Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

''Tour de France'' individuālajā braucienā uzvar Pogačars, Skujiņš - 50. vietā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Tour de France'' individuālajā braucienā uzvar Pogačars, Skujiņš - 50. vietā
Toms Skujiņš. Foto: LRF

Šodien ''Tour de France'' piektajā posmā notika 27 kilometru garš individuālais brauciens, kurā par uzvarētāju kļuva pagājušās sezonas uzvarētājs Tadejs Pogačars. Latvietis Toms Skujiņš finišēja 50. pozīcijā, taču spēja noturēt kopvērtējumā esošo 28. vietu. Jau rīt velobrauciens turpināsies ar 160 kilometru garu sesto posmu.

Šodien daudzdienu velobrauciens ''Tour de France'' turpinājās ar piekto posmu, kurš bija 27.2 kilometru individuālais brauciens. To visātrāk 32 minūtēs veica pagājušā gada čempions slovēnis Tadejs Pogačars, kurš par 17 sekundēm apsteidza Stefanu Kingu, bet par 27 sekundēm dāni Jonasu Vingegordu.

Vienīgais latvietis šajā velobraucienā Toms Skujiņš no ''Trek - Segafredo'' komandas individuālo distanci noslēdza 50. vietā, uzvarētājam Tadejam Pogačaram zaudējot nedaudz vairāk par divarpus minūtēm. Kopvērtējuma līderis pēc pieciem posmiem joprojām ir nīderlandietis Matjē van der Pūls no ''Alpecin-Fenix'' komandas. Nedaudz no Pūla atpaliek pagājušā gada uzvarētājs Pogačars, bet trešo vietu ieņem beļģietis Vouts van Ārts no ''Jumbo-Visma'' vienības.

Toms Skujiņš pēc pieciem posmiem joprojām saglabājis atzīstamo 28. vietu. Velobrauciena sestais posms paredzēts jau rītdien, kad riteņbraucēji veiks 160 kilometru garu distanci.

Savukārt sieviete, kuras plakāts pirmā posma laikā nogāza lielu daļu riteņbraucēju, ieskaitot Tomu Skujiņu, ir aizturēta un šobrīd atrodas ieslodzījumā. ''Tour de France'' direktors jau iepriekš medijiem atklāja, ka vērsīsies tiesā pret šo līdzjutēju, to argumentējot ar faktu, ka šādi fani nevar citiem traucēt šovu. Kopš pirmā posma citiem līdzjutējiem ir ieteikts neatrasties uz ceļa un ievērot distanci.

Tour de France kopvērtējums pēc 5. posma

V.SportistsValstsKomandaLaiks
1.Matjē van der PūlsNīderlandeAlpecin-Fenix16:51:41
2.Tadejs PogačarsSlovēnijaUEA Team Emirates+0.08
3.Vouts van ĀrtsBeļģijaJumbo-Visma+0.30
4.Žiljēns AlafilipsFrancijaDeceunick-Quick-Step+0.48
5.Aleksejs LucenkoKazahstānaAstana-Premier Tech+1.21
6.Pjērs LatūrsFrancijaTotalenergies+1.28
28.Toms SkujiņšLatvijaTrek-Segafredo+4.29

Izmantotie resursi:
https://www.letour.fr/en/
https://www.bbc.com/news/world-euro...

  +1 [+] [-]

, 2021-06-30 20:33, pirms 3 gadiem
Tas ir vecis, kuram žurnālistiem vajag pievērst lielāku uzmanību, nevis katru nedēļu intervēt 3x3 basketbolistus.