Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Titulētajam BMX trenerim Lakučam piespriesta sešu mēnešu diskvalifikācija

Titulētajam BMX trenerim Lakučam piespriesta sešu mēnešu diskvalifikācija
Ivo Lakučs. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

LETA. Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF) par godīgas spēles principa pārkāpšanu uz sešiem mēnešiem diskvalificējusi Latvijas čempiona BMX sacensībās Kristena Krīgera treneri Ivo Lakuču.

"Ivo Lakuča un Kristena Krīgera atrašanās trasē UEC [Eiropas Riteņbraukšanas savienības] Eiropas kausa BMX riteņbraukšanā 11. posma laikā pēc oficiālajiem treniņbraucieniem un laikā, kad trase citiem sportistiem un treneriem ir slēgta, nav attaisnojama un tā neatbilst "fair play" principiem sportā," teikts LRF valdes sēdes paziņojumā.

"Noteikt Ivo Lakučam sešu mēnešu (skaitot no 25.06.2022.) aizliegumu piedalīties jebkādā statusā LRF, UEC, UCI jurisdikcijā esošajās sacensībās par "fair play" principa pārkāpumu. Ņemot vērā apstākļus, ka sportists Kristens Krīgers trasē atradās bez velosipēda, bez reālas darbības pie starta barjeras, kā arī apstākli, ka šis ir sportista pirmais pārkāpums līdzšinējā karjerā, izteikt Kristenam Krīgeram par "fair play" principa pārkāpumu nosodījumu."

15. jūlijā LRF saņēma piecu biedrību elektroniski parakstītu iesniegumu par trenera Ivo Lakuča un Kristena Krīgera iespējamajām manipulācijām ar starta barjeru Eiropas kausa 11. un 12. posmā, kas norisinājās 25. un 26. jūnijā.

Iepazīstoties ar trenera Mika Puķīša demonstrētajiem video un audio materiāliem, padome lēma, ka Lakuča un Krīgera atrašanās trasē pēc oficiālajiem treniņbraucieniem un laikā, kad trase citiem sportistiem un treneriem ir slēgta, nav attaisnojama un, neatkarīgi no šādas rīcības faktiskajām sekām, tā neatbilst godīgas spēles principiem sportā.

Tāpat LRF izpilddirektoram Artim Ozolam uzdots vērsties UCI, lai tā izskata un pieņem lēmumu par sportista [Krīgera] UEC BMX Eiropas kausa 11. posma rezultāta (6. vieta) anulēšanu.


, 2022-09-21 14:27, pirms 2 gadiem
Un tagad latviski, ko vini ar to barjeru darija?
, 2022-09-21 14:30, pirms 2 gadiem
trailer rakstīja: Un tagad latviski, ko vini ar to barjeru darija?
Ko tu nesaprati? Lakučs pēc treniņiem bija redzēts ķimerējoties pie starta barjeru palaišanas sistēmas.
, 2022-09-21 14:39, pirms 2 gadiem
trailer rakstīja: Un tagad latviski, ko vini ar to barjeru darija?
BMX speciālistiem bija aizdomas, ka viņi ir regulējuši starta barjeras krišanas nianses

