Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:139, Did:0, useCase: 3

Autors: Mārcis Martini

Vēl tikai šonedēļ LSPA turpina pieņemt dokumentus pamatstudijām bakalaura programmās

Vēl tikai šonedēļ – līdz 22.jūlijam, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā (LSPA) turpinās pieteikšanās studijām pilna laika klātienes bakalaura programmās „Sporta zinātne” un „Fizioterapija”. Šogad reflektantiem ir iespēja pretendēt uz vienu no vairāk nekā 80 valsts budžeta apmaksātajām studiju vietām programmā „Sporta zinātne”, bet programma „Fizioterapija” pieejama tikai par maksu.

Pirmajā pieteikumu reģistrācijas nedēļa, studijām LSPA pieteikušies 186 studētgribētāji, kas ir par 10 reflektantiem vairāk nekā pērn. Šobrīd studijām "Sporta zinātnē" saņemti 118 topošo studentu pieteikumi, bet "Fizioterapijā" 68 pieteikumi.

Bakalaura programmā „Sporta zinātne” šogad īpaši populāra ir kvalifikācijas programma -sporta veida vecākais treneris, tai seko sporta skolotājs un vadītājs sporta jomā kvalifikācija. Pieprasītāka kļūst arī rekreācijas speciālista kvalifikācija (fizisko, garīgo un emocionālo spēju atjaunošana brīvajā laikā).

LSPA gan bakalaura, gan maģistrantūras studijās darbojas rotācijas princips, kura ietvaros, katru semestri, notiek studiju sekmju izvērtēšana, un valsts budžeta vietas tiek labākajiem studentiem. Līdz ar to, sākot studijas par maksu, studentam ir iespējas mācības turpināt budžeta vietā, ja studijās ir labas sekmes.

Reģistrācija pilna laika klātienes studijām bakalaura programmās – „Sporta zinātne” un „Fizioterapija” notiek līdz 22. jūlijam, LSPA centrālajā ēkā, Rīgā, Brīvības gatvē 333, 1.stāvā, darbdienās no plkst. 10:00 līdz 16:00, līdzi ņemot uzņemšanai nepieciešamos dokumentus.

Papildus informācija par jauno studentu uzņemšanu un dokumentu iesniegšanu pamatstudijām atrodama: NĀC STUDĒT LSPA .

„Sporta zinātnes” studiju programmas aptver vairāk nekā 50 sporta veidus un to mācīšanas metodikas apguvi. Turklāt, pabeidzot četru gadu bakalaura studijas „Sporta zinātnē”, tiek iegūtas divas specialitātes. Piemēram, sporta skolotājs un treneris vai sporta skolotājs un menedžeris, vai rekreācijas speciālists un treneris. Iespējamas arī citas kvalifikāciju kombinācijas.

Kā atsevišķa bakalaura studiju programma tiek piedāvāta „Fizioterapija”, kurā absolventi iegūst profesionālā bakalaura grādu veselības aprūpē ar kvalifikāciju „Fizioterapeits” ar specializāciju sporta jomā. Šī profesija Latvijā vēl ir salīdzinoši jauna, bet kļūst gadu no gada pieprasītāka. Tāpēc Akadēmija nopietni strādā pie programmas pilnveides un studiju virziena tālākas attīstības.

Atgādinām, ka Izglītības un zinātnes ministrija akreditējusi visus LSPA studiju virzienus. Līdz ar to esošie un topošie LSPA studenti, absolvējot Akadēmiju, saņems valsts un starptautiski atzītus augstākās izglītības diplomus.


"Sporto visa klase" sestās sezonas atklāšana "Arēnā Rīga". Foto: Latvijas Olimpiskā komiteja

LOK pārtrauc projekta "Sporto visa klase" sezonu un atceļ finālsacensības

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) savā mājaslapā paziņojusi, ka projekta “Sporto visa klase” 6. sezona tiek pārtraukta un plānotās finālsacensības šajā mācību gadā tiek atceltas.
"Sporto visa klase" sestās sezonas atklāšana "Arēnā Rīga". Foto: Latvijas Olimpiskā komiteja

Koronavīrusa dēļ LOK uz laiku aptur "Sporto visa klase" sacensību norisi

Saistībā ar koronavīrusa COVID-19 izplatības ierobežošanas pasākumu ieviešanu Latvijā, Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) līdz 2020. gada 30. aprīlim aptur projekta “Sporto visa klase” saistīto sacensību organizēšanu, līdz ar to visas plānotās sacensības tiek atceltas.
Roberto Puķītis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64
3

IZM: Sportistiem ir tiesības paust kritiku par sporta organizatorisko procesu

Sportistiem, sporta treneriem un sporta darbiniekiem ir tiesības brīvi paust uzskatus un viedokli, tostarp arī kritiku par sporta organizatorisko un pārvaldības procesu, un šādas tiesības, ja tās tiek izmantotas, ievērojot vispārpieņemtos ētikas principus un normas, ir aizsargājamas, aģentūrai LETA uzsvēra Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).