Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Krīgers ar sekmīgu startu PK pietuvina Latvijas BMX braucējus Tokijas OS

Krīgers ar sekmīgu startu PK pietuvina Latvijas BMX braucējus Tokijas OS
Kristens Krīgers.
Foto: Jānis Līgats

Sestdien Itālijas pilsētā Veronā aizvadītas Pasaules kausa BMX superkrosā pirmā posma sacensības. Sekmīgi sevi tajās apliecināja Latvijas elites vīru sportists Kristens Krīgers, kurš spēcīgajā konkurencē aizkļuva līdz pusfinālam, sacensību noslēgumā ieņemot 13. vietu. U23 vīru grupā pusfinālā iekļuva Edvards Glāzers, tajā finišējot astotajā pozīcijā.

Jaunā Pasaules kausa sezona BMX superkrosā tika gaidīta ar lielu nepacietību. Pirmie četri no kopumā astoņiem Pasaules kausa posmiem ir iekļauti Tokijas Olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensību skaitā. Šajos posmos, kas norisinās Veronas un Bogotas pilsētu trasēs, arī noskaidrosies tas, vai Latvijas vadošajiem vīru un dāmu sportistiem izdosies kvalificēties Tokijas Olimpiskajām spēlēm.

Pirmos divus posmus uzņem Itālijas pilsēta Verona. Sacensību trase Latvijas braucējiem bija ļoti labi zināma. Nedēļu iepriekš šeit notika Eiropas kausa posmi, bet 2016. gadā šeit risinājies arī Eiropas čempionāts.

Sākot ar šo sezonu, Pasaules kausa sacensībās iekļauta arī U23 vecuma grupa gan vīriem, gan arī dāmām. Grupa izveidota, lai palīdzētu jaunajiem braucējiem veiksmīgi pakāpeniskāk pāriet no junioru uz pieaugušo sportu.

Latviju pirmajos divos posmos pārstāv kopumā seši sportisti. Vīru elitē – Helvijs Babris, Kristens Krīgers un Mikus Strazdiņš. Dāmu elitē – Vineta Pētersone. U23 vīru konkurencē – Edvards Glāzers un Edvards Emīls Liberts.

Vīru elite:

Vīru elitē pirmās kārtas braucienu ar pirmo piegājienu pārvarēja visi mūsu sportisti. Krīgeram un Strazdiņam savos braucienos trešās vietas, kamēr Babrim ceturtā vieta. 1/16 daļfinālā neveiksmes savos braucienos nācās piedzīvot gan Helvijam Babrim, gan arī Mikum Strazdiņam. Abi braucienus pēc kritieniem bija spiesti noslēgt noslēdzošajās vietās. Tālāk tikmēr tika Kristens Krīgers, kurš savā braucienā finišēja trešais.

Astotdaļfinālā jelgavnieks startēja vienā braucienā ar pasaules eksčempionu Silveinu Andrē. Trenera Ivo Lakuča audzēknis spraigā cīņā spēja izcīnīt ceturto vietu, sasniedzot ceturtdaļfinālu. Tajā Kristens startēja vienā braucienā ar Eiropas čempionu un Pasaules kausa ieguvēju Niku Kimmanu. Abi vienaudži brauciena sākumā nonāca noslēdzošajās vietās. Tomēr trešajā taisnē Kristenam un arī Kimmanam izdevās izmantot sāncenšu pieļautās kļūdas. Mūsu braucējs izkaroja trešo vietu. Lai arī uz finiša līnijas viņu pamanījās apsteigt Kimmans, tomēr gūtā ceturtā pozīcija ļāva sasniegt kāroto pusfinālu, kas ir viens no Krīgera lielākajiem pēdējo gadu panākumiem.

Pusfinālā Krīgera pretinieku vidū bija tādi vīri kā – šveicietis Davids Grafs, francūzis Silveins Andrē un argentīnietis Nikolass Toress. ''AKSSC/ Valmiera'' un ''Mītavas kumeļu'' kluba sportists sīvi cīnījās par vietu labāko četriniekā. Trases beigu daļā gan ritms tika nedaudz zaudēts. Kristens finišēja septītajā vietā, paliekot ārpus fināla. Sacensību noslēgumā mūsu sportistam augstā 13. vieta, kas dos arī vērtīgus punktus pašam individuāli un Latvijai cīņā par Tokijas Olimpisko spēļu kvalifikācijas punktiem. Būtiski ir tas, ka ne Itālijas, ne arī Vācijas sportistiem pusfinālā iekļūt neizdevās.