https://sportacentrs.com/ritenbrauk...
, 2022-09-21 14:39, pirms 2 gadiem
D-Mob rakstīja: Ko tu nesaprati? Lakučs pēc treniņiem bija redzēts ķimerējoties pie starta barjeru palaišanas sistēmas.
Un tagad latviski, ko vini ar to barjeru darija?
, 2022-09-21 14:40, pirms 2 gadiem
Ja mani atmiņa neviļ, tad Pifs savulaik BMX mačos brauca vienā vecuma grupā ar LRF izpilddirektoru Arti Ozolu. Tad nu gaidīsim kādu ziņu no UCI.
, 2022-09-21 14:42, pirms 2 gadiem
Piekrītu diskvalifikācijai, jo viņiem trasē nebija jāatrodas, bet gribas arī saprast, vai tiešām regulēja to barjeru. Tas man šķiet to visu krietni pasliktinātu. Viena lieta, ja tu meklē negodīgus ieguvumus sev, bet vēl sliktāk, ja šādi čakarē konkurentus.
, 2022-09-21 14:58, pirms 2 gadiem
datmons rakstīja: Cik miljoni tika zaudēti no šādas rīcības?
cik miljoni tiks zaudēti šo 6 mēnešu laikā, kamēr Lakučs diskvalificēts?
, 2022-09-21 15:12, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Piekrītu diskvalifikācijai, jo viņiem trasē nebija jāatrodas, bet gribas arī saprast, vai tiešām regulēja to barjeru. Tas man šķiet to visu krietni pasliktinātu. Viena lieta, ja tu meklē negodīgus ieguvumus sev, bet vēl sliktāk, ja šādi čakarē konkurentus.
Nekādi negodīgi ieguvumi sev it kā tur nesanāk viņam, taču - attiecīgi pieregulējot starta barjeras krišanas laiku - var radīt priekšrocību konkrētam sportistam, KURŠ TO ZINA UN NEM VĒRĀ SAVA STARTA BRĪDĪ.
, 2022-09-21 15:27, pirms 2 gadiem
wolmar rakstīja: Nekādi negodīgi ieguvumi sev it kā tur nesanāk viņam, taču - attiecīgi pieregulējot starta barjeras krišanas laiku - var radīt priekšrocību konkrētam sportistam, KURŠ TO ZINA UN NEM VĒRĀ SAVA STARTA BRĪDĪ.
Es ar to arī domāju viņa audzēkni, kurš tur bija tajā pašā laikā.
, 2022-09-21 15:34, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: BMX speciālistiem bija aizdomas, ka viņi ir regulējuši starta barjeras krišanas nianses

https://sportacentrs.com/ritenbrauksana/bmx/21072022-lrf_lakucs_un_krigers_parkapa_godigas_spe
No tā senākā raksta: "Šī gada 15.jūlijā LRF saņēma Biedrības "Mārupes BMX klubs", Biedrības “BMX Rīga”, Biedrības “Tukums BMX riteņbraukšanas klubs”, Biedrības "BMX Ādaži", Biedrības “Biedrība “Gulbenes Velo fans”” elektroniski parakstītu Iesniegumu “Par Ivo Lakuča un Kristena Krīgera manipulācijām ar starta barjeru Eiropas riteņbraukšanas savienības Eiropas kausa, 11. un 12.posma sacensību laikā” ar lūgumu izvērtēt notikušo, noskaidrot patiesību, un iesaistīto personu atbildību."

Ārzemniekiem viss šķita normāli? Vai arī ārzemnieku nemaz nebija un piedalījās tikai vietējie, lai gan statuss ir Eiropas kauss?
, 2022-09-21 15:42, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: No tā senākā raksta: "Šī gada 15.jūlijā LRF saņēma Biedrības "Mārupes BMX klubs", Biedrības “BMX Rīga”, Biedrības “Tukums BMX riteņbraukšanas klubs”, Biedrības "BMX Ādaži", Biedrības “Biedrība “Gulbenes Velo fans”” elektroniski parakstītu Iesniegumu “Par Ivo Lakuča un Kristena Krīgera manipulācijām ar starta barjeru Eiropas riteņbraukšanas savienības Eiropas kausa, 11. un 12.posma sacensību laikā” ar lūgumu izvērtēt notikušo, noskaidrot patiesību, un iesaistīto personu atbildību."

