Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

''Toyota'' Rīgas velomaratonā uzvaras laurus plūc – Klismets un Rodionova

Svētdien 11. Novembra krastmalā aizvadīts ''Toyota'' Rīgas velomaratons, kas pulcēja visa vecuma un sportiskās meistarības aktīvās atpūtas cienītājus no Latvijas un apkārtējām valstīm. Sporta braucienā uzvaras guva – Kārlis Klismets un Renāte Rodionova, kamēr tautas klasē nepārspēti izrādījās – Rinalds Skopāns un Lāsma Elza Vaivode.

''Toyota'' Rīgas velomaratons ir tradīcijām bagātākais un lielākais galvaspilsētu velonotikums Baltijas valstīs. Neskatoties uz esošo situāciju, pasākuma rīkotāji bija parūpējušies par to, lai iespējas baudīt braucienus pa Rīgas centrālajām ielām un tiltiem, būtu visa vecuma un sportiskās meistarības velo mīļiem. Dalībnieki arī tika lutināti ar pēdējās dienās siltāko un saulaināko laiku.

Sporta braucienā riteņbraucēji mērojās spēkiem 64 kilometru garā distancē, kas tika sadalīta četros apļos. Katra apļa garums sasniedza 16 kilometrus. Lai sacensības būtu skatāmākas un spraigās, tika rīkoti trīs starpfiniši. Pirmajā no tiem uzvaras laurus plūca pasaules rekordists ultrariteņbraukšnā Arvis Sprude. Vēlāk viņam atrāvienā pievienojās – juniors Kārlis Klismets (''MSĢ/ RRS''), Ģirts Vēvers (''Evelo team/ RRS''), kā arī lietuviets Gustas Raugala. Otrajā starpfinišā triumfēja Klismets, kamēr trešajā ātrākais atkal bija Sprude.

Dodoties pēdējā aplī, līderu kvarteta pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem sasniedza 50 sekundes. Līderus panākt divatā centās tituliem bagātais Aleksejs Saramotins, kā arī ''Evelo team/ RRS'' pārstāvis Bruno Mārtiņš Binovskis. Abiem izdevās pietuvoties līdz 15 sekundēm, tomēr būtiski tuvāk viņi vairs netika, kam par iemeslu bija Vēvera un Sprudes jaudīgais sniegums.

Cīņā par uzvaru Kārlis Klismets, pēc tehniski veiktā nobrauciena, neatstāja daudz cerību pārējiem trim atrāviena biedriem. Trenera Mārtiņa Trautmaņa audzēknis, kurš pārstāvēs Latviju pasaules junioru čempionātā, finišēja pēc 1 stundas 29 minūtēm un 29 sekundēm. Otrā vieta Arvim Sprudem (''Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree''), kamēr trešo vietu spraigā cīņā ar Lietuvas sportistu ieguva Ģirts Vēvers. Labāko sešiniekā iekļuva arī – Gustas Raugala, Bruno Mārtiņš Binovskis un Aleksejs Saramotins.

Dāmu konkurencē uzvaras laurus plūca Renāte Rodionova no “Ādaži velo” (01:38:24), kura par vairāk nekā piecām minūtēm apsteidza “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree” komandas sportisti Madaru Ābomu. Labāko trijnieku noslēdza Lietuvas riteņbraucēja Polina Čahovskaja. Komandu vērtējumā uzvarēja “Evelo team/ RRS”, kam sekoja “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree” un “ZZK” vienības.

Tautas distancē, kuras garums sasniedza 32 kilometrus, dalībnieki tika sadalīti divu plūsmu braucienos. Tas tādēļ, lai tiktu ievēroti epidemioloģiskie noteikumi. Pirmajā plūsmā, pēc pagājušajā gada rezultātiem, startēja 600 dalībnieki, kamēr pārējiem velomīļi par rezultātu brauca otrās plūsmas braucienā.

Pirmās plūsmas braucienā pēc pirmā apļa nevienam no sportistiem būtisku pārsvaru iegūt nebija izdevies. Otrajā aplī, lai arī sekoja atraušanās mēģinājumi, visi tika likvidēti. Uzvaras liktenis atrisinājās finiša spurtā. Sīvā cīņā uzvaru guva “VeloExpress Scott” komandas riteņbraucējs Rinalds Skopāns. Gulbenietis finišēja pēc 45 minūtēm un 58 sekundēm. Otrā vieta Arvilam Vikštremam no “Velo+ Bottari Baltic”, kamēr trijnieku noslēdza “Rīgas Siltums” pārstāvis Artūrs Ļipatņikovs. Otrās plūsmas uzvarētājs Edmunds Dārznieks absolūtajā ieskaitē ierindojās 54. vietā.

Dāmu konkurencē triumfēja Lāsma Elza Vaivode no “LiVelo/ Zelta Zeme”, kurai otrajā un trešajā vietā sekoja Adelīna Jefimova (Dobeles sporta skola/ “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree”) un Sindija Skangale (“Latvian Cycling girls”).

Komandu vērtējumā nepārspēti bija “Velo+ Bottari Baltic” vīri, kuriem sekoja “RRS Dzirciems” un Kuldīgas NSS/ “Goldingen Cycling club” jaunie sportisti. Kuplākā kolektīva balvu saņēma “Rīgas Siltums”, kamēr cienījamāko riteņbraucēju tituli arī šogad – Edgaram Račim un Baibai Lejiņai.

Lieliskā gaisotnē aizritēja “Maxima” ģimeņu brauciens, kurā netika noteikti ātrākie, kamēr balvas saņēma stilīgākie dalībnieki, ekskluzīvāko velosipēdu īpašnieki un vienotākās ģimenes.

“Toyota” Rīgas velomaratonu rīkoja “Igo Japiņa sporta aģentūra”. Pasākuma atbalstītāji – “Toyota”, Rīgas dome, “Maxima”, “Merrild”, “Lielbāta”, “VeloExpress”.

Izmantotie resursi:
lrf.lv


, 2021-09-21 00:19, pirms 3 gadiem
g ';
Vouts van Ārts. Foto: Jumbo-Visma arhīvs

Van Ārta dalība "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes

LETA--AP. Beļģijas riteņbraucēja Vouta van Ārta dalība daudzdienu velobraucienā "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes, ceturtdien paziņoja viņa pārstāvētā "Visma-Lease a Bike" komanda.
Foto: SCANPIX/AFP

Muižnieks: "Uzvarai smagajā "Cape Epic" vajag labu sagatavotību un veiksmi"

Oskars Muižnieks duetā ar Lauri Purniņu martā Dienvidāfrikā uzvarēja amatieru ieskaitē daudzdienu maratonā "Cape Epic", ko uzskata par nopietnāko izaicinājumu kalnu riteņbraukšanā (MTB). Muižnieks sarunā ar Latvijas Radio pastāstīja, ka smags pārbaudījums bija gan tehnikai, gan veselībai, tādēļ finiša sasniegšanā liela nozīme ir arī veiksmei.
Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pluto visaugstāk no latviešiem Olimpijas tūrē, Lapiņam debija elites līmeņa sacensībās

Vakar Nīderlandē notikušajā "Olympia's Tour" velobrauciena (UCI kat. 2.2) pirmajā posmā Latvijas riteņbraucējs Mārtiņš Pluto iekļuva četrdesmit labāko riteņbraucēju vidū un izcīnīja 38. vietu. Šajās sacensībās debiju pieaugušo konkurencē piedzīvoja Gusts Lapiņš, kurš pārstāv "Voltas Tartu2024 CCN" komandu.