Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

LRF: Lakučs un Krīgers pārkāpa godīgas spēles principu, citas apsūdzības izvērtēs UCI

LRF: Lakučs un Krīgers pārkāpa godīgas spēles principu, citas apsūdzības izvērtēs UCI
Ivo Lakučs. Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF) šodien izziņoja savu 19. jūlija padomes sēdes lēmumu, ar ko atzīst BMX riteņbraucēja Kristena Krīgera un viņa trenera Ivo Lakuča rīcību par neattaisnojamu un godīgas spēles principus pārkāpjošu, taču par izvirzītajām apsūdzībām manipulācijā ar starta barjeru Eiropas kausa posmā LRF nevar lemt un aicinās Starptautiskās federācijas palīdzību.

"Lieta būtībā ir šāda – trenerim Ivo Lakučam un riteņbraucējam Kristenam Krīgeram par jūnija beigās notikušo Eiropas kausa posmu Valmierā tika izvirzītas nopietnas apsūdzības, ka pirms sacensībām viņi manipulējuši ar starta barjeras krišanas laiku, iegūstot sev priekšrocības sacensībās," portālam Sportacentrs.com skaidroja LRF ģenerālsekretārs Toms Markss.

"24. jūnijā bija oficiālie treniņbraucieni," teica Markss. "Pēc tiem vakarā Lakučs ar Krīgeru vēlreiz bija trasē, apmēram plkst. 22:40, un izmēģināja startu, un šajā laikā Lakučs arī darbojās ar starta barjeru un bija pieslēdzis savu starta pulti. Viņš to skaidroja, ka zinājis par starta barjeras problēmām un vēlējies nodrošināties, ka nepieciešamības gadījumā varētu pieslēgties ar savu starta pulti, proti, apsūdzības par manipulēšanu ar barjeru viņš noliedz. "

Šī gada 15.jūlijā LRF saņēma Biedrības "Mārupes BMX klubs", Biedrības “BMX Rīga”, Biedrības “Tukums BMX riteņbraukšanas klubs”, Biedrības "BMX Ādaži", Biedrības “Biedrība “Gulbenes Velo fans”” elektroniski parakstītu Iesniegumu “Par Ivo Lakuča un Kristena Krīgera manipulācijām ar starta barjeru Eiropas riteņbraukšanas savienības Eiropas kausa, 11. un 12.posma sacensību laikā” ar lūgumu izvērtēt notikušo, noskaidrot patiesību, un iesaistīto personu atbildību.

LRF padome lēma, ka Lakučam un Krīgeram pēc oficiālo treniņbraucienu beigām atrašanās Valmieras trasē jebkurā gadījumā nav rīcība, kas atbilst sportiskajiem principiem. Taču to, vai patiešām manipulēts ar starta barjeru, LRF nevarot pārbaudīt, sacīja Markss, tāpēc nolemts vērsties pie Starptautiskās riteņbraukšanas savienības (UCI), kad arī tiks pieņemts galīgais lēmums, kādu sodu piemērot Lakučam un Krīgeram.

Lakučs ir divu olimpisko spēļu dalībnieks kā sportists un 2001. gada pasaules vicečempions BMX riteņbraukšanā. Ar viņu trenera lomā Māris Štrombergs vēlāk kļuva par divkārtējo olimpisko čempionu. Lakučs šobrīd strādā futbola klubā "Valmiera", bet viņa audzēknis Kristers Krīgers šobrīd ir vadošais BMX riteņbraucējs Latvijā un iepriekšējo Pasaules kausa sezonu pabeidza 14. vieta.

LRF padome nolemj

1. atzīt, ka Ivo Lakuča un Kristena Krīgera atrašanās trasē UEC Eiropas kausa BMX riteņbraukšanā 11. un 12. posma laikā pēc oficiālajiem treniņbraucieniem un laikā, kad trase citiem sportistiem un treneriem ir slēgta, nav attaisnojama un, neatkarīgi no šādas rīcības faktiskajām sekām, tā neatbilst fair play principiem sportā;

2. lai pārbaudītu un saņemtu kompetenta neatkarīga eksperta slēdzienu par starta barjeras krišanas ātruma iespējamām izmaiņām (manipulācijām), uzdot A. Ozolam vērsties Starptautiskajā Riteņbraukšanas savienībā ar aicinājumu nozīmēt ekspertu pārbaudes un slēdziena sagatavošanai;

3. atlikt lēmuma pieņemšanu par piemērojamo sodu Ivo Lakučam un Kristenam Krīgeram līdz Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības nozīmētā eksperta slēdziena saņemšanai.

Izmantotie resursi:
https://lrf.lv/bmx/bmx-aktualitates...


