Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Latvijas riteņbraukšanas gada apskats

Latvijas riteņbraukšanas gada apskats
Latvijas Riteņbraukšanas gads

2020. gads strauji tuvojas savam noslēgumam. Tāpat kā visos sporta veidos, arī riteņbraukšanā šī bija pilnībā atšķirīga sezona no visām iepriekšējām. Neskatoties uz to, Latvijas riteņbraukšana veidu pārstāvji atrada iespējas priecēt daudzos līdzjutējus ar lieliskiem rezultātiem starptautiskajā arēnā. Lielisku darbu šogad paveica arī sacensību rīkotāji, bet Latvijas Riteņbraukšanas federācijā gada beigās mainījās vadība.

Šosejas riteņbraukšanā visaugstākajā līmenī – pasaule tūrē – Latvijai pēc ilgiem gadiem bija trīs pārstāvji. BMX riteņbraukšanā bija jānoslēdzas Tokijas Olimpisko spēļu kvalifikācijai, tomēr atceltās svarīgākās starptautiskās sacensības liedza mūsu braucējiem piepildīt savus mērķus – kvalificēties savām pirmajām olimpiskajām spēlēm. MTB riteņbraukšanā starptautiskajā arēnā Latvijas vārdu godam nesa XCO krosa braucējs Mārtiņš Blūms un Downhill braucēja Paula Žibasa. Bet nu par visu pēc kārtas.

Janvāris:

Liepiņš vareni debitē “Trek – Segafredo” vienībā:
Janvāra beigās Maljorkas salā notiekošajos viendienu velobraucienos debiju “Trek – Segafredo” komandā piedzīvoja Emīls Liepiņš. Latviešu sprinteris jau pirmajā startā sekmēja komandas biedra Mateo Mosketi triumfu, pats finišējot sestajā vietā. Pāris dienas vēlāk scenārijs līdzīgs – Mosketi triumfē, Liepiņš devītais. Lielisks sākums visaugstākajā riteņbraukšanas līmenī.

Bogdanvovičs un Lukševics iekaro Dienvidameriku:

Vienas no savas karjeras iespaidīgākajām sacensībām aizvadījuši Latvijā reģistrētās Itālijas komandas “Amore&Vita – Prodir” sportisti – Māris Bogdanovičs un Viesturs Lukševics. Gan Argentīnas, gan Kolumbijas tūres pulcēja vairākus simtus tūkstošus skatītājus ik posmu. Bogdanovičs abās tūrēs kopumā trīs reizes finišēja TOP20 braucēju vidū. Ar aktīvu sniegumu izcēlās arī Lukševics.

Profesionālās šosejas riteņbraucēju karjeras noslēdz Saramotins un Flaksis

Janvārī tapa skaidrs, ka ilgo veiksmīgo karjeru noslēgt nāksies astoņkārtējam Latvijas čempionam šosejas riteņbraukšanā Aleksejam Saramotinam. Motja savā karjerā lepojas ar sešām lielām UCI kategorijas velobraucienu uzvarām, sīksto cīņu un vietu TOP 10 Parīze – Rubē. Atzīstams bija arī Alekseja sniegums pasaules čempionātos, bet lieliskākā komanda noteikti atmiņā paliks “IAM Cycling”. Pēc pavadītiem septiņiem gadiem UCI kontinentālā un pro kontinentālās komandās ASV, mājās atgriezies un profesionālās šosejas riteņbraucēja gaitas noslēdza Andžs Flaksis, kurš 2012. gadā izcīnīja otro vietu Eiropas U23 čempionātā, bet gadu vēlāk šajās sacensībās (tikai individuālajā braucienā) bija piektais. Jāizceļ arī Flakija triumfs “Tour de Beauce” kopvērtējumā un trešā vieta Flandrijas U23 klasikā. Riteņbraukšanā gan Andžs palika un pievienojās Latvijas labākajai MTB komandai “DTG – MySport”. Tika sekmīgi startēts lielākajos MTB maratonos Latvijā un Igaunijā.

