Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Pogačars otro gadu pēc kārtas triumfē "Tour de France", Kavendišam izpaliek rekords

Pogačars otro gadu pēc kārtas triumfē "Tour de France", Kavendišam izpaliek rekords
Slovēņi Matejs Mohoričs, Tadejs Pogačars un Luka Mezgecs ar tautieša Primoža Rogliča numuru. Foto: AP/Scanpix

Francijas galvaspilsētā Parīzē noslēdzies prestižais daudzdienu velobrauciens "Tour de France", un otro reizi pēc kārtas par tūres čempionu kļuvis 22 gadus vecais slovēnis Tadejs Pogačars.

Tā kā Pogačara pārsvars pār tuvāko sekotāju dāni Jonasu Vingegoru pārsniedza piecas minūtes, 108,4 kilometrus garā līdzenuma posma no Šatū līdz Elizejas laukiem galvenā intriga bija, vai britu veterāns Marks Kavendišs izcīnīs piekto uzvaru tūrē un kļūs par vienīgo rekordistu "Tour de France" uzvarēto posmu ziņā. Viņam un beļģim Edijam Merksam bija pa 34 panākumiem individuālos posmos, un noslēguma spurtā Merksam dalīta rekordista godu nosargāja viņa tautieši Vauts van Ārts un Jaspers Filipsens.

Par divdesmit pirmā posma uzvarētāju sprintā kļuva van Ārts, kuram tas bija otrais uzvarētais posms pēc kārtas un trešais šogad kopumā, bet Kavendišs samierinājās ar trešo pozīciju un četrām posmu uzvarām šogad – 36 gadus vecais riteņbraucējs ātrākais bija ceturtajā, sestajā, desmitajā un trīspadsmitajā posmā. Kopvērtējuma uzvarētājs Pogačars, kurš pēdējā posmā ierindojās 72. vietā, uzvarēja trijos posmos (5., 17. un 18.), bet slovēņi kopumā izcīnīja piecas uzvaras (Matejam Mohoričam panākumi 7. un 19. posmā).

Lielajā grupā ar vienādu gala rezultātu šovakar finišēja pirmie 99 riteņbraucēji no 141, un latvietis Toms Skujiņš ieguva 59. vietu, kopvērtējumā pakāpjoties par divām pozīcijām – uz 71. No Skujiņa komandas biedriem absolūtajā kopvērtējumā visaugstāk bija nīderlandietis Bauke Mollema, kuram 20. vieta. Gan Skujiņš, gan arī tūres čempions Pogačars sezonu turpinās Tokijas olimpiskajās spēlēs.

"Tour de France" kopvērtējums

V.SportistsValstsKomandaLaiks
1.Tadejs PogačarsSlovēnijaUAE Team Emirates82:56:36
2.Jonass VingegorsDānijaJumbo-Visma+5:20
3.Ričards KarapassEkvadoraIneos Grenadiers+7:03
4.Bens O'KonorsAustrālijaAG2R Citroen Team+10:02
5.Vilko KeldermansNīderlandeBora-Hansgrohe+10:13
6.Enriks MassSpānijaMovistar Team+11:43
71.Toms SkujiņšLatvijaTrek-Segafredo+2:52:56

Izmantotie resursi:
Official website of Tour de France 2021


Emīls Liepiņš. Foto: LRF

Liepiņam 95. vieta Romandijas velobrauciena pirmajā posmā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš trešdien ierindojās 95. pozīcijā UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Romandie" pirmajā posmā.
Ģ.Harkins un O.J.Skrapcis uz pjedestāla. Foto: LRF.

Latvijas riteņbraucējiem panākumi Lietuvā un pieredze Beļģijā

Olivers Jēkabs Skrapcis un Ģirts Harkins izcīnījuši godalgas Lietuvā notiekošajās valsts mēroga šosejas riteņbraukšanas sacensībās. Tikmēr Kate Ketrīna Skujiņa Beļģijā finišēja 54. vietā prestižās “Gent – Wevelgem” U17 grupas velobraucienā.
Toms Skujiņš
Foto: Getty Images
1

Skujiņam jauns karjeras rekords – 28. vieta pasaules rangā

Trīs vietu kāpumu aktuālajā UCI Pasaules rangā šosejas riteņbraukšanā veicis Baltijas valstu šobrīd vadošais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš, kurš tagad ieņem sev rekordaugsto 28. vietu. Nāciju rangā Latvija 124 valstu konkurencē saglabā 23. pozīciju, kas dod četras vietas dalībai šī gada Pasaules čempionātā.