Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Buitrago uzvar ''Giro d'Italia'' 17. posmā, Karapass joprojām līderis kopvērtējumā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Buitrago uzvar ''Giro d'Italia'' 17. posmā, Karapass joprojām līderis kopvērtējumā
Santjago Buitrago. Foto: EPA/Scanpix

LETA. Kolumbijas riteņbraucējs Santjago Buitrago trešdien izcīnīja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" 17.posmā, kamēr līderpozīciju saglabāja Ekvadoras sportists Ričards Karapass.

Trešdien sportisti mēroja 168 kilometrus ar vienu trešās un diviem pirmās kategorijas kāpumiem distances otrajā daļā.

No dienas atrāviena apmēram 25 kilometrus pirms finiša izveidojās līderu duets ar diviem nīderlandiešiem Matjē van der Pūlu ("Alpecin-Fenix") un Geisu Lēmreizi ("Jumbo-Visma"). Pēdējā kāpumā van der Pūls centās atbrīvoties no sava sāncenša, taču Lēmreize atbildēja un apmēram desmit kilometrus pirms finiša kļuva par līderi.

Tiesa, pēc pāris kilometriem, kad bija sasniegta pēdējā kāpuma smaile, Buitrago ("Bahrain - Victorious") panāca Lēmreizi un pārņēma līderpozīciju. 22 gadus vecais kolumbietis posmu beidza četrās stundās 27 minūtēs un 41 sekundē, svinot uzvaru solo finišā. Buitrago uzvaru neliedza izcīnīt posmā piedzīvotais kritiens.

Lēmreize zaudēja 35 sekundes, bet vienu minūti un 53 sekundes vēlāk finiša līniju šķērsoja iepriekšējā posma uzvarētājs, čehs Jans Hirts ("Intermarche - Wanty - Gobert Materiaux"), kurš cīņā par trešo vietu pārspēja britu Hjū Kārtiju ("EF Education-EasyPost").

Posma pēdējā nogrieznī ritēja spraiga cīņa arī tā dēvētajā "rozā krekla grupā", kurā cīnījās kopvērtējuma vadošie riteņbraucēji. Divas minūtes un 53 sekundes piektajā un sestajā vietā aiz uzvarētāja finišēja Karapass ("Ineos Grenadiers") un austrālietis Džeijs Hindlijs ("BORA - hansgrohe"), bet vēl sešas sekundes zaudēja spānis Mikels Landa ("Bahrain - Victorious"). Vairāk nekā četru minūšu deficīts no kopvērtējuma pirmā trijnieka lika izkrist portugālim Žuāu Almeidam (UAE).

Piecus posmus pirms tūres beigām izstājās brits Saimons Jeitss ("BikeExchange - Jayco"). Karapass tuvāko sekotāju Hindliju apsteidz par trīs sekundēm, bet 65 sekundes atpaliek Landa. Pirms diviem kalnu posmiem ceturtdien būs salīdzinoši vieglāks etaps ar 156 kilometriem un diviem ceturtās kategorijas kāpumiem.

Velobrauciens, kurš šogad sākās ar trim posmiem Ungārijā, svētdien Veronā beigsies ar 21.posmu - individuālo braucienu. Pagājušajā gadā par velobrauciena uzvarētāju tika kronēts kolumbiešu riteņbraucējs Egans Bernals no "Ineos Grenadiers" komandas.

Sacensības šogad norit bez Latvijas pārstāvjiem.

Izmantotie resursi:
LETA