Februāris:

Pēc 25 gadu pārtraukuma atjauno Latvijas čempionāts treka riteņbraukšanā

Februāra sākumā Lietuvas pilsētā Paņevežā notika Baltijas valstu čempionāts treka riteņbraukšanā, kas izpelnījās lielu interesi no lietuviešu, latviešu un igauņu sportistiem. Sacensības risinājās divu dienu garumā. Latviju pārstāvēja 46 sportisti, kas bija vairāk par abām kaimiņvalstīm. Lieliski panākumi – Aināram Ķiksim, Daniēlam Kažim, Vitālijam Korņilovam, Kristiānam Belohvoščikam, Līnai Svarinskai, Matīsam Kaļveršam un citiem latviešiem.
Babris sasniedz Pasaules kausa posmā BMX superkrosā
Februāra sākumā Austrālijā ar pirmajiem posmiem startēja Pasaules kausa sezona BMX superkrosā. No plānotajiem četriem posmiem notika tikai trīs. Pie tam, situācija pasaulē bija tāda, ka nevarēja notikt arī pārējie seši posmi. No Latvijas braucējiem jāizceļ Helvija Babra iegūtā 14. vieta trešajā posmā. Vineta Pētersone tikmēr bija 22. vietā 1. posma sacensībās.

Krīgers un Pētersone triumfē Indonēzijā

Vadošie Latvijas BMX braucēji pa ceļam no Austrālijas uz Latviju produktīvi viesojās tālajā Indonēzijā, kur notika UCI C1 kategorijas BMX sacensības, ar iespēju tajās iegūt vērtīgos Tokijas Olimpisko spēļu kvalifikācijas punktus. Kristens Krīgers un Vineta Pētersone atnesa triumfus, kamēr pie godalgām tika arī - Helvijs Babris un Filips Krists Rozītis.

Blūms sezonu sāk ar godalgu

Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs sacensību sezonu iesāka Kiprā, kur izcīnīja trešo vietu UCI C1 kategorijas XCO krosā “Copa Catalana Internacional”. Vēlāk kopā ar komandas biedru Nordemanu tika gūtas godalgas arī “Cyprus Sunshine” MTB daudzdienu sacensībās.

Marts

Neilands uguņo Parīze – Nica posmos

Pēc ne tik sekmīga sezonas sākumu, savu jaudu parādīja par “Trako” dēvētais Krists Neilands. Kuldīdznieks prestižajā pasaules tūres daudzdienu velobraucienā “Parīze – Nica” lieliski cīnījās gan sānu vējos, gan kalnainākās distancēs. Posmos tika gūtas vietas TOP15 un kopvērtējumā Krists atradās pat septītajā vietā. Priekšpēdējā posmā gan piesardzības dēļ viņš uz starta neizgāja. Šīs bija pēdējās sacensības pirms “Covid – 19” izraisītā ilgā pārtraukuma.

Latviešu sāpīgais vakars Dienvidāfrikā

Dienvidāfrikā notiekošajās leģendārajās “Cape Epic” MTB daudzdienu pāru sacensībās šogad plānoja piedalīties pieci latvieši – Gints Jakovels ar Jāni Priževoitu, Atis Vidovskis ar Edgaru Ābolu un Māris Vancevičs ar beļģu sportistu Jasperu Lefervi. Visi mūsu vīri jau atradās Dienvidāfrikā, tomēr “Covid – 19” risku dēļ, tikai iepriekšējā vakarā rīkotāji pieņēma lēmu par sacensību atcelšanu. Sāpīgs mirklis visiem, tostarp mūsu vīriem.

Tokijas Olimpiskās spēlēs pārceltas uz 2021. gadu

Martā oficiāli tika paziņots par Tokijas Olimpisko spēļu norises pārcelšanu uz 2021. gadu. Spēlēm jau bija kvalificējušies divi mūsu šosejas riteņbraucēji, bet labas izredzes to paveikt saglabā BMX braucēji.

Aprīlis

Skujiņš desmitniekā Šveices digitālās tūres posmā

Pandēmijas pirmo vilni pārdzīvojis dzīvoklī Spānijā, Toms Skujiņš un Latvijā esošais Emīls Liepiņš piedalījās Šveices digitālajā tūrē, izmantojot Rouvy platformu. Vienā no posmiem Toms finišēja desmitajā vietā.

