Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Igaunis uzvar posmā un kļūst par "Vuelta a Espana" kopvērtējuma līderi

Agris Suveizda

Igaunis uzvar posmā un kļūst par "Vuelta a Espana" kopvērtējuma līderi
Reins Tāramē. Foto: Zumapress.com/Scanpix

LETA. Igaunijas riteņbraucējs Reins Tāramē pirmdien izcīnīja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" trešajā posmā, kļūstot par Spānijas tūres kopvērtējuma līderi.

Pirmdien riteņbraucēji veica 202,8 kilometrus garu posmu ar diviem trešās kategorijas kāpumiem un finišu ar pirmās kategorijas kāpumu 755 metru augstumā. "Intermarche - Wanty - Gobert Materiaux" komandu pārstāvošais Tāramē piedalījās dienas atrāvienā un nepilnus trīs kilometrus pirms finiša aizbrauca no vadošajiem sportistiem, svinot solo uzvaru. Tāramē distanci beidza piecās stundās 16 minūtēs un 57 sekundēs.

Peletons, kurā bija arī tūres favorīts un iepriekšējais kopvērtējuma līderis Primožs Rogličs no Slovēnijas ("Jumbo-Visma"), vienubrīd palaida atrāvienu deviņu minūšu attālumā un pēdējā kāpumā nenoķēra visus bēgļus, tādējādi sarkano līdera kreklu ieguva igaunis.

Tāramē par 21 sekundi apsteidza citu atrāviena dalībnieku amerikāni Džo Dombrovski (UAE), bet vēl 15 sekundes vēlāk finišēja francūzis Kenijs Elisons ("Trek-Segafredo"). Rogličs finišēja septītais minūti un 48 sekundes aiz uzvarētāja, šajā pašā grupā bija arī tādi riteņbraucēji kā kolumbietis Migels Anhels Lopess, spānis Alehandro Valverde (abi - "Movistar"), brits Edams Jeitss, kolumbietis Egans Bernals (abi - "Ineos Grenadiers") un spānis Mikels Landa ("Bahrain - Victorious").

Kopvērtējumā Tāramē par 25 sekundēm apsteidz Elisonu un par 30 sekundēm Rogliču. Tuvākie divi būs līdzenumu posmi, tāpēc tajos situācija kopvērtējumā varētu arī īpaši nemainīties. 34 gadus vecais Tāramē vienā no "Vuelta a Espana" posmiem uzvarēja pirms desmit gadiem. Tāpat viņš pirmais finišēja vienā no 2016.gada "Giro d' Italia" etapiem. Tāramē ir otrais no Igaunijas riteņbraucējiem, kurš uzvilcis līdera kreklu kādā no lielajām tūrēm - 1999.gadā "Tour de France" dzeltenajā kreklā sešas dienas pabija Jāns Kirsipū.

Pēdējā no šīs sezonas lielajām tūrēm finišēs 5.septembrī Santjago de Kompostelā. Šogad tajā nepiedalīās neviens no Latvijas riteņbraucējiem. Tuvu tam bija Krists Neilands, taču trauma latvietim liedza debitēt "Vuelta a Espana".
Izmantotie resursi:
LETA