Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Niklāvs Švēde

Latvijas izlase gatava pasaules čempionātam

Latvijas izlase gatava pasaules čempionātam
Oļegs Meļehs ikdienā pārstāv "Meridiana Kalev Chocolate" komandu un PČ Latvijas krāsas aizstāvēs grupas braucienā

Jau pēc nedēļas, 23. septembrī Šveices pilsētā Mendriso sāksies 2009. gada pasaules čempionāts šosejas riteņbraukšanā, kas norisināsies līdz 27. septembrim. Savu sastāvu sezonas gaidītākajam sacīkstēm nosaukusi arī Latvijas izlase.

Šī gada pasaules čempionāts šosejas riteņbraukšanā laika posmā no 23. līdz 27. septembrim norisināsies Mendrisio, Šveicē. Kļuvis zināms, ka Latvijas izlasi tajā pārstāvēs četri riteņbraucēji: Oļegs Meļehs ("Meridiana Kalev Chocolate Team"), Aleksejs Saramotins ("Team Designa Dokken"), Viesturs Lukševics un Raivis Belohvoščiks ("Flaminia–Bossini"). Diemžēl šogad pasaules čempionātā nepiedalīsies vienīgais Latvijas pārstāvis kādā no "Pro Tour" komandām ("Ag2r-La Mondiale") - Gatis Smukulis.

Pirmā sacensību diena 23. septembrī norisināsies bez latviešu līdzdalības. Uz starta dosies vīrieši U-23 vecuma grupā, lai individuālā brauciena ietvaros pārvarētu 33,2 kilometru garu distanci. Tāpat gaidāms individuālais brauciens (26,8 km) sieviešu elites grupā.

Tikmēr ceturtdien, 24. septembrī vīriešu elites grupā uz starta 49,8 kilometru garā individuālajā braucienā izies Aleksejs Saramotins un Raivis Belohvoščiks. Šī gada Latvijas čempionātā individuālajā braucienā labāks bija Raivis, tomēr sezonas otrajā pusē noteikti varam sagaidīt kādu patīkamu pārsteigumu arī no Alekseja. Trase ėsot Saramotinam diezgan piemērota.

Sacensību trešajā dienā 26. septembrī varēsim turēt īkšķus par jauno Viesturu Lukševicu, kurš izies uz starta grupas braucienā (179,4 km) U-23 vecuma grupā. Visu sezonu pavadījis Itālijā, Viesturs veiksmes gadījumā noteikti būs gatavs pacīnīties par augstām vietām. Tāpat 26. septembrī gaidāms sieviešu elites grupas brauciens (124,2 km).

27. septembrī čempionāta noslēgumā gaidāms saldais ēdiens - 262,2 kilometru garš elites grupas brauciens vīriešiem. Tajā uz starta izies arī Oļegs Meļehs un Aleksejs Saramotins. Dalībniekiem Mendrisio būs jāpārvar 19 apļi - katrs 13,8 kilometru garš. Šī gada garumā labākus rezultātus uzrādījis Aleksejs, taču sezonas otrajā cēlienā spēcīgi, viennozīmīgi, būs abi Latvijas pārstāvji.

Latvijas delegāciju Šveicē pavadīs bijušie Latvijas profesionālie riteņbraucēji Arvis Piziks un Andris Reiss, kuri jau vairākus gadus strādā par treneriem.

Latvijas izlases pārstāvju starti 2009. gada pasaules čempionātā Šveicē

SportistsDatumsGrupaDistance
Aleksejs Saramotins24.09EliteIndividuālais brauciens (49.8 km)
Raivis Belohvoščiks24.09EliteIndividuālais brauciens (49.8 km)
Viesturs Lukševics26.09U-23Grupas brauciens (179.4 km)
Aleksejs Saramotins27.09EliteGrupas brauciens (262.2 km)
Oļegs Meļehs27.09EliteGrupas brauciens (262.2 km)