Maijs

Ar labāko braucēju dalību notiek “Veloprofs” Latvijas kauss eriteņbraukšanā

Toms Skujiņš, Krists Neilands, Emīls Liepiņš, Mārtiņš Blūms un citi labākie latviešu riteņbraucēji maija sākumā Zwift platformā sacentās vēsturē pirmajā “Veloprofs” Latvijas kausā eriteņbraukšanā. Dramatiskā cīņā triumfēja Neilands, kam sekoja Skujiņš un Blūms. Piedalījās vairāk nekā 80 dalībnieki. Pasākums ieguva plašu mediju uzmanību un tiks rīkots arī 2021. gadā.

Jūnijs
Valkā ar dalībnieku rekordu startē Latvijas kauss šosejas riteņbraukšanā
Vairāk nekā 140 dalībnieki garajā distancē no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas jūnija vidū startēja Latvijas kausa pirmajā posmā šosejas riteņbraukšanā – Valkas četrcīņas velobraucienā. 89 kilometru garajā distancē triumfēja igauņu juniors Jonass Kurits, bet labākais no latviešiem bija Andris Vosekalns, kuram septītā vieta.

Startē MTB sacensību sezona

Ar “MySport” Tomes MTB maratonu un Daugavpils velokrosu jūnijā startēja arī Latvijas MTB sacensību sezona. Tomē triumfēja Oskars Muižnieks, kuram sekoja Māris Bogdanovičs un Lauris Purniņš.

Jūlijs

Ar zvaigžņotu sastāvu norisinās “BSC Group” sacensības
Jūlija pirmajā dienā Biķernieku trasē startēja “BSC Group” velobrauciens. Pirms starta svinīgi Krists Neilands saņēma balvu kā labākais valsts riteņbraucējs. Sacensībās gan dominēja igauņi ar Toma Flakša trenētās “Tartu 2024 Baltic Chain cycling” līderi Raitu Armu priekšgalā.

Startē jaunatnes kauss šosejas riteņbraukšanā

Dobelē un tās apkārtnē ar Latvijas un Lietuvas jauno šosejas riteņbraucēju dalību startēja Latvijas jaunatnes kausa sezona, kurā notika četri posmi. Jaunie sportisti sacentās septiņās vecuma un meistarības grupās.

Krīgers triumfē “SMScredit.lv BMX čempionāta” ievadā

Burtnieku novada “Avotos” norisinājās “SMScredit.lv BMX čempionāta” pirmais posms. Šajā un vairākos nākamajos posmos tika pārspēts čempionāta dalībnieku rekords. Pro Open grupā pirmajā posmā uzvarēja Kristens Krīgers, bet turpinājumā dominēja Helvijs Babris.

Siguldā notiek pirmais “Specialized” Latvijas un Lietuvas MTB XCO krosa čempionāts

Lieliskos laika apstākļos vairāk nekā 200 dalībnieki piedalījās vēsturē pirmajā “Specialized” Latvijas un Lietuvas čempionātā MTB Olimpiskajā (XCO) krosā. Vīru elitē dominēja Latvijas braucēji ar Mārtiņu Blūmu priekšgalā, bet dāmām nepārspētas bija lietuvietes ar titulēto Katržinu Sosnu priekšgalā. Sacensības pulcēja vairāk nekā 500 skatītāju.

Sieviešu amatieres un jaunie braucēji noskaidro Latvijas čempionus šosejā

Jūlijā Biķerniku trasē un Kuldīgā notika sezonas pirmie Latvijas čempionāti šosejas riteņbraukšanā. Par absolūto amatieru čempioni dāmām kļuva Kate Rudzīte-Minajeva. Tikmēr Kuldīgā par valsts jauniešu čempionu finiša spurtā kļuva Toms Ustups. Čempionus noskaidroja arī C grupas puiši un meitenes, kā arī B grupas jaunietes.

Blūms izaicina pasaules varenos Šveices kausā

Mārtiņš Blūms jūlijā startēja Šveices kausā MTB XCO krosā (UCI HC kategorija). Spraigā cīņā latvietis finišēja ceturtajā vietā. Salīdzinoši maz (1 minūti un 15 sekundes) Blūms zaudēja sacensību uzvarētājam – pasaules MTB leģendai Nino Šurteram. Tikmēr apsteigts tika Eiropas eksčempions Larss Forsters un citas pasaules kalnu riteņbraukšanas zvaigznes.

