Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Gadsimta notikums "Tour de France": Pogačars šokējoši pārņem vadību

Gadsimta notikums "Tour de France": Pogačars šokējoši pārņem vadību
Tadejs Pogačars. Foto: Reuters/Scanpix

"Tour de France" 20. posmā pārliecinošu uzvaru izcīnīja slovēņu supertalants Tadejs Pogačars. Tomēr 21 gadu vecais braucējs ne tikai uzvarēja individuālo braucienu, bet arī apsteidza savu tautieti Primožu Rogliču, kura iespējamība triumfēt prestižajā velobraucienā pirms šodienas tika vērtētas ap 90-95%. Rītdien "Tour de France" noslēgsies ar sprinteru etapu Parīzē. Latvieši Krists Neilands un Toms Skujiņš individuālajā braucienā finišēja 46. un 127. vietā.

Kopumā sportistiem individuālajā braucienā bija jāveic 36,2 kilometri. Ja distances pirmā daļa bija salīdzinoši līdzena, tad beigās gaidīja kārtīgs pārbaudījums - pēdējie seši kilometri bija jāveic 8,4% stāvā kāpumā, kur arī izšķīras "Tour de France" kopvērtējuma liktenis.

Par galveno favorītu 20. posmā tika uzskatīts kopvērtējuma līderis Primožs Rogličs, kamēr Tadeja Pogačara iespējas uzvarēt individuālajā braucienā tika vērtētas ap 10%. 21 gadu vecais Pogačars demonstrēja apbrīnojamu līmeni - gandrīz pat neticami augstu, lai gan otrajā un trešajā nedēļā kalnu etapos slovēnis arī izcēlās ar vēsturiski augstiem sniegumiem kalnos, un izcīnīja uzvaru individuālo braucienu un pārņēma vadību kopvērtējumā.

Pirms šodienas Rogliča pārsvars pār Pogačaru bija 57 sekundes, tomēr "Jumbo-Visma" braucējs pēdējā kāpumā zaudēja "Tour de France" titulu. Jā, var teikt, ka rītdien vēl ir pēdējais posms, bet, tā kā tas ir sprinteriem piemērots, tad, lai Pogačars neuzvarētu prestižajā velobraucienā, viņam ir jāpiedzīvo smags kritiens vismaz trīs kilometrus pirms finiša.

Rogličs vairākas sekundes arī zaudēja pirms kāpuma, samainot riteņus, bet tas neko būtiski neietekmēja. Pirms 20. posma "Jumbo-Visma" braucēja izredzes uzvarēt kopvērtējumā tika vērtētas ap 90-95%, tomēr notika negaidītais, Pogačaram demonstrējot ārkārtīgi augstu sniegumu, jo otrajā vietā esošais Toms Dumolēns, kurš, starp citu, ir 2017. gada pasaules čempions individuālajā braucienā, slovēnim zaudēja minūti un 21 sekundi.

Kā trešais finišēja Toma Skujiņa komandas biedrs Ričijs Ports. Austrāļu braucējs savā desmitajā "Tour de France" demonstrēja karjeras labāko sniegumu, kopvērtējumā pakāpjoties uz trešo vietu. Prestižā velobrauciena kopvērtējuma "Top 10" Ports līdz šim bija iekļuvis vienu reizi, 2016. gadā finišējot piektajā vietā.

Pamatīgu fiasko 20. posmā piedzīvoja Migels Anhels Lopess. Kolumbietis pirms individuālā brauciena kopvērtējumā ieņēma trešo vietu, bet šodien viņš zaudēja ļoti daudz laika tiešajiem konkurentiem un finišēja 45. vietā, no uzvarētāja atpalikdams sešas minūtes un 17 sekundes.

Pogačars arī pārņēma vadību Kalnu karaļa vērtējumā, apsteidzot Ričardu Karapasu, kurš līdzenajā posma daļā varēja nosacīti atpūsties, bet pat ar spēku taupīšanu viņš nebija ne tuvu tik ātrs kā Pogačars, kuram šī ir trešā posma uzvara šāgada "Tour de France".

Latvieši Krists Neilands un Toms Skujiņš individuālajā braucienā finišēja 46. un 127. vietā, kamēr kopvērtējumā viņi atrodas attiecīgi 85. un 80. vietā.

Rītdien "Tour de France" noslēgsies ar sprinta posmu Parīzē, kur praktiski kopvērtējuma galvgalī nekam nevajadzētu mainīties.

