Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Oldāni uzvar "Giro d'Italia" 12.posmā, kopvērtējumā bez izmaiņām

Agris Suveizda

Oldāni uzvar "Giro d'Italia" 12.posmā, kopvērtējumā bez izmaiņām
Stefāno Oldāni. Foto: EPA/Scanpix

LETA--AFP. Itālijas riteņbraucējs Stefāno Oldāni ceturtdien izcīnīja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" 12.posmā, kamēr līderpozīciju nemainīja spānis Huans Pedro Lopess.

Ceturtdien sportisti no Parmas līdz Dženovai veica 204 kilometrus garu braucienu, ceļā uz finišu pārvarot trīs trešās kategorijas kāpumus. Posms aizritēja ātrā tempā, pirmajā stundā mērojot 53 kilometrus un uzvarētājam finišējot pusstundu ātrāk nekā prognozēts.

Aptuveni pēdējos 50 kilometrus vadībā atradās trīs riteņbraucēji, kuri tad arī sadalīja vietas uz goda pjedestāla noslēdzošajos 100 metros. Kā pirmais sprintu sāka nīderlandietis Heiss Lēmreize ("Jumbo-Visma"), taču spurtā pārāks bija Oldāni, kurš par divām sekundēm pārspēja savu tautieti Lorenco Rotu ("Intermarcha - Wanty - Gobert Materiaux") un Lēmreizi. Oldāni finišēja četrās stundās 26 minūtēs un 47 sekundēs, bet vadošā trijotne bija gandrīz minūti ātrāka pār tuvākajiem sekotājiem. Devīto vietu izcīnīja Rotas komandas biedrs, igaunis Reins Tāramē.

Tūres vadībā joprojām ir Toma Skujiņa un Emīla Liepiņa komandas biedrs Lopess ("Trek - Segafredo"), kurš finišēja vairāk nekā deviņas minūtes aiz uzvarētāja kopā ar saviem sāncenšiem, tādējādi pirmajā desmitniekā izmaiņu nav. 12 sekundes viņam zaudē ekvadorietis Ričards Karapass ("Ineos Grenadiers") un portugālis Žuāu Almeida, bet vēl divas sekundes atpaliek francūzis Romēns Bardē (DSM).

Velobrauciens, kas šogad sākās ar trim posmiem Ungārijā, 29.maijā Veronā beigsies ar 21.posmu - individuālo braucienu. Pagājušajā gadā par velobrauciena uzvarētāju tika kronēts kolumbiešu riteņbraucējs Egans Bernals no "Ineos Grenadiers" komandas. Sacensības šogad norit bez Latvijas pārstāvjiem.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-05-20 00:13, pirms 2 gadiem
drošības nolūkos uz šampja šaušanas procedūru tika piesaistīts kaskadieris