Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Skaistajā Kamparkalnā turpināsies LVM MTB maratona sezona

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Skaistajā Kamparkalnā turpināsies LVM MTB maratona sezona
Foto: Ģirts Kehris, LRF

Svētdien četros dažādos braucienos Talsu pusē esošajā Kamparkalnā norisināsies Latvijas valsts mežu MTB maratona sezonas trešais no kopumā pieciem posmiem. Visa informācija par gaidāmo posmu pieejama mājaslapā velo.lv.

Latvijas valsts mežu MTB maratona sezona sākusies ar diviem aizraujošiem posmiem Cēsīs, Valmierā un Siguldā. Pēc ilgākas pauzes iecienītais seriāls pārceļas uz Kurzemi. Sesto gadu pēc kārtas kuplā velo saime tiksies un spēkiem mērosies Talsu novadā.

Ja iepriekšējos piecus gadus sacensību centrs atradās iepretim Talsu novada pašvaldībai, tad šogad velo cienītāji tiksies tuvāk dabai – skaistajā Kamparkalnā. Posma rīkotājs Almants Kalniņš gatavs savās mājās uzņemt ap 1500 dalībnieku no visas Latvijas.

Kā pirmie Kamparkalna apkaimi izbaudīs paši mazākie pedāļu minēji, no pulksten 10:30 piedaloties “Maxima” bērnu braucienos. Ja jaunākie dalībnieki brauks bez sacensību elementa, tad lielākie bērni cīnīsies par godalgām. Visiem braucējiem pēc finiša tiks sarūpētas gardas un atmiņā paliekoša balviņas.

Tiem, kuri nesteidzīgi vēlēsies baudīt Talsu pauguraini, piemērotākais būs “Mammadaba” veselības brauciens. Tā garums sasniegs 19.3 kilometrus. Šajā braucienā piedalīsies arī zēni un meitenes, kuriem šis būs nozīmīgs posms cīņā par kopvērtējumu. Starts “Mammadaba” veselības braucienam pulksten 11:45.

Dienas sportiskākais starts gaidāms pulksten 12:00, kad 49.8 kilometru garajā, kāpumiem, nobraucieniem un aizraujošām takām bagātajā distancē dosies “Toyota Hybrid” distances dalībnieki. Sezonas ievadā triumfēja Mārtiņš Blūms, kamēr Siguldā sekoja Oskara Muižnieka triumfs. Ar lielu interesi jāgaida kā sportiskā intriga atrisināsies Talsos.

Masveidīgākais starts gaidāms pulksten 13:00, kad 35,6 kilometru garo distancei uzsāks “Lielbāta” Tautas brauciena dalībnieki. Arī šeit sagaidāma aizraujoša, izaicinoša un atmiņā paliekoša distance, kurā braucēji visai ātri varētu sadalīties pēc spēku samēriem.

Distanču kartes, programma un cita informācija ir pieejama mājaslapā velo.lv. Tiem, kuri nav paguvuši reģistrēties, to būs iespējams paveikt sacensību norises vietā – Kamparkalnā.

Izmantotie resursi:
https://lrf.lv/index.php/mtb/aktual...