Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Mohoričs triumfē divas dienas pēc policijas reida, slovēņiem trešā uzvara pēc kārtas

Agris Suveizda

Mohoričs triumfē divas dienas pēc policijas reida, slovēņiem trešā uzvara pēc kārtas
Matejs Mohoričs. Foto: EPA/Scanpix

Trešo uzvaru pēc kārtas un piekto uzvaru deviņpadsmito "Tour de France" posmos izcīnījuši Slovēnijas riteņbraucēji – ja iepriekšējos divos posms ātrākais bija kopvērtējuma līderis Tadejs Pogačars, šovakar līksmoja Matejs Mohoričs, kuram tā bija otrā uzvara šā gada tūrē.

Pogačaram uzvarot pēdējos kalnu posmos, šodien riteņbraucēji veica 207 kilometrus garu līdzenuma posmu. Pieļaujot, ka posma liktenis varētu izšķirties sprinta finišā, briti cerēja, ka Marks Kavendišs varētu pacīnīties par 35. uzvaru, kas viņam ļautu apsteigt Ediju Merksu un kļūt par vienīgo rekordistu. Tomēr Kavendišs posma sākumā iekļuva vienā no sadursmēm, un pelotons nebija pārāk noskaņots dzīties pakaļ atrāviena grupai.

Iepriekš karjerā pa reizei triumfējis "Vuelta a Espana" un "Giro d'Italia" posmos, jau otro uzvaru "Tour de France" šogad svinēja Mohoričs, kurš tuvākos sekotājus Kristofu Laportu no Francijas un Kasperu Pedersenu no Dānijas apsteidza par gandrīz minūti. Simboliski, ka aizvakar franču policija aizdomās par dopinga lietošanu veica reidu viņa komandā "Bahrain Victorious". "Lielākoties domāju par to, kas notika pirms divām dienām," pēc uzvaras teica slovēnis. "Nedaudz jutos kā noziedznieks. Tā ir laba lieta, ka policija veic pārbaudi, taču, protams, ka tā neko neatrada – jo mums nav nekā slēpjama. Pat tad, ja nav nekā slēpjama, ir dīvaina sajūta, kad viņi caurskata tavas personīgās mantas, ģimenes bildes, telefonu un īsziņas."

20. vietā esošais austrālietis Saimons Klārks uzvarētajam zaudēja 10 minūtes un piecas sekundes, bet par 10 minūtēm un 45 sekundēm apsteidza šveicieti Marku Hirši. Viņš un arī visi pārējie riteņbraucēji finišēja vadošajā grupā ar vienādu finiša laiku. Lielajā grupā bija arī latvietis Toms Skujiņš, kuram posmā 121. vieta un viena zaudēta pozīcija kopvērtējumā, gan arī visi tūres kopvērtējuma līderi, līdz ar to augšgalā nekādu izmaiņu nav. Kopvērtējuma līderis Pogačars šovakar ieņēma 26. vietu, būdams visaugstāk starp saviem konkurentiem, un saglabāja nepilnu sešu minūšu pārsvaru.

Rīt riteņbraucējus gaida 30,8 kilometrus garš individuālais brauciens, bet "Tour de France" ar posmu līdz Elizejas laukiem noslēgsies svētdien.

Posma kopvērtējums

V.SportistsValstsKomandaLaiks
1.Matejs MohoričsSlovēnijaBahrain Victorious4:19:17
2.Kristofs LaportsFrancijaCofidis+0:58
3.Kaspers PedersensDānijaTeam DSM+0:58
4.Maiks TēnisensNīderlandeJumbo-Visma+1:02
5.Nilss PolitsVācijaBora-Hansgrohe+1:08
6.Edvards TēnssBeļģijaTrek-Segafredo+1:08
121.Toms SkujiņšLatvijaTrek-Segafredo+0:20:50

"Tour de France" kopvērtējums

V.SportistsValstsKomandaLaiks
1.Tadejs PogačarsSlovēnijaUAE Team Emirates79:40:09
2.Jonass VingegorsDānijaJumbo-Visma+5:45
3.Ričards KarapassEkvadoraIneos Grenadiers+5:51
4.Bens O'KonorsAustrālijaAG2R Citroen Team+8:18
5.Vilko KeldermansNīderlandeBora-Hansgrohe+8:50
6.Enriks MassSpānijaMovistar Team+10:11
72.Toms SkujiņšLatvijaTrek-Segafredo+2:49:23

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/cycling/5...