Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Skujiņam UCI punkti; Šlosbergai 25. vieta ''Gent – Wevelgem''; Pluto kritiens

Toms Markss
Toms Markss

Skujiņam UCI punkti; Šlosbergai 25. vieta ''Gent – Wevelgem''; Pluto kritiens
Toms Skujiņš
Foto: Trek- Segafredo

Svētdien Beļģijā aizvadīts prestižais pasaules tūres velobrauciens “Gent – Wevelgem”. Vīru konkurencē dubultuzvaru svinēja “Jumbo – Visma” braucēji, bet vienīgais latvietis Toms Skujiņš ieņēma 51. pozīciju, tiekot pie pieciem UCI pasaules ranga punktiem. Šajās pat sacensībās jaunietēm sekmīgs starts otro gadu pēc kārtas Līvai Šlosbergai, kura izcīnīja 25. vietu. Kritiena dēļ no Olimpijas tūres bija spiests izstāties Mārtiņš Pluto.

“Gent – Wevelgem” klasika pagāja ļoti drēgnos apstākļos. Vien pāris grādus virs nulles papildināja lietus un brāzmainas vējš. 260 kilometru garajā distancē tika pievarēti desmit kategorizētie pauguri, ieskaitot Kemmelbergu un vairākas bruģa sekcijas. Latviju vīru konkurencē pārstāvēja Toms Skujiņš. Carnikavietis bija nozīmīgs ķēdes posms “Trek – Segafredo” komandas taktikā.

Ļoti aktīvi sacensības aizvadīja Toma dāņu komandas biedrs Mads Pedersens, tomēr arī viņam nebija pa spēkam sekot divu “Jumbo Visma” braucēju – Vouta van Ārta un Kristofa Laporta – uzbrukumam Kemmelbergā 52 kilometrus pirms finiša. Abi spēja iekrāt vairāk nekā 2 minūšu pārsvaru pār sekotāju grupā, kurā no Skujiņa komandas bija tikai Mads Pedersens. Toms arī turpināja cīņu smagajā distancē, neskatoties arī uz velosipēda maiņu. Pēdējos kilometros sekotāji sāka dalīties. Viens no aktīvākajiem braucējiem bija Matejs Mohoričs, kurš gan līkumā izslīdēja un krita.

Finišā Vouts van Ārts, kurš piektdien triumfēja “E3 Saxo” klasikā, acīm redzami uzdāvināja uzvaru komandas biedram Laportam. Abi trasē pavadīja 5 stundas 49 minūtes un 39 sekundes. Trešo vietu izrāva Krista Neilanda komandas biedrs Seps Vanmarke (+00:01:56).

Toms Skujiņš bija viens no 98 sportistiem, kurš trakajos apstākļos spēja finišēt. Latvietis sacensības noslēdza 51. vietā, 5 minūtes un 54 sekundes aiz uzvarētāja. Skujiņš nopelnīja piecus UCI pasaules ranga punktus.

No rīta trenera Raivja Belohvošcika vadībā trīs mūsu meitenes – Līva Šlosberga, Katrīna Kozlovska un Laura Klismete, startēja “Gent – Wevelgem” jauniešu braucienā. Jau pērn sevi gana sekmīgi apliecināja Līva Šlosberga. Līdzīgi bija arī šogad. Skarbajos laika apstākļos 45 kilometru distancē no 65 dalībniecēm finišēja vien 40.

Viņu vidū arī Līva Šlosberga, kura ieņēma 25. pozīciju. Trasē “RRS” sportiste pavadīja 1 stundu 6 minūtes un 50 sekundes, finišējot līderu grupā ar tādu pat laiku kā uzvarētāja Maē Kabača. Katrīna Kozlovska un Laura Klismete bija spiestas izstāties, tomēr guva vērtīgu starptautisko pieredzi.

Pēc izcīnīta goda pjedestāla Olimpijas tūres ceturtajā posmā, “Abloc” komandas Latvijas riteņbraucējs Mārtiņš Pluto sacensību noslēdzošajā etapā bija spiests piedzīvot nepatīkamu kritenu, kas lika izstāties no noslēdzošā posma.

Izmantotie resursi:
lrf.lv