Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

''DTG – MySport'' - otro sezonu pēc kārtas dominējošā MTB komanda Latvijā

''DTG – MySport'' - otro sezonu pēc kārtas dominējošā MTB komanda Latvijā
Oskars Muižnieks
Foto: mtbmaratons.lv

Savu otro sezonu noslēgusi “DTG – MySport” MTB komanda, kas guva teju visus titulus pašmāju lielākajās kalnu riteņbraukšanas sacensībās kā individuālajā, tā komandu vērtējumā. Lielākajos MTB seriālos triumfēja Oskars Muižnieks un Lauris Purniņš. Tikmēr sekmīgu atgriešanos “DTG – MySport” vienībā piedzīvoja Arnis Pētersons.

Pirms sezonas pērnā gada Latvijas vadošā MTB komanda “DTG – MySport” savu mērķu galvgalī bija noteikusi gūt panākumus Latvijas vadošajās kalnu riteņbraukšanas sacensībās, kā arī apliecināt sevi starptautiskajā apritē.
Komandas sastāvā tika saglabāti pērnā gada vadošie braucēji ar Latvijas čempionu MTB maratonā Oskaru Muižnieku priekšgalā.

Tikmēr komandu papildināja viens no pēdējo gadu Latvijas vadošajiem šosejas un MTB braucējiem Andžs Flaksis. Sezonas laikā atgriešanos riteņbraukšanā, pārstāvot “DTG – MySport” vienību piedzīvoja Arnis Pētersons, kurš 2018. gadā ieguva astoto vietu Pasaules kausa posmā MTB XCO krosā elites konkurencē.

Vivus.lv MTB maratona sezonā:

Šis šogad bija pilnvērtīgākais no Latvijas MTB maratonu seriāliem. Tas tādēļ, ka pandēmijas dēļ varēja notikt seši no plānotajiem septiņiem posmiem. “DTG – MySport” bija pārstāvēta un par uzvarām cīnījās gan “HRX” maratona, gan arī “Latvijas valsts mežu” pusmaratona distancēs.

Maratona distancē kopvērtējumā pārliecinošs triumfs Oskaram Muižniekam, kurš triumfēja četros no sešiem posmiem. Osis neuzvarēja tikai Alūksnes un Pļaviņu posmos, piekāpjoties attiecīgi Mārtiņam Blūmam un Arnim Pētersonam. Tieši Arnim uzvara Pļaviņu posmā bija ļoti svarīga pārliecības atgūšanai.

Kopvērtējumā otro vietu ieguva savu pēdējos gados labāko sezonu aizvadošais Lauris Purniņš. Laurim divas otrās un divas trešās vietas, kas liecina par viņa stabilitāti un meistarību. Trešais kopvērtējumā bija vēl viens “DTG – MySport” braucējs Andžs Flaksis. Flakijam otrā vieta ļoti smagajā Cēsu posmā. Labāko desmitniekā iekļuva arī Uldis Ālītis, kuram sestā vieta. 14. Gatis Svētiņš, bet 20. Armands Priede. Vienībai arī pārliecinošs triumfs komandu vērtējumā.

Pusmaratona kopvērtējumā triumfēja lielisku progresu šogad piedzīvojušais talsinieks Gints Lūsis, kurš guva triumfus četros no sešiem posmiem. Otrās vietas ieguvējs Ģirts Cirvelis no “Roadex” vienības tika apsteigts par 18 punktiem. Trešā vieta citam “DTG – MySport” vienības pārstāvim Kārlim Vanagam, kuram divas otrās un divas trešās vietas posmos. Arī Kārlis var lepoties ar iespaidīgu personīgo progresu. Septītā vieta kopvērtējumā Jurim Damškalnam, bet 11. bija Alekss Bresme. Arī šajā distancē komandu kopvērtējumā pirmie – “DTG – MySport” vīri.

Latvijas valsts mežu MTB maratona sezonā:

Tradīcijām bagātākais pašmāju MTB seriāls šajā gadā notika tikai trijos posmos, kam par iemeslu vīrusa “Covid – 19” vīrusa apturēšanai ieviestie ierobežojumi sezonas beigās, kas norāva Ikšķiles un Ropažu posmus.

