Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Karūzo vienatnē svin uzvaru "Vuelta a Espana" devītajā posmā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Karūzo vienatnē svin uzvaru "Vuelta a Espana" devītajā posmā
Damjano Karūzo. Foto: imago images/Sirotti/Scanpix

LETA--AFP. Itālijas riteņbraucējs Damjano Karūzo svētdien izcīnīja uzvaru daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" devītajā posmā, kamēr līdera sarkano kreklu saglabāja slovēnis Primožs Rogličs.

Smagajā kalnu posmā ar četriem kategorizētiem kāpumiem, no kuriem pēdējais Velefikes kalnu pārejā bija novērtēts ar augstāko kategoriju, 33 gadus vecais Karūzo no "Bahrain - Victorious" komandas devās atrāvienā 71 kilometru pirms finiša līnijas, brīžiem sasniedzot piecu minūšu pārsvaru pār grupu, kurā brauca kopvērtējuma līderi.

Finišā viņš "Jumbo-Visma" braucēju Rogliču apsteidza par minūti un piecām sekundēm, bet spāni Enriku Masu no "Movistar" - par minūti un sešām sekundēm.

"Pēdējais kāpiens bija tik garš," pēc finiša sacīja nogurušais, bet emocijām pārpilnais Karūzo. "Tas joprojām ir neticami, ko es izdarīju. Tās bija pārsteidzošas sajūtas," piebilda itālis.

Kopvērtējumā Rogličs kopvērtējuma vadībā par 28 sekundēm apsteidz Masu un par minūti un 21 sekundi - Masa komandas biedru kolumbieti Migelu Anhelu Lopesu.

Pirmdien riteņbraucējiem būs brīvdiena, bet otrdien tos gaida 189 kilometri ar vienu otrās kategorijas kāpumu distances beigu daļā.

Šogad pēdējā no lielajām tūrēm finišēs 5. septembrī Santjago de Kompostelā.

     [+] [-]

, 2021-08-23 10:39, pirms 3 gadiem
Kāpēc jāsvin vienatnē? Nav ar ko?

     [+] [-]

, 2021-08-23 12:44, pirms 3 gadiem
brožberšonberj,kā vienmēr operatīvi.