Ustups triumfē Rīgas jauniešu daudzdienā

Jūlija beigās Rīgā un Siguldā notika Rīgas atklātās meistarsacīkstes jauniešiem daudzdienu braucienā, kurās piedalījās Latvijas, Lietuvas, Polijas un Igaunijas sportisti. Kopvērtējumā nepārspēts palika Toms Ustups, bet trešais bija Arnolds Zariņš.

Augusts

Kaļveršs skaisti triumfē Polijā

Junioru šosejas riteņbraucējs Matīss Kaļveršs augusta sākumā priecēja sevi un fanus ar lielisku triumfu nacionālā mēroga junioru daudzdienu velobrauciena posmā Polijā.

Ķiksis triumfē elites sacensībās Itālijā

Latvijas vadošais treka riteņbraucējs Ainārs Ķiksis augusta sākumā UCI 1. kategorijas sacensībās “Piceno Sprint Cup” izcīnīja trešo vietu keirinā, bet sprintā ieņēma sesto pozīciju.

Babris par pāris centimetriem pārspēj Krīgeru Latvijas BMX čempionātā

Ventspilī augustā notika Latvijas BMX čempionāts, kas 24 vecuma grupās startēja 362 dalībnieki. Elites grupā dramatisku uzvaru guva Helvijs Babris, kurš par nieka tiesu pārspēja Kristenu Krīgeru. Dāmām pirmā bija Vineta Pētersone, bet junioru konkurencēs triumfi – Edvardam Emīlam Libertam un Beātei Žiharei. Klubu vērtējumā triumfēja Jelgavas klubs “Mītavas kumeļi”, kas no troņa gāza “BMX Rīga”.

Muižnieks trīskārtējs Latvijas čempions MTB maratonā

Latvijas valsts mežu MTB maratona Siguldas posma ietvaros notika Latvijas čempionāts MTB maratonā. Vīru konkurencē pilns goda pjedestāls “DTG – MySport” vienībai. Trīskārtējs čempions – Oskars Muižnieks, kam sekoja – Lauris Purniņš un Arnis Pētersons. Dāmām pirmā Katrīna Jaunslaviete-Kipure, bet junioriem pirmie – Ronalds Rītiņš un Renāte Rodionova.

Bogdanovičs par mata tiesu no pjedestāla “Baltic Chain tour” kopvērtējumā

Trīs Latvijas komandas – Latvijas Nacionālā komanda, “Evelo team” un “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree” startēja “Baltic Chain tour” velobraucienā. Divas trešās vietas etapos guva Māris Bogdanovičs, kuram kopvērtējumā par mata tiesu nācās palikt aiz goda pjedestāla. Ar lielisku aktivitāti visas tūres garumā izcēlās Pauls Rubenis.

Svarinska cienījami cīnās Itālijas kalnos

Pirmo gadu startējot pieaugušo konkurencē, Līna Svarinska sekmīgi sevi apliecināja prestižajā UCI kategorijas sieviešu velobraucienā “Giro dell' Emilia”. Finišā mūsu sportistei 43. vieta.

Pēc 18 gadu pārtraukuma Latvijai “Tour de France” divi sportisti

Augusta beigās tapa zināms, ka no Latvijas pasaules prestižākajā velo notikumā – “Tour de France”- startēs divi braucēji. Trešo gadu pēc kārtas “Trek – Segafredo” sastāvā iekļāva Tomu Skujiņu, bet debiju un savu sapņa piepildījumu piedzīvoja Krists Neilands. “Astana” apkalpes sastāvā tikmēr tika iekļauts Andris Reiss.

Eiropas čempionātā visaugstāk Pluto

Francijas pilsētā Pluē, kur 2000. gadā par pasaules čempionu kļuva Romāns Vainšteins, norisinājās Eiropas čempionāts. No Latvijas sportistiem augstāko vietu – 29. – U23 vecum grupas braucienā ieguva Mārtiņš Pluto. Tikmēr elites vīru konkurencē Emīls Liepiņš finišēja 56., bet Līna Svarinska U23 dāmu konkurencē bija 45.

