Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Trešdien ''Biķernieku apļi'' noslēgsies ar ''VĒVERS Grand Prix'' 70km grupas braucienu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šo trešdien, 18.augustā, Biķernieku trasē notiks noslēdzošais šīs sezonas posms spēcīga sastāva 1.kategorijas starptautiskajām šosejas riteņbraukšanas sacensībām “Biķernieku apļi”, kam šoreiz nosaukums ir “SIA Vēvers Grand Prix” un kur dalībnieki sacentīsies 70 kilometru garajā " grupas braucienā, pulcējot arī vairākus vadošos kaimiņzemju riteņbraucējus.

Šis būs jau piektais un tajā pašā laikā arī noslēdzošais biedrības “EVELO Sport Agency" rīkotais šosejas riteņbraukšanas sacensību “Biķernieku apļi” posms šajā sezonā, riteņbraucējiem šoreiz sacenšoties "SIA VEVERS Grand Prix”. Pirmajos divos posmos dalībniekiem bija jāveic 100km, bet tāpat kā trešajā un ceturtajā posmā arī tagad būs 70 kilometru gara distance. Līdz ar to vadošajiem atkal būs iespējas sasniegt augstu vidējo ātrumu, kas iepriekšējos divos posmos bija attiecīgi 47,5km/h un 46,5km/h. Kā tas allaž līdz šim ir bijis, riteņbraucēji cīnīsies par atbalstītāju (“Song Wash”, RedBull, “Elevensportswear”) sarūpētājām balvām četros starpfinišos. Pēdējos divos posmos šajā aspektā ir izpaudusies abu “Ampler development” komandas pārstāvju dominance, Kristeram Ansonam trešajā posmā ar uzvarām visos četros starpfinišos uzstādot rekordu, bet Paulam Rubenim pagājušajā posmā esot pirmajam trijos no četriem starpfinišiem.

Pirmajā posmā uzvarēja Latvijas čempions grupas braucienā un individuālajā braucienā Andris Vosekalns, otrajā posmā nepārspēts palika Kristap Knops, trešajā posmā pirmais finiša līniju šķērsoja 2019.gada Eiropas spēļu sudraba medaļas ieguvējs Alo Jakins no Igaunijas, bet pagājušajā posmā pie pirmās uzvaras tika valsts čempionāta medaļnieks Māris Bogdanovičs. Līdz ar to ir intriga, vai pēdējā posmā redzēsim atkal jaunu uzvarētāju, vai arī kādam no līdzšinējiem pirmās vietas ieguvējiem izdosies tikt pie otrā panākuma.

Trešdien "SIA VEVERS Grand Prix” ir aicināti piedalīties dažāda vecuma riteņbraucēji – junioru, amatieru, elites vīriešu, kā arī sieviešu kategoriju braucēji. Starts būs kopējs, bet tie dalībnieki, kuri tiks noķerti pa apli sacensības varēs turpināt līdz līderu finišam. Organizatori ar atbalstītāju palīdzību absolūtajā vērtējumā atkal prēmēs ar naudas balvām labākos sešus vīriešu un sieviešu kategorijā. Būs arī pārsteigumu balvas no sacensību atbalstītājiem.

Mājaslapā atrodams nolikums un cita aktuālā informācija. Sacensību sākums gaidāms pulksten 18:00. Ātrākie tiks noteikti kopumā deviņās vecuma grupās.