Ārzemniekiem viss šķita normāli? Vai arī ārzemnieku nemaz nebija un piedalījās tikai vietējie, lai gan statuss ir Eiropas kauss?
domāju, ir labi, ka mūsējie cēla trauksmi, jo ārzemnieki nemaz citādi nebūtu uzzinājuši. Viņiem jau nebija ne jausmas, ka kāds varētu darboties ap starta barjeru, ko arī mūsējie konstatēja pēc novērošanas kamerām (sižets TV3).
, 2022-09-21 15:50, pirms 2 gadiem
Stulbs veids kā piekasīties un mēģināt piesiet apvainojumus Ivo - cilvēkam, kurš tik daudz darījis, lai Latvijas BMX līmeni attīstītu un padarītu kaut cik konkurētspējošu ar pārējo pasauli. Tie paši cilvēki, kas izvirzīja apsūdzības, zin arī, cik neiespējami ir gūt priekšrocības, manipulējot starta barjeru. Vienīgais, ko tu vari manipulēt ir pēc, cik sekundēm, kopš pēdējās komandas, kritīs starta barjera. Šis intervāls ir starp 1 un 7 sekundēm. Tas, ka tu zini, ka barjera kritīs pēc 2,3 sekundēm nevis 2,2 sekundēm, nedod tev nekādas priekšrocības. Tavs starts ir atkarīgs no tavas reakcijas un tehnikas. It īpaši, ņemot vērā, ka atlikušie 7 braucēji ir tik pat koncentrējušies uz starta gaismām kā tu. Skaudība nav laba lieta.
, 2022-09-21 15:57, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Piekrītu diskvalifikācijai, jo viņiem trasē nebija jāatrodas, bet gribas arī saprast, vai tiešām regulēja to barjeru. Tas man šķiet to visu krietni pasliktinātu. Viena lieta, ja tu meklē negodīgus ieguvumus sev, bet vēl sliktāk, ja šādi čakarē konkurentus.
Barjeras ražotājs izvērtēja, kas noticis un savā vēstulē norādīja, ka "tika veiktas izmaiņas barjeras programmā".
, 2022-09-21 16:15, pirms 2 gadiem
congo rakstīja: Stulbs veids kā piekasīties un mēģināt piesiet apvainojumus Ivo - cilvēkam, kurš tik daudz darījis, lai Latvijas BMX līmeni attīstītu un padarītu kaut cik konkurētspējošu ar pārējo pasauli. Tie paši cilvēki, kas izvirzīja apsūdzības, zin arī, cik neiespējami ir gūt priekšrocības, manipulējot starta barjeru. Vienīgais, ko tu vari manipulēt ir pēc, cik sekundēm, kopš pēdējās komandas, kritīs starta barjera. Šis intervāls ir starp 1 un 7 sekundēm. Tas, ka tu zini, ka barjera kritīs pēc 2,3 sekundēm nevis 2,2 sekundēm, nedod tev nekādas priekšrocības. Tavs starts ir atkarīgs no tavas reakcijas un tehnikas. It īpaši, ņemot vērā, ka atlikušie 7 braucēji ir tik pat koncentrējušies uz starta gaismām kā tu. Skaudība nav laba lieta.
ja es esmu vinnējis Olimpiskās spēles, tad es drīkstu darīt visu, ko gribu?
, 2022-09-21 16:24, pirms 2 gadiem
Gatis rakstīja: ja es esmu vinnējis Olimpiskās spēles, tad es drīkstu darīt visu, ko gribu?
Atrasties trasē pēc atļautā treniņa laika?
, 2022-09-21 16:30, pirms 2 gadiem
congo rakstīja: Atrasties trasē pēc atļautā treniņa laika?
Noteikumi ir jāievēro arī, ja tā ir mājas trase. Ne tikai atrasties tur, bet arī darboties ar starta barjeru. Citiem dalībniekiem tas būtu atļauts? Tāpēc arī tas ir fair-play pārkāpums.
, 2022-09-21 16:41, pirms 2 gadiem
ma315 rakstīja: Barjeras ražotājs izvērtēja, kas noticis un savā vēstulē norādīja, ka "tika veiktas izmaiņas barjeras programmā".
Ļoti nepatīkami, ka tā ir darīts.
, 2022-09-21 16:43, pirms 2 gadiem
congo rakstīja: Atrasties trasē pēc atļautā treniņa laika?
Kašķis jau nebija par to, ka atradās trasē pēc atļautā laika, bet gan par to, ka pārprogrammēja barjeras krišanas ātrumu. Par to tika paziņots A.Ozolam, kurš ir LRF izpilddirektors un Latvijas BMX menedžeris un kā augstāk minēts Ivo Lakluča draugs, strap citu Ivo viņu "atvilka" savos ziedu laikos uz federāciju un tāpēc Artis viņam izdabā, kā vien var. Ozols tālāk izpildījas un centās šo pasākumu noklusēt, tieši tāpat kā visus pārējos Ivo sūdus. Ivo teica, ka nav programmējis barjeru, tāpēc nekur nedrīkst parādīties, ka ir programmēta, jo tad sanāk, ka Ivo ir visiem melojis. Jautājums, kāpēc jāmelo, ja neko neesi darījis, kāpēc mainās versijas, ko darīji trasē ? Otrkārt, tas atiecas nevis uz vienu EK posmu, bet uz abiem.
, 2022-09-21 16:55, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Ļoti nepatīkami, ka tā ir darīts.
ProStuff LLC informēja LRF, ka klātienes vizīte ProStuff LLC nav nepieciešama, jo tā nevarot sniegt papildus
informāciju par barjeras regulēšanas izmaiņām, attiecīgi vienīgie pierādījumi ir trases drošību kameru video un audio
ieraksts no tā vakara notikumiem. Pēc video un audio materiālu izpētes ProStuff LLC cita starpā informēja, ka:
- ir daudzi faktori, kas var ietekmēt barjeras krišanas ātrumu. Ir divi veidi, kā persona var ietekmēt barjeras
krišanas ātrumu. Visnozīmīgākais ir, regulējot gaisa spiediena regulatoru. Mazāk nozīmīgs - regulējot bufera
programmu (Bumper Program) vadības pultī.
- ietekme uz barjeras krišanas ātrumu, regulējot bufera programmu vadības pultī, nav zināma bez ātruma
mērījumiem pirms un pēc regulējumu veikšanas. Daži regulējumi neietekmē ātrumu, savukārt daži ietekmē.
Ir vairāk nekā 1000 iespējamo kombināciju bufera programmas iestatījumos.
- no Miks Puķīša 2022. gada 30. augustā e-pastā iesniegtajiem audiofailiem, secina, ka tā redzamā persona
veic izmaiņas Bufera programmā ProStuff LLC ražotajā vadības pultī.

