Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Olimpisko spēļu dēļ 2024. gada ''Tour de France'' varētu finišēt ārpus Parīzes

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Olimpisko spēļu dēļ 2024. gada ''Tour de France'' varētu finišēt ārpus Parīzes
Labāko trijnieks 2022. gada ''Tour de France''. Foto: SIPA/Scanpix

LETA--STATS Perform/DPA. Parīzes mērs Anna Idalgo ir apstiprinājusi, ka notiek diskusijas, kas var novest pie 2024.gada "Tour de France" vīriešu velobrauciena finiša ārpus Francijas galvaspilsētas.

Kopš 1975.gada tradicionāli tūres pēdējais posms ir noslēdzies Elizejas laukos, kur svētdien triumfēja dānis Jonass Vingegords un pirmo "Tour de France" vēsturē uzsāka sievietes.

2024.gada tūre ir plānota laikā no 29.jūnija līdz 21.jūlijam, bet tās beigu datums ir tikai piecas dienas pirms olimpisko spēļu sākuma Francijas galvaspilsētā.

Jau ziņots, ka 111. sacīkstes sāksies Toskānā. Nica tiek apspriesta kā potenciāla alternatīva pēdējam posmam Parīzes vietā, un Idalgo atklāja, ka risina sarunas ar tūres direktoru Kristians Pridomu. Jautāta, vai 2024.gada tūre noslēgsies Francijas galvaspilsētā, viņa dienas laikrakstam "Le Parisien" sacīja: "Redzēsim. Šis ir temats, kuru mēs apspriežam ar Pridomu. Tā ir svarīga tēma."

"Tūres ierašanās gandrīz sakritīs ar olimpisko spēļu atklāšanu. Mēs meklējam alternatīvus risinājumus. Mēs esam pragmatiski. Mēs atradīsim risinājumu," stāsta Idalgo. "Spēļu atklāšana ir 2024.gada 26.jūlijā. Tas nozīmē, ka iepriekšējo nedēļu laikā Konkordijas laukums būs aizņemts."

Lielajā pilsētas centra laukumā, kas atrodas Elizejas lauku austrumu galā, pirms olimpiskajām spēlēm paredzēts veikt pamatīgu rekonstrukciju.

Izmantotie resursi:
LETA