Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

UEC atceļ Baltkrievijā paredzēto Eiropas čempionātu treka riteņbraukšanā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

UEC atceļ Baltkrievijā paredzēto Eiropas čempionātu treka riteņbraukšanā
Eiropas riteņbraukšanas savienības karogs. Foto: UEC

Eiropas riteņbraukšanas savienības (UEC) valde ceturtdien, 27. maijā, Lozannā pieņēma lēmumu atcelt Eiropas čempionātu treka riteņbraukšanā, kuram bija jānotiek 23.-27. jūnijā Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā.

Baltkrievijas režīms 23. maijā ar viltu un spēku sagrāba “Ryanair” pasažieru lidmašīnu, kura veica reisu #FR4978 Atēnas – Viļņa, kā arī nolaupīja Lietuvā dzīvojošo blogeri Romānu Protaseviču un viņa draudzeni Sofiju Sapegu. Nākamajā dienā vairākas Eiropas lidsabiedrības pārtrauca lidot pāri Baltkrievijas gaisa telpai, bet Eiropas Savienība piesprieda dažādas sankcijas.

Vācijas riteņbraukšanas federācijas (BDR) vadība pēc nedēļas nogales notikumiem sazinājās ar Eiropas riteņbraukšanas federāciju (UEC) un informēja, ka šajos apstākļos vācu treka riteņbraucēji nedosies uz Minskā paredzēto Eiropas čempionātu.

Nīderlandes karaliskās riteņbraukšanas savienības (KNWU) direktors Torvalds Venebergs pirmdien ieteica treka riteņbraucējiem nedoties uz Baltkrieviju, norādot, ka medicīniskajiem riskiem pievienojušies politiski ierobežojumi. “Sportisti var nokļūt lidmašīnā ar cilvēkiem, kuri nav testēti, jo Baltkrievijā nav nepieciešams negatīvs PCR tests. Tagad klāt nākuši jauni riski.”

Britu riteņbraukšanas federācijas (British Cycling) sporta direktors Stīvens Parks arī pauda bažas par sacensību norisi Minskā. Viss atrisinājās dažu dienu laikā – ceturtdien UEC valde vienojās meklēt alternatīvu vietu sacensību norisei.

Starptautiskā hokeja federācija 2021. gada 2. februārī paziņoja, ka viss pasaules čempionāts notiks Latvijas galvaspilsētā Rīgā. Sākumā tika plānots, ka divi grupu turnīri un izslēgšanas spēles risināsies Minskā, taču pēc IIHF sponsoru “Škoda”, “Nivea” un “Liqui Moly” protestiem lēmums tika mainīts.

Starptautiskā biatlona savienība (IBU) svētdien, 16. maijā, informēja par izmaiņām Pasaules kausa kalendārā. Minskas-Raubiču bāzē paredzētais posms – tam jānotiek 2022. gada 3.-6. martā – pārcelts uz Somijas ciematu Kontiolahti.

Izmantotie resursi:
UEC MANAGEMENT BOARD DECISIONS ON 27 MAY 2021 |...
Lietuva atsakās no pārbaudes spēles pret Baltkrievijas U21 izlasi