Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1593, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Latvijas čempions maratonā: "Galvenais mērķis bija neizstāties debijā"

Latvijas čempions maratonā: "Galvenais mērķis bija neizstāties debijā"
Kristaps Bērziņš
Foto: Skrien Latvija

Latvijas čempions maratona distancē Kristaps Bērziņš, kas aizvadītajā nedēļas nogalē savā debijas reizē maratonā triumfēja Latvijas čempionātā, sarunā ar portālu Sportacentrs.com komentēja savu sniegumu aizvadītajā "Skrien Latvija" sestajā posmā.

"Tā kā šis bija pirmais maratons, tad galvenais mērķis bija tikt līdz finišam, neizstāties," atzina Bērziņš. "Zināju, ka varu noskriet maratonu, bet nebiju pārliecināts vai to spēšu izdarīt pietiekoši ātri. To, ka varēšu noskriet divās stundās un 40 minūtēs, šaubu nebija, bet gribējās distanci veikt ātrāk par divām stundām un 35 minūtēm."

"Savu pirmo maratonu izvēlējos skriet Valmierā, jo tas bija Latvijas čempionāts. Zināju - ja viss būs kārtībā un normāli noskriešu tad trijniekā starp latviešiem tikšu un labākajā gadījumā arī pacīnīšos par uzvaru. Par galveno konkurentu maratonā uzskatīju lietuvieti Mindaugu. Zināju, ka viņam arī šī ir debija maratonā. Tā kā gandrīz visos pusmaratonos iepriekš biju viņam zaudējis tad pārliecība, ka noskriešu viņu maratonā, man nebija. Jau pašā sākumā centos skriet savā tempā, kas arī diezgan labi izdevās. Pirmos divus apļus skrēju kopā ar Turkinu un Matisonu. Pirmo pusi sanāca veikt par minūti ātrāk nekā plānots (jeb 1 stundu un 14 minūtēm). To, ka nebūs cīņa ar konkurentiem sapratu tikai ceturtā apļa beigās, jo nebija pārliecības vai temps nebūs vēl jāsamazina un vai nesāksies kādas veselības problēmas. To, ka tiešām sanāks uzvarēt sapratu tikai tad, kad biju uzskrējis pēdējā kalnā, kad līdz finišam bija mazāk kā 200 metru," piebilda kuldīdznieks.

"Trase bija diezgan interesanta, patika, ka nebija daudz līdzenie posmi, pārsvarā vai nu uz augšu vai leju. Grūtākais likās taisnais posms turp un atpakaļ, kad tas bija izturēts, tad pārējais jau likās salīdzinoši vieglāk," sacīja Bērziņš.

Latvijas čempions maratonā arī neslēpa: "Domāju tuvāko gadu laikā vairs neskriet maratonu. Skriešu savu iecienītāko distanci - pusmaratonu. Siguldā plānoju skriet pusmaratonu, ja viss būs kārtībā. Par personīgo rezultātu grūti spriest, ja būšu spējis atjaunoties no maratona, tad domāju, ka personisko rekordu varētu noskriet, jo rudens man ir tas laiks, kad sasniedzu augstvērtīgākos rezultātus."


, 2013-09-18 08:31, pirms 11 gadiem
labs skrējiens!apsveicu Kristapu!!!
Publicitātes foto

Pirmajā Jelgavas nakts pusmaratonā uzvaru izcīna Rolands Kaimiņš

Pašā vasaras vidū, 12. jūlijā Jelgava uz vienu dienu pārvērtās par Latvijas skriešanas centru, pulcējot turpat divus tūkstošus pirmā Sportland Jelgavas nakts pusmaratona dalībniekus. Pilsētas iedzīvotāju un viesu interese par pasākumu to izvērta par patiesiem skriešanas svētkiem veselas dienas garumā, noslēdzoties ar uguns šovu un finišu vēlā vakara stundā.
Uz goda pjedestāla K.Bērziņš (no kreisās), V.Zolnerovičs un K.Kaimiņš
Foto: Inesis Babāns

Ventspils pusmaratonā uzvar Zolnerovičs un Prokopčuka

15.jūnijā notika piektais Ventspils Piedzīvojumu parka pusmaratons, kas reizē bija sacensību seriāla "Skrien Latvija 2014" 3.posms un Latvijas čempionāts pusmaratonā. Ar jaunu trases rekordu (01:05:30 h) pirmais finišēja Valērijs Zolnerovičs, bet sieviešu konkurencē ātrākā bija Jeļena Prokopčuka – 01:13:32 h.
Publicitātes foto

Biķernieku pusmaratonā uzvar Žolnerovičs un Ābele

Par skriešanas seriāla "Skrien Latvija" otrā posma Biķernieku pusmaratona uzvarētājiem svētdien kļuva Latvijas rekordists pusmaratonā un maratonā Valērijs Žolnerovičs un Jeļena Ābele.