Mūsu komanda šajā seriālā uzsvaru lika uz “Toyota Hybrid” distanci. Tas arī vainagojās panākumiem, jo kopvērtējumā mūsu braucējiem pirmās četras vietas. Pirmā vieta Laurim Purniņam. Lai arī uzvaras Lauris neizcīnīja nevienā no posmiem, tomēr allaž bija tuvu līderiem. Īpaši spilgts bija Siguldas posms, kur Lauris, Oskars un Arnis finišēja kopā ar paceltām rokām.

Vēl vērtīgāku visu padarīja fakts, ka tas bija Latvijas čempionāts MTB maratonā. Otro vietu kopvērtējumā ieguva Arnis Pētersons, kurš sekmīgi adaptējās sacensību apritē pēc ilgāka pārtraukuma. Tikmēr trešā vieta pieredzes bagātajam Uldim Ālītim. Ceturtais kopvērtējumā Gints Lūsis, septītais Kārlis Vanags, bet 19. Armands Priede. Gūta arī pārliecinoša uzvara komandu kopvērtējumā.

Latvijas čempionāts MTB XCO krosā

Mūsu komanda nepilnā sastāvā startēja arī Latvijas un Lietuvas apvienotajā MTB XCO krosa čempionātā, kas notika Siguldā. Savu favorīta statusu apliecināja Mārtiņš Blūms, kurš ieguva triumfu otro gadu pēc kārtas. Otro vietu tik pat stabili ieguva mūsu Oskars Muižnieks, bet, aizvadot patiesi lielisku sacīksti, trešo vietu izrāva Lauris Purniņš.

Latvijas MTB kausa kopvērtējums:

Teju visas lielākās Latvijas MTB sacensības vienkopus apkopoja Latvijas MTB kauss. Arī šeit “DTG – MySport” bija augšgalā. Vīru individuālajā rangā triumfēja Lauris Purniņš, kuram sekoja Oskars Muižnieks. Ceturtā vieta Gintam Lūsim, astotā Kārlim Vanagam, desmitā Andžam Flaksim, 11. Uldim Ālītim. Komandām gūstam pārliecinošu triumfu.

Starptautiskā sezona:

Bijām plānojuši arī dalību virknē starptautiskā līmeņa sacensībās. Mērķis gan palika nesasniegts. Daudzas sacensības tika atceltas. Tikmēr pasaules čempionātā MTB maratonā, kur pērn lieliski startēja Oskars Muižnieks, komandas braucēji nepiedalījās, jo, būdami strādājoši cilvēki, nevarēja atļauties vēl 10 dienas pēc atgriešanās Latvijā atrasties pašizolācijā. Veselība vienmēr pirmajā vietā.

Vēlamies teikt lielu paldies mūsu atbalstītājiem par lielo atbalstu šajā neparedzamajā gadā: veikalam “MySport”, “Datu tehnoloģiju grupai”, “WD40”, “ProMed Sporta medicīnai” un ikvienam, kas bija un būs kopā ar mums! Turpinām treniņus!


Vouts van Ārts. Foto: Jumbo-Visma arhīvs

Van Ārta dalība "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes

LETA--AP. Beļģijas riteņbraucēja Vouta van Ārta dalība daudzdienu velobraucienā "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes, ceturtdien paziņoja viņa pārstāvētā "Visma-Lease a Bike" komanda.
Foto: SCANPIX/AFP

Muižnieks: "Uzvarai smagajā "Cape Epic" vajag labu sagatavotību un veiksmi"

Oskars Muižnieks duetā ar Lauri Purniņu martā Dienvidāfrikā uzvarēja amatieru ieskaitē daudzdienu maratonā "Cape Epic", ko uzskata par nopietnāko izaicinājumu kalnu riteņbraukšanā (MTB). Muižnieks sarunā ar Latvijas Radio pastāstīja, ka smags pārbaudījums bija gan tehnikai, gan veselībai, tādēļ finiša sasniegšanā liela nozīme ir arī veiksmei.
Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pluto visaugstāk no latviešiem Olimpijas tūrē, Lapiņam debija elites līmeņa sacensībās

Vakar Nīderlandē notikušajā "Olympia's Tour" velobrauciena (UCI kat. 2.2) pirmajā posmā Latvijas riteņbraucējs Mārtiņš Pluto iekļuva četrdesmit labāko riteņbraucēju vidū un izcīnīja 38. vietu. Šajās sacensībās debiju pieaugušo konkurencē piedzīvoja Gusts Lapiņš, kurš pārstāv "Voltas Tartu2024 CCN" komandu.