Tour de France 20. posms:

VVārds UzvārdsValstsKomandaLaiks
1.Tadejs PogačarsSlovēnijaUAE-Emirates55:55
2.Toms DumolēnsNīderlandeJumbo-Visma+1:21
3.Ričijs PortsAustrālijaTrek-Segafredo+1:21
4.Vouts van ĀrtsBeļģijaJumbo-Visma+1:31
5.Primožs RogličsSlovēnijaJumbo-Visma+1:56
6.Remī KavaņaFrancijaDeceuninck-Quick Step+1:59
46.Krists NeilandsLatvijaIsrael Start-Up Nation+6:18
127.Toms SkujiņšLatvijaTrek-Segafredo+9:40

Tour de France kopvērtējums:

VVārds UzvārdsValstsKomandaLaiks
1.Tadejs PogačarsSlovēnijaUAE-Emirates84:26:33
2.Primožs RogličsSlovēnijaJumbo-Visma+0:59
3.Ričijs PortsAustrālijaTrek-Segafredo+3:30
4.Mikels LandaSpānijaBahrain-McLaren+5:58
5.Enriks MassSpānijaMovistar+6:07
6.Migels Anhels LopessKolumbijaAstana+6:47
7.Toms DumolēnsNīderlandeJumbo-Visma+7:48
8.Rigoberto UransKolumbijaEF Pro Cycling+8:02
9.Adams JeitssLielbritānijaMitchelton-Scott+9:25
10.Damiano KarūzoItālijaBahrain-McLaren+14:03
80.Toms SkujiņšLatvijaTrek-Segafredo+3:52:48
85.Krists NeilandsLatvijaIsrael Start-Up Nation+4:09:54

     [+] [-]

, 2020-09-19 19:43, pirms 4 gadiem
karma is a b1tch, ne ? kad pedejoreiz skatijos, veja vai kritiena, vai parsistas riepas delj no pelotona atpalikushos kopvertejuma liderus tomer gaidija... ups, ne, vejaaa gaaja prom , tas gan, tapec karma.

  +3 [+] [-]

, 2020-09-19 19:48, pirms 4 gadiem
Kad Pogačars pievilka līdz 30 sekunžu deficītam, sāku domāt, ka neiespējamais ir iespējams. Atlikušo braucienu paātrināts sirds ritms, emocijas. Lieliska tūre ar triumfu un traģēdiju finiša līnijā.
Atceroties interviju ar Rogliču pāris dienu atpakaļ un salīdzinot to ar šodienas interviju ar jauno tūres uzvarētāju liekas, ka viss tomēr salikās pa pareizajiem plauktiņiem. Proti, kad reportieris cēla debesīs Rogliču, pretī bija komentāri, kur komandas biedriem netika neviens vārds. Turklāt Pogačars šodien - ko tad es? - Visu paveica komanda! Arī šodien. Čempiona cienīgi.

Tagad tik atliek cerēt, ka šo vēsturisko, šo izcilo 3 nedēļu garo gonku pēc kāda laika neaizēnos kāds dopinga skandāls.

Rakstu un joprojām neticu tak, ko tikko redzēju.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-19 19:53, pirms 4 gadiem
Man jau patīk, ka Jumbo Visma palika ar garu degunu, bet nu šitais Pogačra brauciens - nu pilnīgs kosmoss. 21gads, pirmā tūre, paņemt visus 3 krekliņus, pilnīgi iznīcināt visus indivuduālajā....nav arī tā, ka pārējie būtu šgad vnk šavki dēļ īpatnējās sezonas - Pogačars tur vairākus kalnu rekordlaikus uzblieza...nu cerēsim, ka vnk neredzēts talants parādījies

     [+] [-]

, 2020-09-19 19:59, pirms 4 gadiem
killo2000 rakstīja: Man jau patīk, ka Jumbo Visma palika ar garu degunu, bet nu šitais Pogačra brauciens - nu pilnīgs kosmoss. 21gads, pirmā tūre, paņemt visus 3 krekliņus, pilnīgi iznīcināt visus indivuduālajā....nav arī tā, ka pārējie būtu šgad vnk šavki dēļ īpatnējās sezonas - Pogačars tur vairākus kalnu rekordlaikus uzblieza...nu cerēsim, ka vnk neredzēts talants parādījies
Remko Evenepūls, manuprāt, ir vēl lielāks talants. Bet par to varēs spriest nākotnē.

