Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Bernalam veikta operācija pēc sadursmes ar autobusu

Bernalam veikta operācija pēc sadursmes ar autobusu
Egans Bernals. Foto: EPA/Scanpix

LETA--DPA. Kolumbijas riteņbraucējam Eganam Bernalam pēc vairāku savainojumu gūšanas sadursmē ar autobusu treniņa laikā veikta operācija un sportists atrodas intensīvās terapijas nodaļā.

Pirmdien treniņa laikā Bernals sadursmē ar autobusu guva smagus savainojumus. Satiksmes negadījums notika Gačankipas pilsētā aptuveni 30 kilometrus no Kolumbijas galvaspilsētas Bogotas. Riteņbraucējs nekavējoties tika nogādāts slimnīcā, kur viņam uzreiz tika veiktas vairākas operācijas, lai fiksētu lūzumus labajā kājā un tās ceļgalā, kā arī mugurkaulā.

"Mēs novērosim pacienta progresu nākamajās 72 stundās, un pagaidām viņš paliks intensīvās terapijas nodaļā, jo gūtās traumas ir smagas," teikts Sabanas Universitātes slimnīcas paziņojumā. "Uzreiz tiks uzsākts rehabilitācijas process, lai sasniegtu labākos atveseļošanās rezultātus."

Pagājušajā gadā Bernals uzvarēja "Giro d'Italia" savā debijā šajās sacīkstēs, bet vēlāk 2021. gadā izcīnīja sesto vietu "Vuelta a Espana" daudzdienu velobraucienā. Janvārī Riteņbraucējs pagarināja līgumu ar Lielbritānijas komandu "Ineos Grenadiers" līdz 2026. gadam un jūlijā plānoja atgriezīsies tūrē.


, 2022-01-25 21:30, pirms 2 gadiem
Derētu pieminēt, ka Bernals ir uzvarējis Tour de France. Viņš to izdarīja tik jaunā vecumā, ka lika domāt par potenciālu. Jācer, ka šī trauma neizbeigs karjeru.
, 2022-01-26 04:58, pirms 2 gadiem
Papuass rakstīja: Derētu pieminēt, ka Bernals ir uzvarējis Tour de France. Viņš to izdarīja tik jaunā vecumā, ka lika domāt par potenciālu. Jācer, ka šī trauma neizbeigs karjeru.
Pat ja neizbeigs - tāds pats nu diez vai vēl būs tik skumji
Toms Skujiņš
Foto: Getty Images

Skujiņam jauns karjeras rekords – 28. vieta Pasaules rangā

Trīs vietu kāpumu aktuālajā UCI Pasaules rangā šosejas riteņbraukšanā veicis Baltijas valstu šobrīd vadošais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš, kurš tagad ieņem sev rekordaugsto 28. vietu. Nāciju rangā Latvija 124 valstu konkurencē saglabā 23. pozīciju, kas dod četras vietas dalībai šī gada Pasaules čempionātā.
Emīls Liepiņš. Foto: LRF

Romandijas velobrauciena prologā Liepiņš ieņem 14. vietu

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš otrdien izcīnīja dalītu 14.vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Romandie" pirmajā posmā - prologā.
Toms Skujiņš
Foto: Getty Images

Pogačaram solo uzvara “Ļjēžas – Bastoņas – Ļjēžas” velobraucienā; Skujiņš 48.

Svētdien Beļģijā ļoti drēgnos un lietainos laika apstākļos aizvadīts UCI Pasaules tūres viendienu velobrauciens “Ļjēža – Bastoņa – Ļjēža”, kurā solo uzvaru svinēja slovēnis Tadejs Pogačars. Toms Skujiņš paveica labu darbu komandas līdera labā, pats finišējot 48. vietā un tiekot pie vēl 15 UCI Pasaule ranga punktiem.