Lielajā finālā nedaudz negaidīti uzvarēja šveicietis Simons Makvārts. Otrā vieta Francijas braucējam Arturam Pilārdam, bet trešais bija argentīnietis Nikolass Toress.

U23 vīri:

U23 vīru konkurencē Edvards Glāzers dienu iesāka ar ceturto vietu un automātisku kvalificēšanos nākamajai kārtai, kamēr Edvardam Emīlam Libertam pēc septītās vietas pirmajā kārtā nācās startēt “pēdējās cerības” braucienā. Tajā viņš palika trešais, neiekļūstot astotdaļfinālā. Glāzers tikmēr savā astotdaļfināla braucienā finišēja trešais, droši iekļūstot ceturtdaļfinālā. Trenera Olafa Lakuča audzēknim izdevās pārvarēt arī nākamo kārtu. Cīņā par pusfinālu, ''AKSSC/ Valmiera'' un ''Tālava/ VBSS'' kluba sportists finišēja otrajā vietā. Pusfinālā Glāzeram neizdevās no starta izkarot vietu labāko četriniekā. Viņš finišēja astotajā pozīcijā. Sacensību noslēgumā Edvardam 15. vieta.

Dāmu elite:

Dāmu elitē Vineta Pētersone, startējot vienā pirmās kārtas braucienā ar divkārtējo olimpisko čempioni Marianu Pahonu, ieņēma ceturto vietu. Tas deva iespēju sacensības turpināt ceturtdaļfinālā. Tajā mūsu sportiste jau no starta nonāca noslēdzošajā pozīcijā. Lai arī trasē Vineta centās uzlabot savas pozīcijas, tas viņai neizdevās. Līdz ar to pusfināla barjera palika nesasniegta. Finālā uzvarēja nīderlandiete Džūdija Bāva, kamēr kritienu piedzīvoja galvenā favorīte Laura Smuldersa.

Svētdien Veronā norisināsies otrā posma sacensības.

Izmantotie resursi:
lrf.lv


Veronika Monika Stūriška (no kreisās) un Edgars Langmanis
Foto: Nico Van Dartel

Langmanis un Stūriška triumfē UEC BMX Eiropas kausa 6. posmā

Svētdien Čehijas pilsētā Benātki pie Jizeras norisinās UEC BMX Eiropas kausa 6. posms. Junioru puišu grupā otro šīs sezonas uzvaru guva “BMX Rīga/ RRS” sportists Edgars Langmanis, bet iepriekšējā posmā triumfējušais Kristers Apels finālā piedzīvoja kritienu un ieņēma astoto pozīciju. Dāmu U23 grupā nepārspēta palika “Silvas ziķeru” braucēja Veronika Monika Stūriška.
Kristers Apels (pa vidu) un Edgars Langmanis (no labās) uz goda pjedestāla junioru grupā UEC BMX Eiropas kausa 5. posmā

Foto: Nico Van Dartel

Apelam karjeras pirmā BMX Eiropas kausa uzvara junioros; Langmanis trešais

Sestdien Čehijas pilsētā Benātki pie Jizeras norisinās UEC BMX Eiropas kausa piektā posma sacensības. Junioru grupā, pēc izcila starta, finālā uzvaru izcīnīja “BMX Rīga/ RRS” pārstāvis Kristers Apels, bet viņa kluba biedrs Edgars Langmanis ieguva trešo vietu. Vīru elitē soli no fināla palika Rinalds Jānis Kārkliņš.
Edgars Langmanis
Foto: Nico van Dartel

UEC BMX Eiropas kausa Čehijas posmos startēs 73 Latvijas sportisti

Sestdien un Svētdien Čehijas pilsētā Benātki pie Jizeras norisināsies UEC BMX Eiropas kausa piektā, kā arī sestā posma sacensības. Dažādās vecuma un meistarības grupās startēs kopumā 73 Latvijas sportisti. Viņu vidū arī iepriekšējos posmos uzvaras guvušie – Veronika Monika Stūriška, Edgars Langmanis un Ģirts Jonkus.