  +2 [+] [-]

, 2020-09-19 20:12, pirms 4 gadiem
Kārlis Ozols rakstīja: Remko Evenepūls, manuprāt, ir vēl lielāks talants. Bet par to varēs spriest nākotnē.
Zini man tas jaunās paaudzes vilnis, kas vnk sadragā veco konkrēti liekas aizdomīgs. Šajā tūrē arī tas pats Van Ārts - velk augšā cat1 kalnā tādā tempā, kā čupa kāpēji nespēj turēt, nākošajā dienā nosprinto visus sprinterus. Džeki nāk no krosa un izārda visu šosejas peletonu utt. Varbūt baigie kiborgi dzimst tagad...

     [+] [-]

, 2020-09-19 20:13, pirms 4 gadiem
slovēņiem labs tech parādījies,

totalizatorā kādu santīmu var uzlikt uz jauno slēpošanas sazonu, varbūt arī futbolā uz izlasi

  +1 [+] [-]

, 2020-09-19 20:23, pirms 4 gadiem
lūk, individuālais brauciens!
gandrīz visu tūri Rogliču vilka izcilā komanda, šo skatītāji ļori mēdz nenovērtēt..

     [+] [-]

, 2020-09-19 20:25, pirms 4 gadiem
killo2000 rakstīja: Zini man tas jaunās paaudzes vilnis, kas vnk sadragā veco konkrēti liekas aizdomīgs. Šajā tūrē arī tas pats Van Ārts - velk augšā cat1 kalnā tādā tempā, kā čupa kāpēji nespēj turēt, nākošajā dienā nosprinto visus sprinterus. Džeki nāk no krosa un izārda visu šosejas peletonu utt. Varbūt baigie kiborgi dzimst tagad...
Tā ir visos sporta veidos un dzīvē kopumā, ka jaunākā paaudze ir evolūcijas nākamais posms jeb labāka iepriekšējās paaudzes versija. Treniņu metodika ir mainījusies krietni. Varbūt vienkārši šiem džekiem ir 1 no 100 miljoniem labākie gēni, it īpaši Evenepūlam. Sāka trenēties riteņbraukšanā 17 gados un pēc trim gadiem visus lielos pazemo, bet diemžēl Lombardijā nokrita no tilta.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-19 21:03, pirms 4 gadiem
Nebiju es nemaz tālu patiesībai 4 etapus iepriekš.
Vēl kāds bez Dumolina ar razģelku velo uzbrauca?

     [+] [-]

, 2020-09-19 21:10, pirms 4 gadiem
Nu, vēsture rāda, ka jaunā paaudze ne vienmēr dzīvē kopumā ir labāka par iepriekšējo. Dažādos vēstures laikposmos ir bijuši gan pozitīvi, gan negatīvi piemēri.
Nekad nav bijis tā, ka ar katru nākamo paaudzi viss mainās tikai uz labo. Tad jau mums sen būtu bijis jābūt vismaz sengrieķu dievu vai Atriebēju līmenī. 😉
Gēni var mainīties gan uz labo, gan slikto pusi, un daudz ko nosaka arī citi faktori. Mūsdienās sporta attīstība ir roku rokā saistīta ar tehnoloģiju, medicīnas un citu jomu attīstību, kas ļauj agrāk pamanīt talantus un palīdzēt viņiem virzīties pareizajā virzienā. Arī cilvēka bioloģiskās pārmaiņas, protams, daudz ko nosaka. Bet viena paaudze ir pārāk maza vienība, lai varētu spriest par to, ka gēni ieslēgti pareizajā vietā un laikā. Pagātnē talanti biežāk palikuši neatklāti, un ne tikai sportā vien. Taču brīnumbērni bijuši visos laikos.

     [+] [-]

, 2020-09-19 21:12, pirms 4 gadiem
Daniel rakstīja: lūk, individuālais brauciens!
gandrīz visu tūri Rogliču vilka izcilā komanda, šo skatītāji ļori mēdz nenovērtēt..
Neviena izcilā komanda nevar izdarīt to, kas pašam jāizdara, proti, ne reizi neuzbruka tiešajiem konkurentiem. Alafilipa zaudējums pērn un Dumolina aizpērn bija daudz cienījamāki

     [+] [-]

, 2020-09-19 21:46, pirms 4 gadiem
Dod dies' ka Pogačara pusdienas nebūs no plastikas traukiem bijušas. Cik rāda vēsture, tūrē nav sūdīgi sagatavotu džeku, un kad kāds brauc prom vienos vārtos un pēkšņi, beigas labas nav sanākušas