Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Rožlapa arī nākamgad pārstāvēs ''Keukens Redant'' vienību

Rožlapa arī nākamgad pārstāvēs ''Keukens Redant'' vienību
Dana Rožlapa. FotoL Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Latvijas šosejas riteņbraucēja un valsts čempione Dana Rožlapa, kura aizvadījusi vienu no karjeras sekmīgākajām sezonām, uz vienu gadu pagarinājusi sadarbību ar Beļģijas klubu komandu “Keukens Redant”. Šo vienību ar pārtraukumiem Dana pārstāv jau kopš 2015. gada.

No Talsu novada nākusī Dana Rožlapa aizvadītajā starpsezonā ieguldīja ļoti nopietnu darbu treniņos, lai kvalitatīvi sagatavotos 2021. gada riteņbraukšanas sacensību sezonai. Latvijas izlases sastāvā Dana atzīstami startēja kā Eiropas, tā arī pasaules čempionātos. Tāpat mūsu riteņbraucēja atgriezās vienā no labākajām Beļģijas klubu komandām – “Keukens Redant”. Vienības sastāvā trenera Jāņa Mūsiņa audzēkne startēja virknē UCI kategorijas sacensībās Beļģijā un Francijā.

Sezonas izskaņā Dana izcīnīja augsto septīto vietu prestižajā “Chorno de’s Nation” individuālā brauciena sacensībās. Tāpat latviete sekmīgi startēja Beļģijas tūrē, kur individuālajā brauciena etapā ieņēma 21. vietu. Pārliecinoši Rožlapa uzvarēja Latvijas čempionātā individuālajā braucienā, kā arī bija otrā grupas braucienā.

Kļuvis zināms, ka arī 2022. gada sezonu Dana pavadīs pārstāvot Beļģijas komandu “Keukens Redant”. Gaidāms, ka viņu varēsim redzēt startējot gan augsta mēroga UCI līmeņa, gan arī respektablos nacionālā mēroga velobraucienos Rietumeiropā. Tāpat latviete centīsies sasniegt savus labākos rezultātus arī Eiropas čempionātā un citās sacensībās.

Izmantotie resursi:
Latvijas Riteņbraukšanas federācija


Foto: Māris Vancevičs/LRF
1

Kupli apmeklētajā "Dobeles kausā" latviešiem panākumi zēnu un jauniešu grupās

Aizvadītās nedēļas nogalē Apguldē un Kroņaucē vairāk nekā 400 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Beļģijas piedalījās tradicionālajā “Dobeles kausā”, kas ievadīja arī Latvijas un Baltijas kausa sezonu. Ja elites un junioru grupās uzvaras guva kaimiņvalstu sportisti, tad jauniešu un zēnu grupās labākie bija mūsu valsts sportisti.
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Ridley team

Blūms Pasaules kausa sezonu XCO krosā iesāk ar 26. vietu

Svētdienas vakarā pēc Latvijas laikā Brazīlijas pilsētā Mairiporā aizvadīts UCI Pasaules kausa pirmais posms MTB XCO krosā. Tajā uzvarēja ASV čempions Kristofers Blevins, bet Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms 106 sportistu konkurencē finišēja 26. vietā.
Veronika Monika Stūriška (no kreisās) un Edgars Langmanis
Foto: Nico Van Dartel

Langmanis un Stūriška triumfē UEC BMX Eiropas kausa 6. posmā

Svētdien Čehijas pilsētā Benātki pie Jizeras norisinās UEC BMX Eiropas kausa 6. posms. Junioru puišu grupā otro šīs sezonas uzvaru guva “BMX Rīga/ RRS” sportists Edgars Langmanis, bet iepriekšējā posmā triumfējušais Kristers Apels finālā piedzīvoja kritienu un ieņēma astoto pozīciju. Dāmu U23 grupā nepārspēta palika “Silvas ziķeru” braucēja Veronika Monika Stūriška.