Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1593, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Jelgavā notiks pirmais nakts pusmaratons Latvijā

Jelgavā notiks pirmais nakts pusmaratons Latvijā
Publicitātes foto

2014.gada 12.jūlijā pirmo reizi notiks Jelgavas nakts pusmaratons, kas būs pirmais šāda veida Latvijas mēroga masu skriešanas pasākums Zemgalē un viens no skriešanas seriāla „Skrien Latvija“ posmiem.

Gatavošanās treniņi Jelgavas pusmaratonam sāksies jau no 12.aprīļa, un tos nodrošinās Nike Running Club treneri. Jelgavas pusmaratona koptreniņus organizē Nike Running Club, Jelgavas Sporta servisa centrs un skriešanas seriāls „Skrien Latvija“, un tie visiem dalībniekiem ir bezmaksas.

Jelgavas pusmaratona organizētāji par savu mērķi ir izvirzījuši attīstīt skriešanas kultūru Jelgavā un visā Zemgalē un pirmajā nakts pusmaratonā Jelgavā pulcēt 3000 dalībniekus. Starts Jelgavas pusmaratonam tiks dots 12.jūlija vakarā, un skrējējiem tiks piedāvātas distances: pusmaratons 21,0975 km, 10 km Nike skrējiens un 5 km tautas skrējiens. Atsevišķā distancē varēs doties arī bērni, piedaloties SEB bērnu skrējienā.

Tā kā skriešanas disciplīna un dalība sacensībās prasa fizisku un garīgu sagatavotību, ikviens skriet grbētājs ir aicināts uzsākt savlaicīgus treniņus, trenējoties individuāli un piedaloties īpašajos koptreniņos. Gatavošanās koptreniņi notiks pie Zemgales Olimpiskā centra (ZOC, Kronvalda ielā 24, Jelgavā) un Jelgavas sporta halles (Mātera ielā 44a, Jelgavā), sākot no 12.aprīļa līdz pat pusmaratona norises dienai. Tos vadīs Nike Running Club treneres Aļona Fomenko un Nataļja Gorškova. Aļona Fomenko ir kvalificēta vieglatlētikas trenere un bijusi Latvijas izlases dalībniece vidējās skriešanas distancēs. Savukārt Nataļja Gorškova ir Jelgavas 4. vidusskolas sporta skolotāja, kura sporta jomā strādā jau 20 gadus.

Treniņu datumi: 12.04. – ZOC, 19.04.- Jelgavas sporta halle, 26.04.- ZOC, 03.05. -Jelgavas sporta halle, 10.05. - ZOC, 17.05. - Jelgavas sporta halle, 24.05. - ZOC, 31.05. - Jelgavas sporta halle, 07.06. - ZOC, 14.06. - Jelgavas sporta halle, 21.06. - ZOC, 28.06. - Jelgavas sporta halle, 05.07. - ZOC. Pulcēšanās koptreniņiem katru reizi ir plkst. 11:00. Treniņu apmeklējums ir bezmaksas.

Informāciju sagatavoja:
Biedrība "Skrien Latvija"
info@skrienlatvija.lv


, 2014-04-11 17:31, pirms 10 gadiem
Es par skriešanu vēlu vakarā tikai priecājos. Varēja gan arī uzrakstīt, cikos starts un vai tas attieksies arī uz 5 un 10 km.
Publicitātes foto

Pirmajā Jelgavas nakts pusmaratonā uzvaru izcīna Rolands Kaimiņš

Pašā vasaras vidū, 12. jūlijā Jelgava uz vienu dienu pārvērtās par Latvijas skriešanas centru, pulcējot turpat divus tūkstošus pirmā Sportland Jelgavas nakts pusmaratona dalībniekus. Pilsētas iedzīvotāju un viesu interese par pasākumu to izvērta par patiesiem skriešanas svētkiem veselas dienas garumā, noslēdzoties ar uguns šovu un finišu vēlā vakara stundā.
Uz goda pjedestāla K.Bērziņš (no kreisās), V.Zolnerovičs un K.Kaimiņš
Foto: Inesis Babāns

Ventspils pusmaratonā uzvar Zolnerovičs un Prokopčuka

15.jūnijā notika piektais Ventspils Piedzīvojumu parka pusmaratons, kas reizē bija sacensību seriāla "Skrien Latvija 2014" 3.posms un Latvijas čempionāts pusmaratonā. Ar jaunu trases rekordu (01:05:30 h) pirmais finišēja Valērijs Zolnerovičs, bet sieviešu konkurencē ātrākā bija Jeļena Prokopčuka – 01:13:32 h.
Publicitātes foto

Biķernieku pusmaratonā uzvar Žolnerovičs un Ābele

Par skriešanas seriāla "Skrien Latvija" otrā posma Biķernieku pusmaratona uzvarētājiem svētdien kļuva Latvijas rekordists pusmaratonā un maratonā Valērijs Žolnerovičs un Jeļena Ābele.