Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Par Latvijas Riteņbraukšanas federācijas ģenerālsekretāru apstiprināts Ivo Čerbakovs

Par Latvijas Riteņbraukšanas federācijas ģenerālsekretāru apstiprināts Ivo Čerbakovs
Ivo Čerbakovs
Publicitātes foto

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) padomes sēdē par jauno organizācijas ģenerālsekretāru vienbalsīgi tika apstiprināts Ivo Čerbakovs, kurš amatā nomainīja četrus gadus šo amatu veikušo Daci Dimanti.

Aizvadītā gada novembrī notika Latvijas Riteņbraukšanas federācijas prezidenta un padomes vēlēšanās. Otro termiņu pēc kārtas par LRF prezidentu tika ievēlēts Igo Japiņš, bet padomē ievēlēja Edgaru Dupatu, Andri Kreisleru, Lauru Stepani un Raimondu Graubi. LRF ģenerālsekretāra pienākumus līdz jauna šī amata veicēja apstiprināšanai uzņēmās līdzšinējā organizācijas ģenerālsekretāre Dace Dimante.

16. janvāra LRF padomes sēdē padomes locekļi vienbalsīgi par jauno organizācijas ģenerālsekretāru apstiprināja Ivo Čerbakovu. Tikmēr Dace Dimante tika apstiprināta par LRF izpilddirektori, kuras pārziņā būs ikdienas biroja darbu vadīšana.

Ivo Čerbakovs ir sporta entuziasts, kura pamatnodarbošanās ir uzņēmējdarbība un jurisprudence. Jaunā ģenerālsekretāra mērķi, strādājot Latvijas Riteņbraukšanas federācijā, ir stiprināt LRF komandu un kopā veicināt riteņbraukšanas tradīciju atdzimšanu jaunā kvalitātē, jo šobrīd riteņbraukšanai, kas aptver ne tikai BMX, bet arī šosejas un MTB riteņbraukšanas veidus, kopumā Latvijā tiek pievērsta nepelnīti maza uzmanība. Kopējais izaicinājums ir atjaunot arī treka riteņbraukšanu Latvijā. Ivo Čerbakova mērķis ģenerālsekretāra amatā ir vairāk iesaistīt arī biznesa sabiedrību šī Latvijai tik nozīmīgā sporta veida atbalstīšanā, kas ļautu ievērojamāk realizēt LRF labās ieceres riteņbraukšanai attīstībai un jauno talantu izaugsmei.

Latvijas Riteņbraukšanas federācija ir atzīta sporta federācija, kuras pārraudzībā ir šosejas, BMX un MTB riteņbraukšanas veidu koordinēšana un attīstīšana.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs:


Foto: Māris Vancevičs/LRF
1

Kupli apmeklētajā "Dobeles kausā" latviešiem panākumi zēnu un jauniešu grupās

Aizvadītās nedēļas nogalē Apguldē un Kroņaucē vairāk nekā 400 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Beļģijas piedalījās tradicionālajā “Dobeles kausā”, kas ievadīja arī Latvijas un Baltijas kausa sezonu. Ja elites un junioru grupās uzvaras guva kaimiņvalstu sportisti, tad jauniešu un zēnu grupās labākie bija mūsu valsts sportisti.
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Ridley team

Blūms Pasaules kausa sezonu XCO krosā iesāk ar 26. vietu

Svētdienas vakarā pēc Latvijas laikā Brazīlijas pilsētā Mairiporā aizvadīts UCI Pasaules kausa pirmais posms MTB XCO krosā. Tajā uzvarēja ASV čempions Kristofers Blevins, bet Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms 106 sportistu konkurencē finišēja 26. vietā.
Veronika Monika Stūriška (no kreisās) un Edgars Langmanis
Foto: Nico Van Dartel

Langmanis un Stūriška triumfē UEC BMX Eiropas kausa 6. posmā

Svētdien Čehijas pilsētā Benātki pie Jizeras norisinās UEC BMX Eiropas kausa 6. posms. Junioru puišu grupā otro šīs sezonas uzvaru guva “BMX Rīga/ RRS” sportists Edgars Langmanis, bet iepriekšējā posmā triumfējušais Kristers Apels finālā piedzīvoja kritienu un ieņēma astoto pozīciju. Dāmu U23 grupā nepārspēta palika “Silvas ziķeru” braucēja Veronika Monika Stūriška.