Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Liepiņš sekmē komandas biedra astoto vietu Omānas tūres ceturtajā posmā

Liepiņš sekmē komandas biedra astoto vietu Omānas tūres ceturtajā posmā
Emīls Liepiņš (deltenajā formā)
Foto: Publicitātes

Beļģijas komandas "Wallonie – Bruxelles" Latvijas riteņbraucējs otrdien sekmēja komandas biedra Batista Plankārta astoto vietu "Tour of Oman" daudzdienu velobrauciena ceturtajā posmā. Mūsu sportists finišēja sekotāju grupā un tika ierindots 99. vietā.

Omānas tūre otrdien turpinājās ar 131 kilometru garo ceturto posmu. Tajā tika iekļauti četri kalnu starpfiniši un divi sprinta starpfiniši. Distances laikā esošie kāpumi neliedza finišā par uzvaru cīnīties sprinteriem.

Liepiņa pārstāvētā "Wallonie – Bruxelles" vienībai bija divi galvenie uzdevumi. Pirmais bija maksimāli palīdzēt kopvērtējuma sestajā vietā esošajam Eliotam Lietaram saglabāt vai uzlabot savas pozīcijas, kā arī grupas finiša spurta gadījumā, pēc iespējas labākam rezultātam finišā virzīt Batistu Plankārtu.

Līdz pēdējiem posma kilometriem, peletonam, kura priekšā aktīvi brauca kopvērtējuma līdera Alekseja Lutsenko pārstāvētās komandas "Astana" sportisti, izdevās panākt atrāvienu. Uzvarētāja liktenis izšķīrās lielās grupas finiša spurtā. Tajā ātrākais izrādījās itālietis Sonijs Kolbrelī ("Bahrain Merida"). 28 gadus vecais sportists tādējādi izcīnīja pirmo uzvaru savai komandai 2019. gada sezonā. Viņš distancē pavadīja 3 stundas 17 minūtes un 9 sekundes. Otro vietu ieguva olimpiskais čempions Gregs Van Avermāts no poļu komandas "CCC". Trešais tikmēr bija "AG2R La Mondiale""riteņbraucējs Klements Venturīnī (+00:00:00).

Plankārts finišēja astotajā vietā ar tādu pat laiku kā uzvarētājs, esot visaugstāk no "Wallonie – Bruxelles" vienības braucējiem. Emīls Liepiņšlielāko distances daļu bija kopā ar komandas līderiem, sekmējot viņu pozīciju pirms izšķirošajiem notikumiem. Finišu viņš sasniedza kā pirmais no sekotāju grupas braucējiem, kas finišēja 12 minūtes un 52 sekundes pēc uzvarētāja. Mūsu sportists tika ierindots 99. pozīcijā.

Kopvērtējumā pirms atlikušajiem diviem posmiem līderis ir Aleksejs Lutsenko, kurš par 14 sekundēm apsteidz Gregu Van Avermātu. Valonijas – Briseles vienības līderis Lietars saglabā sesto pozīciju, 29 sekundes aiz Lutsenko.

Velobrauciens turpināsies trešdien, kad tiks veikts 152 kilometru garais piektais etaps ar izteiktu kāpumu pēdējos kilometros.

Izmantotie resursi:
lrf.lv


Vouts van Ārts. Foto: Jumbo-Visma arhīvs

Van Ārta dalība "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes

LETA--AP. Beļģijas riteņbraucēja Vouta van Ārta dalība daudzdienu velobraucienā "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes, ceturtdien paziņoja viņa pārstāvētā "Visma-Lease a Bike" komanda.
Foto: SCANPIX/AFP

Muižnieks: "Uzvarai smagajā "Cape Epic" vajag labu sagatavotību un veiksmi"

Oskars Muižnieks duetā ar Lauri Purniņu martā Dienvidāfrikā uzvarēja amatieru ieskaitē daudzdienu maratonā "Cape Epic", ko uzskata par nopietnāko izaicinājumu kalnu riteņbraukšanā (MTB). Muižnieks sarunā ar Latvijas Radio pastāstīja, ka smags pārbaudījums bija gan tehnikai, gan veselībai, tādēļ finiša sasniegšanā liela nozīme ir arī veiksmei.
Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pluto visaugstāk no latviešiem Olimpijas tūrē, Lapiņam debija elites līmeņa sacensībās

Vakar Nīderlandē notikušajā "Olympia's Tour" velobrauciena (UCI kat. 2.2) pirmajā posmā Latvijas riteņbraucējs Mārtiņš Pluto iekļuva četrdesmit labāko riteņbraucēju vidū un izcīnīja 38. vietu. Šajās sacensībās debiju pieaugušo konkurencē piedzīvoja Gusts Lapiņš, kurš pārstāv "Voltas Tartu2024 CCN" komandu.