Šis no LRF officiālā ziņojuma. Lūdzu, neatspogoļujam faktus vienā prizmā, kas liek nojaust, ka ir notikusi manipulācija, kas palīdz kādam braucējam.
, 2022-09-21 17:02, pirms 2 gadiem
ma315 rakstīja: Kašķis jau nebija par to, ka atradās trasē pēc atļautā laika, bet gan par to, ka pārprogrammēja barjeras krišanas ātrumu. Par to tika paziņots A.Ozolam, kurš ir LRF izpilddirektors un Latvijas BMX menedžeris un kā augstāk minēts Ivo Lakluča draugs, strap citu Ivo viņu "atvilka" savos ziedu laikos uz federāciju un tāpēc Artis viņam izdabā, kā vien var. Ozols tālāk izpildījas un centās šo pasākumu noklusēt, tieši tāpat kā visus pārējos Ivo sūdus. Ivo teica, ka nav programmējis barjeru, tāpēc nekur nedrīkst parādīties, ka ir programmēta, jo tad sanāk, ka Ivo ir visiem melojis. Jautājums, kāpēc jāmelo, ja neko neesi darījis, kāpēc mainās versijas, ko darīji trasē ? Otrkārt, tas atiecas nevis uz vienu EK posmu, bet uz abiem.
Officiālā ziņojumā, gan no kompānijas, kas ražo starta barjeru, gan no Latvijas Riteņbraukšanas Federācijas nav minēts, ka IR manipulēts krišanas ātrums. Ir minēts tikai tas, ka tas ir bijis iespējams. Cik zināms, dzīvojam demokrātiskā valstī, kur pastāv nevainīguma prezumpcija (t.i. cilvēks ir nevainīgs, līdz pierādīts pretējais).
, 2022-09-21 17:06, pirms 2 gadiem
https://lrf.lv/bmx/bmx-aktualitates...

