Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Štrombergs ASV čempionāta posmā Rokhilā finālā paliek pēdējais

Štrombergs ASV čempionāta posmā Rokhilā finālā paliek pēdējais
Māris Štrombergs trasē
Foto: Jerry Landrum

Latvijas labākais BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs pagājušajā naktī ieguva astoto vietu Rokhilā notiekošā ASV čempionāta posma pirmajās sacensībās.

Uzvaru svinēja pazīstamais austrālietis Sems Vilobijs, otrais bija amerikānis Korbens Šarā, bet trešo vietu ieguva jaunzēlandietis Trents Džounss. Māris Štrombergs iekļuva finālā, taču palika pēdējā, astotajā vietā. Naktī uz svētdienu risināsies vēl vienas sacensības elites grupā.

Aprīļa sākumā ASV čempionāta sacensībās Ostinā Štrombergs izcīnīja divas uzvaras. Vēl pirms tam Pasaules kausa posmā Superkrosā viņš Argentīnā ieguva trešo vietu individuālajos braucienos, bet pamatsacensībās apstājās ceturtdaļfinālā.

Nāciju rangā, pēc kā sportisti kvalificēsies Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, Latvija pašlaik ieņem sesto vietu, kas nozīmē, ka Rio to varēs pārstāvēt divi sportisti, tomēr turpat aiz muguras ir arī Šveice, Kolumbija un Argentīna. Trīs sportisti varēs pārstāvēt Nāciju ranga pirmo četrinieku, bet astotās līdz 13. vietas ieguvēji uz olimpiskajām spēlēm varēs nosūtīt vienu sportistu.

Riodežaneiro olimpiskās spēles sāksies 5. augustā, bet BMX sacensības "Deodoro Olympic Park" risināsies no 17. līdz 19. augustam.

Izmantotie resursi:
usabmx.com
LETA


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-04-23 12:32, pirms 8 gadiem
Yakovlev rakstīja: Štromberga laiks ir beidzies! Ne velti eksperti prognozē Latvijai 0 medaļas
tev tulit laiks beigsies!
, 2016-04-23 12:34, pirms 8 gadiem
BMX ir tāda sacensība, kur tev jābūt gatavam vienam konkretam braucienam un taa laikaa var notikt visss!Strombis Londona jau to pieraadija
, 2016-04-23 13:14, pirms 8 gadiem
Yakovlev rakstīja: Štromberga laiks ir beidzies! Ne velti eksperti prognozē Latvijai 0 medaļas
kur tads cirvis var buut,pietam finala ja notiek kada kjibele,grustisanas vai neliels kritiens,sportists tiek izsists no lidzsvara,tad ja jut ka nav reali cinities par trinieku,atliek tik chilina nobraukt lidz finisam,nav nozimes vai tu esi 4 vai 8
, 2016-04-23 13:23, pirms 8 gadiem
ozs113, vai tad punkti kopvērtējumā neiet par 4.-8.vietu ?
, 2016-04-23 14:51, pirms 8 gadiem
Kaujā varbūt cīsiņi uzvarēja, bet karā(Rio) būs cits Štrombis.
, 2016-04-23 23:13, pirms 8 gadiem
Jā viņiem nav saprašana pa Bmx tad nav, Štrombis labākais!!!
Toms Skujiņš (no kreisās)
Foto: Getty Images
1

Skujiņa komandas līderiem smags kritiens; latvieši turpina krāt UCI punktus

Trešdien Beļģijā aizvadīta pasaules tūres klasika “Dwars door Vlaanderen”, kurā solo uzvaru svinēja ASV riteņbraucējs Mateo Jorgensons. Abi Latvijas riteņbraucēji – Toms Skujiņš un Krists Neilands – finišēja viens aiz otra, ieņemot 28. un 29. pozīciju. Skujiņa komanda triecienu piedzīvoja pēc trīs vadošu vienības braucēju kritiena.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.