, 2022-07-21 17:33, pirms 2 gadiem
Par fair-play pārkāpumu noteikti var piekrist, ārpus oficiālajiem treniņiem trasē nav jāatrodas. Arī tad, ja mājas trase. Par manipulēšanu, lai eksperti spriež, bet viens treneris minēja, ka novērošanas kamerās redzamās darbības ar starta barjeras pulti iespējams par to liecināja.
, 2022-07-21 17:39, pirms 2 gadiem
Visu cieņu Pifam par darbu ar Valmiera FC futbolistiem, tur ir rezultāti. Bet šis "blakusprodukts" izklausās pavisam nelāgi... Vai nu tik nopietns Latvijas BMX klubu pulciņš tā no zila gaisa visu būtu safantazējuši...
, 2022-07-21 18:29, pirms 2 gadiem
Lakučam noteikt Netuvoties BMX trasei!
, 2022-07-21 20:20, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Par fair-play pārkāpumu noteikti var piekrist, ārpus oficiālajiem treniņiem trasē nav jāatrodas. Arī tad, ja mājas trase.
pasaki to renistiem
, 2022-07-21 23:28, pirms 2 gadiem
Nesaprotu vienu- kāpēc latvieši tik naski savējos nosūdzēt
, 2022-07-21 23:53, pirms 2 gadiem
maģiskais rakstīja: Nesaprotu vienu- kāpēc latvieši tik naski savējos nosūdzēt
nav teikts, ka tikai latvieši pamanīja rosīšanos trasē pēc oficiālā treniņa. Kā arī tā ir runa par godīgu spēli - ir cilvēki, kam tas ir principiāli svarīgi sportā. Tāpat kāds tā var šeptēties arī Latvijas mēroga sacensībās un uz to iegūt labumus sev, ir jāreaģē uz šādām lietām.
, 2022-07-22 00:01, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Par fair-play pārkāpumu noteikti var piekrist, ārpus oficiālajiem treniņiem trasē nav jāatrodas. Arī tad, ja mājas trase. Par manipulēšanu, lai eksperti spriež, bet viens treneris minēja, ka novērošanas kamerās redzamās darbības ar starta barjeras pulti iespējams par to liecināja.
Pirmo reizi redzu, ka Diskusiju vadītājs Edgars nopelnījis plusiņus par uzrakstīto. Edgar, kāpēc Tevi neieredz?
, 2022-07-22 08:43, pirms 2 gadiem
maģiskais rakstīja: Nesaprotu vienu- kāpēc latvieši tik naski savējos nosūdzēt
Nu tāda mēs esam - kalpu un pakalpiņu tauta... Protams sportam ir jābūt godīgam, bet šajā gadījumā noteikti ar situāciju vajadzēja pašiem tikt galā, nevis iesaistīt starptautisko federāciju u.t.t. Bišķi jau smird pēc nenovīdības un skaudības.
, 2022-07-22 09:58, pirms 2 gadiem
maģiskais rakstīja: Nesaprotu vienu- kāpēc latvieši tik naski savējos nosūdzēt
Man rodas jautājums, vai esi kādreiz bijis ārpus valsts vai runājis ar kādu, kas ir bijis? Nevajag visās savās nelaimēs vainot visus Latviešus. Latvieši ir forši un izpalīdzīgi ļaudis, kas ir ļoti toleranti, dažreiz pat pārāk toleranti, pret citiem.
Noteikumi ir noteikumi un tie ir jāievēro. Tā pat ar godīgas cīņas principiem.
Ja kāds kaut ko pārkāpj, un par to tiek ziņots, tā ir situācija, kad jāsoda pārkāpējs, ne tas, kas pamanīja neatļauto rīcību! To inteliģentai personai vajadzētu saprast.
, 2022-07-22 10:24, pirms 2 gadiem
maģiskais rakstīja: Nesaprotu vienu- kāpēc latvieši tik naski savējos nosūdzēt
Tev savējais ir godīgs cilvēks vai negodīgs latvietis?
, 2022-07-22 10:30, pirms 2 gadiem
wegils rakstīja: Pirmo reizi redzu, ka Diskusiju vadītājs Edgars nopelnījis plusiņus par uzrakstīto. Edgar, kāpēc Tevi neieredz?
šķiet, ka nav tik traki, bet droši vien ļoti atšķiras tas, ko no manis sagaida.
Veronika Monika Stūriška (no kreisās) un Edgars Langmanis
Foto: Nico Van Dartel

Langmanis un Stūriška triumfē UEC BMX Eiropas kausa 6. posmā

Svētdien Čehijas pilsētā Benātki pie Jizeras norisinās UEC BMX Eiropas kausa 6. posms. Junioru puišu grupā otro šīs sezonas uzvaru guva “BMX Rīga/ RRS” sportists Edgars Langmanis, bet iepriekšējā posmā triumfējušais Kristers Apels finālā piedzīvoja kritienu un ieņēma astoto pozīciju. Dāmu U23 grupā nepārspēta palika “Silvas ziķeru” braucēja Veronika Monika Stūriška.
Kristers Apels (pa vidu) un Edgars Langmanis (no labās) uz goda pjedestāla junioru grupā UEC BMX Eiropas kausa 5. posmā

Foto: Nico Van Dartel

Apelam karjeras pirmā BMX Eiropas kausa uzvara junioros; Langmanis trešais

Sestdien Čehijas pilsētā Benātki pie Jizeras norisinās UEC BMX Eiropas kausa piektā posma sacensības. Junioru grupā, pēc izcila starta, finālā uzvaru izcīnīja “BMX Rīga/ RRS” pārstāvis Kristers Apels, bet viņa kluba biedrs Edgars Langmanis ieguva trešo vietu. Vīru elitē soli no fināla palika Rinalds Jānis Kārkliņš.
Edgars Langmanis
Foto: Nico van Dartel

UEC BMX Eiropas kausa Čehijas posmos startēs 73 Latvijas sportisti

Sestdien un Svētdien Čehijas pilsētā Benātki pie Jizeras norisināsies UEC BMX Eiropas kausa piektā, kā arī sestā posma sacensības. Dažādās vecuma un meistarības grupās startēs kopumā 73 Latvijas sportisti. Viņu vidū arī iepriekšējos posmos uzvaras guvušie – Veronika Monika Stūriška, Edgars Langmanis un Ģirts Jonkus.