links uz Latvijas Riteņbraukšanas Federācijas saiti, kas attiecas uz šo notikumu. Tur var arī atrast visus dokumentus gan no LRF, gan no starta barjeras ražotāja.
, 2022-09-21 17:34, pirms 2 gadiem
congo rakstīja: Atrasties trasē pēc atļautā treniņa laika?
Noteikumi ir visiem vienādi. Ja noteikumos ir norādīts pēc treniņu laika trasē neviens nedrīkst būt, tātad tur nevienam nav jābūt, ne trenerim, kas izcīnījis medaļas, ne sportistam, ne Levitam, ne Putinam, ne Baidenam, nevienam. Un, tā, tas ir ļoti daudzos sporta veidos, jo īpaši tehniskajos. Un, tas ir nerēķinot, to, ka ņēmies ap barjeru, kas pat ja nav izdevies ir vispār absurds.
, 2022-09-21 17:36, pirms 2 gadiem
congo rakstīja: ProStuff LLC informēja LRF, ka klātienes vizīte ProStuff LLC nav nepieciešama, jo tā nevarot sniegt papildus
informāciju par barjeras regulēšanas izmaiņām, attiecīgi vienīgie pierādījumi ir trases drošību kameru video un audio
ieraksts no tā vakara notikumiem. Pēc video un audio materiālu izpētes ProStuff LLC cita starpā informēja, ka:
- ir daudzi faktori, kas var ietekmēt barjeras krišanas ātrumu. Ir divi veidi, kā persona var ietekmēt barjeras
krišanas ātrumu. Visnozīmīgākais ir, regulējot gaisa spiediena regulatoru. Mazāk nozīmīgs - regulējot bufera
programmu (Bumper Program) vadības pultī.
- ietekme uz barjeras krišanas ātrumu, regulējot bufera programmu vadības pultī, nav zināma bez ātruma
mērījumiem pirms un pēc regulējumu veikšanas. Daži regulējumi neietekmē ātrumu, savukārt daži ietekmē.
Ir vairāk nekā 1000 iespējamo kombināciju bufera programmas iestatījumos.
- no Miks Puķīša 2022. gada 30. augustā e-pastā iesniegtajiem audiofailiem, secina, ka tā redzamā persona
veic izmaiņas Bufera programmā ProStuff LLC ražotajā vadības pultī.

Šis no LRF officiālā ziņojuma. Lūdzu, neatspogoļujam faktus vienā prizmā, kas liek nojaust, ka ir notikusi manipulācija, kas palīdz kādam braucējam.
Trenerim nav jāveic manipulācijas ar barjeru. Vienalga, palīdz, kādam vai nepalīdz. Jau ar to, ka ir veiktas manipulācijas ir pārkāpts FP
, 2022-09-21 17:37, pirms 2 gadiem
congo rakstīja: ProStuff LLC informēja LRF, ka klātienes vizīte ProStuff LLC nav nepieciešama, jo tā nevarot sniegt papildus
informāciju par barjeras regulēšanas izmaiņām, attiecīgi vienīgie pierādījumi ir trases drošību kameru video un audio
ieraksts no tā vakara notikumiem. Pēc video un audio materiālu izpētes ProStuff LLC cita starpā informēja, ka:
- ir daudzi faktori, kas var ietekmēt barjeras krišanas ātrumu. Ir divi veidi, kā persona var ietekmēt barjeras
krišanas ātrumu. Visnozīmīgākais ir, regulējot gaisa spiediena regulatoru. Mazāk nozīmīgs - regulējot bufera
programmu (Bumper Program) vadības pultī.
- ietekme uz barjeras krišanas ātrumu, regulējot bufera programmu vadības pultī, nav zināma bez ātruma
mērījumiem pirms un pēc regulējumu veikšanas. Daži regulējumi neietekmē ātrumu, savukārt daži ietekmē.
Ir vairāk nekā 1000 iespējamo kombināciju bufera programmas iestatījumos.
- no Miks Puķīša 2022. gada 30. augustā e-pastā iesniegtajiem audiofailiem, secina, ka tā redzamā persona
veic izmaiņas Bufera programmā ProStuff LLC ražotajā vadības pultī.