Roze un Rožlapa dominē Biķerniekos

Augusta izskaņā Biķernieku trasē notika Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā individuālajā braucienā jaunatnei, amatieriem un elites dāmām. Absolūti labākos laikus sasniedza amatieru braucējs Artis Roze, kamēr sieviešu elitē lielisku gatavību apliecināja Dana Rožlapa. No Talsu novada nākusī sportiste pasniedza meistarklasi ne tikai daiļā dzimuma pārstāvēm, bet arī lielai daļai amatieru vīru. C grupā zēniem triumfēja talantīgais liepājnieks Toms Čirkšis, meitenēm “Belo CP/ RRS” pārstāve Līva Šlosberga, bet jaunietēm Dobeles sporta skolas pārstāve Linda Eihmane. Ar lielu prieku sacensībās startēja arī parariteņbraucēji.

Zviedris atnes “ZZK” trešo Latvijas amatieru čempiona kreklu pēc kārtas

Dobelē norisinājās Latvijas amatieru čempionāts šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā. Negaidīti tajā triumfēja “ZZK” komandas riteņbraucējs Normunds Zviedris, kurš tādējādi jau trešo gadu pēc kārtas nodrošināja absolūto triumfu “ZZK” vienībai. Otrā vieta Imantam Vēliņam, bet trešā Egonam Rozenfeldam.

Krīgers un Pētersone triumfē Čehijā

Latvijas elites BMX sportisti – Kristens Krīgers un Vineta Pētersone – Čehijas galvaspilsētā Prāgā guva uzvaras UCI C1 kategorijas BMX sacensībās.

Septembris

Liepiņam pirmais sezonas pjedestāls

Ungārijas tūrē savu iespēju cīnīties par rezultātu sagaidīja un izmantoja Emīls Liepiņš, kurš izcīnīja otro vietu otrā posma sacensībās. Dobelnieks arī sekmēja komandas biedra Mosketi goda pjedestālus citos posmos.

Neilands “Tour de France” posma aktīvākais braucējs

Krists Neilands savā debijas “Tour de France” par sevi lika runāt jau tūres ceturtajā posmā. Kuldīdznieks iesaistījās atrāvienā, kurā bija aktīvākais tā dalībnieks un tika panākts kā pēdējais no bēgļiem. Pēc finiša Krists saņēma posma aktīvākā braucēja titulu.

Skujiņš gūst Latvijas riteņbraukšanas gada skaļāko panākumu

Startējot pēdējo dienu Latvijas čempiona kreklā skaļi sevi apliecināja Toms Skujiņš. “Tour de France” astotajā posmā Toms izkaroja vietu veiksmīgā atrāvienā. Kāpumiem bagātīgā posmā carnikavietis cīnījās lieliski un finišā izcīnīja otro vietu. Kas tāds latviešiem nebija izdevies kopš Romāna Vainšteina laikiem šī gadsimta sākumā. Spilgts ieraksts Latvijas riteņbraukšanā un Latvijas sportā kopumā šajā gadā.

Lukševica sapnis piepildās Siguldā

Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciena laikā notika arī Latvijas elite vīru grupas brauciena čempionāts. Visam izšķiroties Gaujas kalnā, pirmo reizi karjerā par valsts čempionu kļuva Viesturs Lukševics. 33 gadus vecajam kuldīdzniekam šis bija viens no karjeras mērķiem, kas sekmīgi tika piepildīts. Otrā vieta Paulam Rubenim, bet trešā Mārim Bogdanovičam.

Vienības brauciens pulcē tūkstošus

Siguldā notiekošais 30. Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens pulcēja maksimāli iespējamo dalībnieku skaitu – 3000 velomīļu. Ikvienam bija iespēja izvēlēties starp sporta šosejas, Bosch MTB, Tautas šosejas vai Retro velo distancēm.

Pētersonei lielisks panākums Eiropas kausā

UEC Eiropas BMX kausa otrajā posmā Veronas trasē trešo vietu ieguva Vineta Pētersone, kura piekāpās tikai divām BMX leģendām – Marianai Pahonai un Laurai Smuldersai. Citās vecuma grupās triumfēja – Līva Lizete Glāzere un Roberts Treimanis.

Smiltenes kauss ar bruģa sacīksti un nakts sprintu

Divu dienu garumā notika leģendārais “Smiltenes kauss” riteņbraukšanā, kas pulcēja vairāk nekā 500 dalībniekus. Bruģa sacīkstē Pafbet Sporta distancē triumfēja Māris Bogdanovičs, kurš dienu iepriekš palika nepārspēts arī pirmajās sprinta sacensībās pret kalnu tumsas apstākļos. Latvijas jaunatnes kausa noslēdzošajā posmā netrūka pārsteigumu, bet Tautas braucienā startēja arī Kaspars Kambala.

