Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Tour de France" čempions Pogačars pagarina līgumu ar AAE komandu līdz 2027. gadam

"Tour de France" čempions Pogačars pagarina līgumu ar AAE komandu līdz 2027. gadam
Tadejs Pogačars. Foto: AFP/Scanpix

Slovēņu šosejas riteņbraucējs Tadejs Pogačars, kurš šogad otro reizi uzvarēja daudzdienu velobraucienā "Tour de France", ir pagarinājis līgumu ar "UAE Team Emirates" līdz 2027.gadam, piektdien paziņoja komanda.

22 gadus vecais slovēnis, kurš nesen izcīnīja arī bronzas medaļu Tokijas olimpiskajās spēlēs, parakstījis "vienu no garākajiem līgumiem profesionālās riteņbraukšanas vēsturē", teikts paziņojumā. "Esmu patiesi priecīgs, ka varu veltīt savu nākotni komandai un palikt šeit turpmākos gadus," komandas paziņojumā citēts Pogačars.

"Es šeit jūtos kā mājās, tā ir kā liela ģimene. Šī komanda man ir ļoti piemērota, un man ir paveicies teikt, ka esmu atradis ne tikai kolēģus, bet arī draugus," saka riteņbraucējs. "Esmu sajūsmā par turpmākajiem gadiem un to, ko tie sniegs. Cerams, ka tie man un komandai būs panākumiem bagāti. Ceru, ka mēs daudzus bērnus iedvesmojam braukt ar velosipēdiem."

Pogačars pirmo reizi parakstīja līgumu ar komandu 2019. gadā, un piektdienas paziņojums skar viņa trešo līguma pagarinājumu. 2020. gadā viņš pagarināja līgumu līdz 2024. gadam un 2021. gada sākumā - vēl uz diviem gadiem.

Pogačars ir arī Tokijas olimpisko spēļu bronzas laureāts grupas braucienā.

Izmantotie resursi:
LETA


Foto: Agnis Melderis.

Svētdien Ķegumā ar "Cape Epic" uzvarētājiem startēs Vivus MTB maratona jaunā sezona

Jau šīs nedēļas izskaņā, 21. aprīlī, visus aktīvos riteņbraucējus gaidīs Ķegumā, Atpūtas un sporta centrā “Zelta zirgs”, uz Vivus.lv MTB maratona 18. sezonas sākumu, kurā piedalīsies ne tikai pazīstamais un panākumus guvušais motosportists Matīss Karro, bet arī pirms pāris nedēļām lieliski prestižo daudzdienu braucienu Dienvidāfrikā "Cape Epic" aizvadījušie četri Latvijas riteņbraucēji.
Toms Skujiņš. Foto: Getty Images
1

Skujiņš prestižās Valonijas klasikas finiša kalnā nenosargā vadību, izcīnot 12. vietu

Trešdien Beļģijā aizvadīts 88. Pasaules tūres daudzdienu velobrauciens “La Flèche Wallonne”, kurā Latvija profesionālais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš 175 dalībnieku konkurencē izcīnīja 12. vietu. Jāatzīmē, ka Toms finiša kāpumā ilgu laiku atradās sacensību vadībā.
Foto: Māris Vancevičs/LRF
1

Kupli apmeklētajā "Dobeles kausā" latviešiem panākumi zēnu un jauniešu grupās

Aizvadītās nedēļas nogalē Apguldē un Kroņaucē vairāk nekā 400 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Beļģijas piedalījās tradicionālajā “Dobeles kausā”, kas ievadīja arī Latvijas un Baltijas kausa sezonu. Ja elites un junioru grupās uzvaras guva kaimiņvalstu sportisti, tad jauniešu un zēnu grupās labākie bija mūsu valsts sportisti.