Izmantotie resursi:
evelo.lv


, 2009-09-16 21:46, pirms 15 gadiem
kapec smukulis nestartee??
, 2009-09-17 00:07, pirms 15 gadiem
jankacooll rakstīja: kapec smukulis nestartee??
Gatim šī nav veiksmīgākā sezona un viņam netiek uzkrauta papildus slodze. Tās tā, pēc neoficiālas informācijas.
, 2009-09-17 09:26, pirms 15 gadiem
nujā šosejas riteņbraukšana latvijā mums ir galīgajā pakaļā.
Jautājums zinīšiem kāpēc uz PČ nebrauc I Bekmanis, H Pudāns, N Lasis? Kamēr Arvis Piziks un Andris Reiss būs treneri, latvijā riteņbraukšanai ir gaidāma tikai un vienīgi bardaks.
, 2009-09-17 13:55, pirms 15 gadiem
Džerijs5 rakstīja: nujā šosejas riteņbraukšana latvijā mums ir galīgajā pakaļā.
Jautājums zinīšiem kāpēc uz PČ nebrauc I Bekmanis, H Pudāns, N Lasis? Kamēr Arvis Piziks un Andris Reiss būs treneri, latvijā riteņbraukšanai ir gaidāma tikai un vienīgi bardaks.
Nu TU jau esi Specss
Katrā ziņā A.P, A.R ir pietiekami pieredzējuši kā braucēji un tagad jau arī kā treneri un menidžeri ...
Klau spec dod padomu! saki kurš tavuprāt būtu labāks viņu vietā.
, 2009-09-17 17:44, pirms 15 gadiem
latvijā ir daudzi labi speciālisti no Dobeles, Kuldīgas cilvēki kas netiek laisti pie vārda kāpēc tad Piziks neņem uz u23 čempionātu savus super talantus Rezinu un Smirnovu
, 2009-09-17 20:40, pirms 15 gadiem
Gan Latvijas Valsts, gan Latvijas riteņbraukšana ir kā zivs - pūst no galvas. Un nevajag biznesmeņus - funkcionārus saukt par treneriem! Treneris ir tāds kāds bija G. Smukulim Jānis Akmentiņš. Varbūt kāds var nosaukt treneru Pizika un Reisa uztrenētos braucējus? Būtu jāpārstāj jaukt "torgašu" biznesu ar trenera darbu! Šo kungu vadītās izlases visas ir piedzīvojušas fiasko! Vai tad vaina vienmēr ir čaļos (tie taču mainās, bet bosi tie paši)?
, 2009-09-18 01:29, pirms 15 gadiem
o ! veel kaads ir ieveerojis Pizika manieres!!!
ja, ar Bekmani bija kuriozs, uz kuru neviens nevareja atbildet---Bekmanis izciiniija Llatvijas ccempiona titulu razdelkaa, bet uz Eiropas ccempi vinnu nepanneema??? kaapeec, Pizika kungs??? vai taa nav talantu norakssana ?
, 2009-09-18 12:58, pirms 15 gadiem
Viss pareizi, bet vai Saramotins peec TT varees labi nostarteet grupaa, nu nezinu.
, 2009-09-18 15:12, pirms 15 gadiem
Ja nebūtu Piziks, Smukulis diez vai brauktu pro. Un bez Reisa (žēl, ka izjuka) nebūtu bijis Dynatek. Talanti jau tā pat nepazūd. Ja ir viņiem iekšā! Piekrītu, ka ir arī labāki treneri,bet bez A.P un A.R nevar iztikt.
, 2009-09-18 18:20, pirms 15 gadiem
Pizika vārdi "Sporta studijā" LTV7 bija šādi - pēc Smukuļa Latvijas riteņbraukšanā ir LIELA BEDRE...... Ļoti iedvesmojoši visiem pārējiem čaļiem! "Īsta trenera" cienīgs teiciens. Uzdirsa ne tikai braucējiem, bet arī visiem pārējiem (daudz pieredzējušākiem) treneriem.
, 2009-09-20 00:01, pirms 15 gadiem
ak tu neraža.. rakstīja: Ja nebūtu Piziks, Smukulis diez vai brauktu pro. Un bez Reisa (žēl, ka izjuka) nebūtu bijis Dynatek. Talanti jau tā pat nepazūd. Ja ir viņiem iekšā! Piekrītu, ka ir arī labāki treneri,bet bez A.P un A.R nevar iztikt.
ja talanti pasi var izsisties, kapec Sukulim vajag Piziku, lai tiktu pro?

kurus ritennbrauceejus ir uztrenneejis Piziks ?-ja tik lielisks trenneris???
, 2009-09-24 23:00, pirms 15 gadiem
Viesīts jau maļ
Oļegs arī velna ziķerss
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Racing team

Blūmam nedēļas nogalē Brazīlijā otrais UCI Pasaules kausa posms MTB

Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms šīs nedēļas nogalē Brazīlijas pilsētā Arašā aizvadīs UCI Pasaules kausa otrā posma sacensības MTB. Sestdien norisināsies saīsinātais kross, bet dienu vēlāk pamatsacensības olimpiskajā krosā.
Foto: Agnis Melderis.

Svētdien Ķegumā ar "Cape Epic" uzvarētājiem startēs Vivus MTB maratona jaunā sezona

Jau šīs nedēļas izskaņā, 21. aprīlī, visus aktīvos riteņbraucējus gaidīs Ķegumā, Atpūtas un sporta centrā “Zelta zirgs”, uz Vivus.lv MTB maratona 18. sezonas sākumu, kurā piedalīsies ne tikai pazīstamais un panākumus guvušais motosportists Matīss Karro, bet arī pirms pāris nedēļām lieliski prestižo daudzdienu braucienu Dienvidāfrikā "Cape Epic" aizvadījušie četri Latvijas riteņbraucēji.
Toms Skujiņš. Foto: Getty Images
1

Skujiņš prestižās Valonijas klasikas finiša kalnā nenosargā vadību, izcīnot 12. vietu

Trešdien Beļģijā aizvadīts 88. Pasaules tūres daudzdienu velobrauciens “La Flèche Wallonne”, kurā Latvija profesionālais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš 175 dalībnieku konkurencē izcīnīja 12. vietu. Jāatzīmē, ka Toms finiša kāpumā ilgu laiku atradās sacensību vadībā.