Vosekalam veiksmīgā Smiltene atnes otro zeltu Latvijas čempionātos

Smiltenē notika Latvijas elites, U23, junioru un jauniešu čempionāts individuālajā braucienā. Elites vīru grupā triumfēja Andris Vosekalns, kurš 2014. gadā tieši Smiltenē palika nepārspēts valsts čempionātā grupas braucienā. U23 konkurencē triumfēja Alekss Krasts, junioriem Roberts Andersons, juniorēm Kitija Siltumēna, bet jauniešiem Arnolds Zariņš.

Ape 100 triumfē Muižnieks

Apē notika “Vivus.lv MTB maratona” posms un tradicionālā “Ape 100” sacīkste. Garajā distancē triumfēja Oskars Muižnieks. Viņam sekoja Andžs Flaksis un Pēters Prūss.

Krīgers triumfē pirmajā un pēdējā posmā

Valmierā noslēdzās “SMScredit.lv BMX čempionāta” seriāls. Tāpat kā pirmajā posmā netālajā “Avotu” trasē, arī piektajā posmā Pro open grupā uzvarēja Kristens Krīgers, kuram sekoja Edvards Glāzers un Helvijs Babris.

Vosekalns uzvar Rīgas sirdī

Neierastā laikā notika Toyota Rīgas velomaratons, tomēr tas neliedza tajā piedalīties vairāk nekā 2000 velocienītāju. Sporta distancē triumfēja Andris Vosekalns, kurš finiša spurtā pārspēja sekmīgu sezonu aizvadījušo Aleksu Krastu.

Rožlapa atzīstami cīnās pasaules čempionātā

Ar lielu nepacietību un mērķtiecību šī gada pasaules čempionātam šosejas riteņbraukšanā gatavojās Dana Rožlapu. Čempionāts sākotnēji bija plānots Šveicē, tomēr operatīvi tika pārcelts uz Itālijas pilsētu Imolu. Sieviešu individuālā brauciena sacensībās Dana 50 dalībnieču konkurencē finišēja 29. vietā. Lai arī pati sportiste ar rezultātu nebija apmierināta līdz galam, tomēr tas ir pēdējo gadu augstvērtīgākais rezultāts Latvijas dāmām pasaules čempionātos.

Latvijas kausā šosejā dominē dobelnieki

201 vīrs un 19 dāmas tika pie Latvijas kausa punktiem šosejas riteņbraukšanā. Kopumā tika iekļautas 11 sacensības. Vīru konkurencē triumfēja “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree” komandas šosejas riteņbraucējs Raivis Ritums, kuram sekoja Artis Roze un Reinis Andrijanovs. Dāmām triumfēja Rituma komandas biedrene Madara Āboma, bet komandām pirmie bija “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree” komanda.

Skujiņš aizcīnās līdz 29. vietai pasaules čempionātā

Imolā notikušajā pasaules čempionātā šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā labākais no latviešiem arī šogad bija Toms Skujiņš, kurš ļoti smagajā trasē finišēja 29. vietā. Krists Neilands bija 58., bet Viesturs Lukševics pēc paveikta darba komandas labā, nefinišēja.

Oktobris

Neilands un Skujiņš atzīstami startē Ardēnu klasikās

Krists Neilands oktobra sākumā finišēja 17. vietā “La Flèche Wallonne” klasikā, bet dažas dienas vēlāk abi ar Tomu Skujiņu iekļuva UCI punktos “Liege – Bastogne –Liege” pasaules tūres viendienu velobraucienā.

Liepiņš nonāk uzmanības centrā savā pirmajā grandtūrē

Dobelnieks Emīls Liepiņš “Trek – Segafredo” sastāvā oktobrī un novembrī startēja savā pirmajā grandtūrē “Vuelta a Espana”. Emīls bija gana universāls, sekmīgi palīdzot gan savas vienības kalnā braucējiem, gan sprinterim. Devītajā posmā Liepiņš par rezultātu cīnījās pats. No izcilās pozīcijas viņu neatļauti izsita Sems Benets, kurš vēlāk triumfēja posmā. Tomēr tiesneši īru riteņbraukšanas zvaigzni sodīja par Emīla neatļautu iespaidošanu. Finišā latvietim 13. vieta, bet varēja būt arī TOP3. Pēdējā posmā Emīls guva 11. vietu.

