Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"Giro d'Italia" 16.posmā uzvar čehs Hirts, Karapass saglabā vadību

Rolands Eliņš

"Giro d'Italia" 16.posmā uzvar čehs Hirts, Karapass saglabā vadību
Jans Hirts. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

LETA--AP. Čehijas riteņbraucējs Jans Hirts otrdien izcīnīja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" 16.posmā, bet kopvērtējuma līderpozīcijā joprojām ir Ekvadoras sportists Ričards Karapass.

Otrdien riteņbraucēji veica 202 kilometrus, pārvarot trīs pirmās kategorijas kāpumus, no kuriem pēdējam smaile bija sešus kilometrus pirms finiša.

Tuvojoties Santakristina smailei, Hirts ("Intermarche - Wanty - Gobert Materiaux") aizbēga no sava sāncenša, nīderlandieša Tīmena Ārensmana (DSM). Lai gan nobraucienā viņš teju zaudēja kontroli pār velosipēdu, tomēr čehs nosargāja pirmo vietu un svinēja uzvaru solo finišā, distanci beidzot piecās stundās 40 minūtēs un 45 sekundēs.

Ārensmans zaudēja septiņas sekundes, bet vēl 77 sekundes vēlāk finiša līniju šķērsoja četri riteņbraucēji. Galvgalī bija un četras bonusa sekundes nopelnīja austrālietis Džeijs Hindlijs ("BORA - hansgrohe"), kuram sekoja Karapass ("Ineos Grenadiers"), kā arī divi spāņi Alehandro Valverde ("Movistar") un Mikels Landa ("Bahrain - Victorious").

"Man bieži jautā, ko es vēlos sasniegt riteņbraukšanā," pēc uzvaras teica 31 gadu vecais Hirts. "Domāju, ka pēc vienas uzvaras "Giro d'Italia" varētu beigt karjeru. Tagad esmu gandarīts, bet negrasos apstāties."

"Gribēju šodien paveikt ko jauku," turpināja čehu sportists. "Bija grūti brīži. Pēdējā kāpuma beigās man radās problēmas ar velosipēdu, neslēdzās ātrumi un krita nost ķēde. Nobraucienā bija arī krampji. Bija daudz ciešanu, tomēr tik ļoti gribēju uzvarēt un cīnījos līdz galam."

Trešdien sportisti mēros 168 kilometrus ar vienu trešās un diviem pirmās kategorijas kāpumiem distances otrajā daļā.

Karapass tuvāko sekotāju Hindliju apsteidz par trīs sekundēm, bet 44 sekundes atpaliek portugālis Žuāu Almeida (UAE).

Velobrauciens, kurš šogad sākās ar trim posmiem Ungārijā, svētdien Veronā beigsies ar 21.posmu - individuālo braucienu.

Pagājušajā gadā par velobrauciena uzvarētāju tika kronēts kolumbiešu riteņbraucējs Egans Bernals no "Ineos Grenadiers" komandas.

     [+] [-]

, 2022-05-24 23:02, pirms 2 gadiem
Protams, ka Hirtam nav jāapstājas pie šī. Lai arī riteņbraukšanā ir pāris ļoti spēcīgi čaļi, kas ir krietni jaunāki, tas tas joprojām ir grūts izturības sports, kur trenētības bāze daudz nozīmē. M. Kavendišs joprojām cer sasniegt uzvaru rekordu Tūres posmos, bet viņam drīz 40 un pagājušā gada sprinta finiši parādīja, ka par veterānu viņu nevajag apsaukāt.