnīrā kā pirmais no visiem dalībniekiem iekļuva ceturtdaļfinālā.

Judins, kurš izslēgšanas spēļu turnīrā izsēts ar 61. numuru, astotdaļfinālā ar 4-0 pieveica mājinieku Aleksu Borgu (20.).

Pirmajā kārtā Latvijas sportists ar 4-0 pārspēja izraēlieti Nadavu Bitonu (68.), otrajā kārtā viņš četros freimos tika galā arī ar sacensību ceturto numuru Mārtinu O'Donelu no Anglijas, bet trešajā kārtā Latvijas snūkerists ar 4-2 pieveica vēl vienu Anglijas sportistu - turnīra 29. numuru Patriku Vīlenu.

Otrs Latvijas pārstāvis "play-off" sacensībās 17 gadus vecais Kalniņš, kurš ir viens no jaunākajiem sacensību dalībniekiem un izslēgšanas turnīrā bija izsēts ar 19. numuru, ceturtdien piedzīvoja zaudējumu 1/16 finālā. Apakšgrupu sacensībās Kalniņš uzvarēja visās četrās spēlēs, Judins bija pārāks trīs no četriem dueļiem, bet Māris Volajs un Artūrs Ķeņģis guva vienu panākumu četros mačos un izslēgšanas turnīram nekvalificējas. No apakšgrupās 177 spēlējušajiem snūkeristiem izslēgšanas turnīrā iekļuva 72.

Pirms tam turpat Maltā norisinājās Eiropas čempionāti trīs jaunatnes vecuma grupās. 16 gadus vecais Artemijs Žižins U-18 meistarsacīkstēs aizkļuva līdz pusfinālam un U-21 turnīrā sasniedza ceturtdaļfinālu, bet U-16 ieskaitē pusfinālā spēlēja Andrejs Pripjoks.

Izmantotie resursi:
LETA


Artemijs Žižins. Foto: World Snooker Federation

Latvijas snūkerists Žižins zaudē Eiropas meistarsacīkšu astotdaļfinālā

LETA. Latvijas sportists Artemijs Žižins piektdien Bosnijā un Hercegovinā Eiropas snūkera čempionātā piedzīvoja neveiksmi astotdaļfinālā.
Foto: European Billiards and Snooker Association

Žižins Eiropas snūkera čempionātā sasniedz astotdaļfinālu

LETA. Latvijas sportists Artemijs Žižins ceturtdien Bosnijā un Hercegovinā Eiropas snūkera čempionātā sasniedza astotdaļfinālu.
Rodions Judins. Foto: Riga Masters

Judinam, Kalniņam un Žižinam uzvaras Eiropas snūkera čempionāta trešajās spēlēs

LETA. Latvijas sportisti Rodions Judins, Artemijs Žižins un Filips Kalniņš trešdien Bosnijā un Hercegovinā izcīnīja uzvaru Eiropas snūkera čempionāta mačos.