Noslēdzas lielākiem MTB seriāli

Oktobrī noslēdzās pašmāju lielākie MTB maratona serāli. “Vivus.lv MTB maratonā” tika aizvadīti seši no septiņiem posmiem. “XRX maratona” distancē triumfēja Oskars Muižnieks, bet dāmām nepārspēta bija Katrīna Jaunslaviete-Kipure. Latvijas valsts mežu MTB maratonā notika trīs no pieciem plānotajiem klātienes posmiem. Šeit “Toyota Hybrid” distancē nepārspēti palika – Lauris Purniņš un Jaunslaviete-Kipure.

Novembris

Skujiņš “Trek – Segafredo” vēl divus gadus

Novembra sākumā oficiāli tika paziņots par Toma Skujiņa jauno līgumu uz divām sezonām ar “Trek – Segafredo” vienību. Toms sevi pierādījis kā komandas pamatvērtību uz kuru var paļauties. Plānots, ka latvietim biežāk tiks uzticēts komandas kapteiņa pienākumi.

Korņilovs labo valsts rekordu

Latvijas treka riteņbraucējs Vitālijs Korņilovs Bulgārijā laboja valsts rekordu 4 kilometru iedzīšanā, kas tagad ir 4 minūtes 30.73 sekundes. Sacensību noslēgumā Vitālijam 15. vieta.

Latvijas Riteņbraukšanas federācijā vadība maiņa

Pēc astoņu gadu ilga darba, LRF prezidenta amatu atstāja Igo Japiņš. Vēlēšanās pārliecinoši par jauno prezidentu biedri ievēlēja Sandi Āķi. Padomē turpmāk darbosies – Linards Veide, Edgars Dupats, Ivo Čerbakovs, Normunds Malnačs, Mārtiņš Ķeņģis un Uldis Ālītis. Par jauno ģenerālsekretāru tika apstiprināts Toms Markss, bet par izpilddirektoru Artis Ozols.

Decembris

Skujiņš gada labākais riteņbraucējs

Par Latvijas 2020. gada labāko riteņbraucēju LRF valde atzina Tomu Skujiņu, kurš šogad priecēja ar otro vietu “Tour de France” posmā un citiem augstvērtīgiem rezultātiem.

16 Latvijas šosejas riteņbraukšanas treneri apgūst UCI 1. līmeņa kursus

Latvijas Riteņbraukšanas federācijai sekmīgi izdevās realizēt UCI 1. līmeņa treneru kursus. Jaunas zināšanas starptautiskā mēroga kursos apgūst 16 treneri no dažādām Latvijas sporta skolām un riteņbraukšanas klubiem.

Latvijas Riteņbraukšanas federācija visiem novēl panākumiem un veselības bagātu 2021. gadu!


Emīls Liepiņš. Foto: LRF

Liepiņam 95. vieta Romandijas velobrauciena pirmajā posmā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš trešdien ierindojās 95. pozīcijā UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Romandie" pirmajā posmā.
Ģ.Harkins un O.J.Skrapcis uz pjedestāla. Foto: LRF.

Latvijas riteņbraucējiem panākumi Lietuvā un pieredze Beļģijā

Olivers Jēkabs Skrapcis un Ģirts Harkins izcīnījuši godalgas Lietuvā notiekošajās valsts mēroga šosejas riteņbraukšanas sacensībās. Tikmēr Kate Ketrīna Skujiņa Beļģijā finišēja 54. vietā prestižās “Gent – Wevelgem” U17 grupas velobraucienā.
Toms Skujiņš
Foto: Getty Images
1

Skujiņam jauns karjeras rekords – 28. vieta pasaules rangā

Trīs vietu kāpumu aktuālajā UCI Pasaules rangā šosejas riteņbraukšanā veicis Baltijas valstu šobrīd vadošais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš, kurš tagad ieņem sev rekordaugsto 28. vietu. Nāciju rangā Latvija 124 valstu konkurencē saglabā 23. pozīciju, kas dod četras vietas dalībai šī gada Pasaules čempionātā.