Šis no LRF officiālā ziņojuma. Lūdzu, neatspogoļujam faktus vienā prizmā, kas liek nojaust, ka ir notikusi manipulācija, kas palīdz kādam braucējam.
Ok, neesmu eksperts, lai spriestu par starta barjeras mehānismu, bet redzu, ka nav viennozīmīgi. Paldies, ka ieliec info! Tiesa, man joprojām paliek jautājums, kāpēc viņi abi atradās trasē pēc officiālā laika un darbojās? Šis arī nav OK, to vienkārši nevajag darīt.
, 2022-09-21 18:04, pirms 2 gadiem
congo rakstīja: Officiālā ziņojumā, gan no kompānijas, kas ražo starta barjeru, gan no Latvijas Riteņbraukšanas Federācijas nav minēts, ka IR manipulēts krišanas ātrums. Ir minēts tikai tas, ka tas ir bijis iespējams. Cik zināms, dzīvojam demokrātiskā valstī, kur pastāv nevainīguma prezumpcija (t.i. cilvēks ir nevainīgs, līdz pierādīts pretējais).
Ja jau netaisnīga diskvalifikācija, tad ir visādas instances, kurās pierādīt savu taisnību. Gan jau vienojās, ka davai, uz ziemu izslēgsim čali no riteņbraukšanas, lai nākamajā vasarā var maukt atkal. Nekādu zaudējumu nav un formāli esam pirkstu pakratījuši. Visi ir ieguvēji
, 2022-09-21 19:47, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Ok, neesmu eksperts, lai spriestu par starta barjeras mehānismu, bet redzu, ka nav viennozīmīgi. Paldies, ka ieliec info! Tiesa, man joprojām paliek jautājums, kāpēc viņi abi atradās trasē pēc officiālā laika un darbojās? Šis arī nav OK, to vienkārši nevajag darīt.
1) LRF norāda, ka ir notikusi neatļauta iejaukšanās Bufera programmā, izmantojot vadības pulti. Ražotāja atbildē arī ir teikts, ka čaļi veica izmaiņas barjeras programmā, skaidri un nepieprotami, tur nav ko pārprast. “Latviski”, tas nozīmē veica barjeras programmēšanu. Kāpēc ?
2) Barjeras krišanas ātruma izmaiņas var veikt regulējot gaisa spiediena regulatoru vai veicot izmaiņas barjeras programmā. Te ir atbilde uz jautājumu “kāpēc ?”.
3) Ja veica izmaiņas barjeras programmā vai mainījās barjeras krišanas ātrums, ja tieši šai darbībai šī funkcija paredzēta ? Būtu jau godīgi, ja pateiktu, par kuriem regulējumiem tieši gāja runa, tas jau nu bija zināms, tad arī būtu viss skaidrs.
4) Ja ejiet uz “šteli” neņemiet līdzi riteni, jo ja tu esi bez riteņa tevi nevar sodīt .
Man ir aizdomas, ka plašāku skaidrojumu drīzumā redzēsim TV ekrānos.
, 2022-09-21 19:52, pirms 2 gadiem
ma315 rakstīja: 1) LRF norāda, ka ir notikusi neatļauta iejaukšanās Bufera programmā, izmantojot vadības pulti. Ražotāja atbildē arī ir teikts, ka čaļi veica izmaiņas barjeras programmā, skaidri un nepieprotami, tur nav ko pārprast. “Latviski”, tas nozīmē veica barjeras programmēšanu. Kāpēc ?
2) Barjeras krišanas ātruma izmaiņas var veikt regulējot gaisa spiediena regulatoru vai veicot izmaiņas barjeras programmā. Te ir atbilde uz jautājumu “kāpēc ?”.
3) Ja veica izmaiņas barjeras programmā vai mainījās barjeras krišanas ātrums, ja tieši šai darbībai šī funkcija paredzēta ? Būtu jau godīgi, ja pateiktu, par kuriem regulējumiem tieši gāja runa, tas jau nu bija zināms, tad arī būtu viss skaidrs.
4) Ja ejiet uz “šteli” neņemiet līdzi riteni, jo ja tu esi bez riteņa tevi nevar sodīt .
Man ir aizdomas, ka plašāku skaidrojumu drīzumā redzēsim TV ekrānos.
Jā, izskatās, ka te vēl prasās izskaidrot un salikt lietas pa plauktiņiem. Tie regulējumi ir jākomentē, tad arī sapratīsim.
, 2022-09-21 22:29, pirms 2 gadiem
congo rakstīja: ProStuff LLC informēja LRF, ka klātienes vizīte ProStuff LLC nav nepieciešama, jo tā nevarot sniegt papildus
informāciju par barjeras regulēšanas izmaiņām, attiecīgi vienīgie pierādījumi ir trases drošību kameru video un audio
ieraksts no tā vakara notikumiem. Pēc video un audio materiālu izpētes ProStuff LLC cita starpā informēja, ka:
- ir daudzi faktori, kas var ietekmēt barjeras krišanas ātrumu. Ir divi veidi, kā persona var ietekmēt barjeras
krišanas ātrumu. Visnozīmīgākais ir, regulējot gaisa spiediena regulatoru. Mazāk nozīmīgs - regulējot bufera
programmu (Bumper Program) vadības pultī.
- ietekme uz barjeras krišanas ātrumu, regulējot bufera programmu vadības pultī, nav zināma bez ātruma
mērījumiem pirms un pēc regulējumu veikšanas. Daži regulējumi neietekmē ātrumu, savukārt daži ietekmē.
Ir vairāk nekā 1000 iespējamo kombināciju bufera programmas iestatījumos.
- no Miks Puķīša 2022. gada 30. augustā e-pastā iesniegtajiem audiofailiem, secina, ka tā redzamā persona
veic izmaiņas Bufera programmā ProStuff LLC ražotajā vadības pultī.

