Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Neilands un Skujiņš finišē "Top 50", rītdien pēdējā cīņa "Tour de France" kopvērtējumā

Neilands un Skujiņš finišē "Top 50", rītdien pēdējā cīņa "Tour de France" kopvērtējumā
Sērens Krāgs Andersens. Foto: Reuters/Scanpix

"Tour de France" 19. posmā solo uzbrukumā 16 kilometrus pirms finiša devās Sērens Krāgs Andersens, kurš ieguva lielu pārsvaru un izcīnīja savu otro etapa uzvaru prestižajā velobraucienā. Krists Neilands un Toms Skujiņš finišēja peletonā, ieņemot attiecīgi 43. un 44. vietu. Kopvērtējuma labāko desmitniekā izmaiņu nebija, bet tādas noteikti būs rītdienas individuālajā braucienā.

Trīs nedēļu garais velobrauciens tuvojas noslēgumam. Šodienas posmā nebiju garu un smagu kāpumu, bet gan ļoti daudz pauguru. Dienas atrāvienā devās Remī Kavaņa, kurš vienatnē veica lielu daļu posma. Diemžēl no "Tour de France" nācās izstāties "Bora-Hansgrohe" braucējam Lukasam Pestlbergeram. Austrietim iedzēla bite, kas izraisīja alerģisku reakciju.

44 kilometrus pirms finiša Kavaņu panāca trio - Benuā Kosnefrā, Pjērs Rolāns un Lūks Rovs -, kuriem izdevās aizbēgt no peletona. Pēc tam vairāki braucēji centās izdarīt to pašu, bet nesekmīgi. Apmēram 25 kilometrus pirms finiša nostabilizējās 12 braucēju līderu grupa, kur atradās tādi spēcīgi sprinteri kā Sems Benets un Peters Sagans un klasiku speciālisti kā Gregs van Avermāts un Olivers Nāsens. Bija skaidrs, ka uzvarētājs būs kāds no šī duča.

Tuvojoties finišam, no līderu grupiņas solo uzbrukumā devās Sērens Krāgs Andersens, kurš līdzīgā stilā uzvarēja 14. posmā. Spēcīgais dānis ātri vien ieguva lielu pārsvaru un traucās pretī vēl vienam panākumam. Līderu grupā neviens nebija pilnībā ieinteresēts "Sunweb" braucēja ķeršanā. Andersens finišu sasniedza lepnā vienatnē. 53 sekundes vēlāk kā otrais finišēja Luka Mezgecs, kamēr trešo vietu ieņēma Toma Skujiņa komandas biedrs Jaspers Steivens. Tikmēr Krists Neilands un Toms Skujiņš finišēja peletonā, ieņemot attiecīgi 43. un 44. vietu. No uzvarētāja abi atpalika septiņas minūtes un 38 sekundes.

Sems Benets pēc šodienas vēl vairāk nostiprināja līdera pozīcijas Sprinteru krekliņa vērtējumā. Tuvākais sekotājs Peters Sagans zaudē jau 55 punktus. Kopvērtējuma labāko desmitniekā izmaiņu nebija, bet tādas var gaidīt rītdien, kad tiks aizvadīts vienīgais individuālais brauciens šāgada "Tour de France". Kopumā sportistiem būs jāveic 36,2 kilometri. Ja distances pirmā daļa būs salīdzinoši līdzena, tad beigās gaida kārtīgs pārbaudījums. Pēdējie seši kilometri būs jāveic 8,4% stāvā kāpumā.

Rītdien arī izšķirsies cīņa par Kalnu karaļa godu, jo finiša kāpumā būs iespējams iegūt maksimums desmit ieskaites punktus. Vērts atzīmēt, ka individuālajā braucienā Kalnu karaļa punkti tiks piešķirti, ņemot vērā tikai veikto laiku finiša kāpumā, nevis braucienā kopumā. Šobrīd šajā vērtējumā vadībā ir Ričards Karapass, tomēr viņam lielais kopvērtējums nav svarīgs, tāpēc ekvadorietis līdz kalnam varēs braukt salīdzinoši mierīgi, un tad kāpumā atdot visus spēkus. Tikmēr tuvākie sekotāji Kalnu karaļa ieskaitē Tadejs Pogačars un Primožs Rogličs nevarēs tā darīt, jo viņiem lielais kopvērtējums ir svarīgs un viss individuālais brauciens būs jāveic uz maksimumu. Protams, kāds no slovēņiem tik un tā var uzvarēt Kalnu karaļa ieskaitē, bet Karapasam būs milzu priekšrocības.

Tour de France 19. posms:

VVārds UzvārdsValstsKomandaLaiks
1.Sērens Krāgs AndersensDānijaSunweb3:36:33
2.Luka MezgecsSlovēnijaMitchelton-Scott+0:53
3.Jaspers SteivensBeļģijaTrek-Segafredo
4.Gregs van AvermātsBeļģijaCCC
5.Olivers NāsensBeļģijaAG2R La Mondiale
6.Nikiass ĀrndsVācijaSunweb
7.Lūks RovsLielbritānijaIneos Grenadiers+0:59
8.Sems BenetsĪrijaDeceuninck-Quick Step+1:02
9.Peters SagansSlovākijaBora-Hansgrohe
10.Mateo TrentinsItālijaCCC
43.Krists NeilandsLatvijaIsrael Start-Up Nation+7:38
44.Toms SkujiņšLatvijaTrek-Segafredo+7:38

Tour de France kopvērtējums:

VVārds UzvārdsValstsKomandaLaiks
1.Primožs RogličsSlovēnijaJumbo-Visma83:29:41
2.Tadejs PogačarsSlovēnijaUAE-Emirates+0:57
3.Migels Anhels LopessKolumbijaAstana+1:27
4.Ričijs PortsAustrālijaTrek-Segafredo+3:06
5.Mikels LandaSpānijaBahrain-McLaren+3:28
6.Enriks MassSpānijaMovistar+4:19
7.Adams JeitssLielbritānijaMitchelton-Scott+5:55
8.Rigoberto UransKolumbijaEF Pro Cycling+6:05
9.Toms DumolēnsNīderlandeJumbo-Visma+7:24
10.Alehandro ValverdeSpānijaMovistar+12:12
80.Toms SkujiņšLatvijaTrek-Segafredo+3:44:05
85.Krists NeilandsLatvijaIsrael Start-Up Nation+4:04:33