Šis no LRF officiālā ziņojuma. Lūdzu, neatspogoļujam faktus vienā prizmā, kas liek nojaust, ka ir notikusi manipulācija, kas palīdz kādam braucējam.
Ivo (Pif), tomēr jau baigi nesmuki sanācis...
, 2022-09-22 10:45, pirms 2 gadiem
Bravo! Varam apsveikt Miku Puķīti ar to ka viņš beidzot ir kļuvis par Latvijas labāko treneri! Ja nesanāk trenējot tad vismaz stučijot par savējiem un izdomājot sazvērestības teorijas. Žēl tikai ka ar šo puskoka lēcēju Latvijas sports nebūs ieguvējs...Arī ap Miku sapulcinātajiem mūžīgi neapmierinātajiem otrās šķiras ex-sportistiem liekas ka ar šādu kangaru gājienu viņi būs atrisinājuši savas bijušās neveiksmes sportā. Varu pačukstēt ka lai sasniegtu augstākos mērķus ir jābūt tīriem nodomiem un ir jāiegulda milzīgs SAVS darbs un ziedošanās. Ivo sevi ir jau pierādijis gan sportojot BMX, gan trenējot BMX, gan trenējot futbolistus. Ko bez mūžīgās žēlošanās par citu veiksmēm un stučīšanas par katru sīkumu esi izdarījis Tu, Mik??
, 2022-09-22 22:08, pirms 2 gadiem
Pirms filozofējam par tīriem nodomiem, "saliekam kopā gadus". Kad viens otrs bija vai nebija olimpiskajā vienībā treneris, kad kļuva par LV BMX treneri, izlasām šo un citus rakstus krievu presē un tad paskatāmies vārdnīcā ko nozīmē vārds kolaboracionisms. Nevajag "pūst pīlītes" https://stolica-s.su/archives/244487
Veronika Monika Stūriška (no kreisās) un Edgars Langmanis
Foto: Nico Van Dartel

Langmanis un Stūriška triumfē UEC BMX Eiropas kausa 6. posmā

Svētdien Čehijas pilsētā Benātki pie Jizeras norisinās UEC BMX Eiropas kausa 6. posms. Junioru puišu grupā otro šīs sezonas uzvaru guva “BMX Rīga/ RRS” sportists Edgars Langmanis, bet iepriekšējā posmā triumfējušais Kristers Apels finālā piedzīvoja kritienu un ieņēma astoto pozīciju. Dāmu U23 grupā nepārspēta palika “Silvas ziķeru” braucēja Veronika Monika Stūriška.
Kristers Apels (pa vidu) un Edgars Langmanis (no labās) uz goda pjedestāla junioru grupā UEC BMX Eiropas kausa 5. posmā

Foto: Nico Van Dartel

Apelam karjeras pirmā BMX Eiropas kausa uzvara junioros; Langmanis trešais

Sestdien Čehijas pilsētā Benātki pie Jizeras norisinās UEC BMX Eiropas kausa piektā posma sacensības. Junioru grupā, pēc izcila starta, finālā uzvaru izcīnīja “BMX Rīga/ RRS” pārstāvis Kristers Apels, bet viņa kluba biedrs Edgars Langmanis ieguva trešo vietu. Vīru elitē soli no fināla palika Rinalds Jānis Kārkliņš.
Edgars Langmanis
Foto: Nico van Dartel

UEC BMX Eiropas kausa Čehijas posmos startēs 73 Latvijas sportisti

Sestdien un Svētdien Čehijas pilsētā Benātki pie Jizeras norisināsies UEC BMX Eiropas kausa piektā, kā arī sestā posma sacensības. Dažādās vecuma un meistarības grupās startēs kopumā 73 Latvijas sportisti. Viņu vidū arī iepriekšējos posmos uzvaras guvušie – Veronika Monika Stūriška, Edgars Langmanis un Ģirts Jonkus.