Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Almants Poikāns

Neilands: "Kritiens bija mana vaina..."

Neilands: "Kritiens bija mana vaina..."
Krists Neilands. Foto: Israel Start-Up Nation

Liktenīgajā kritienā, kā rezultātā Latvijas šosejas riteņbraucējs Krists Neilands nevarēja turpināt prestižo “Giro d’Italia” daudzdienu velobraucienu, sportists sarunā ar portālu Sportacentrs.com vaino tikai pats sevi. Pēc atslēgas kaula lūzuma viņa rehabilitācija jau sākusies.

Kritienu Neilands piedzīvoja pašā “Giro d’Italia” ievadā – pēc pirmā posma, kurā dalībniekiem bija jāveic 8,6 kilometrus garš individuālais brauciens. Latvieša misēklis gan tika piedzīvots itin mīklainos apstākļos, viņam ar velosipēdu braucot uz viesnīcu atgūt spēkus.

“Iedziļināties sīkumos diez ko nevēlos. Tas vienkārši bija nelaimes gadījums, pēc finiša braucot uz viesnīcu. Varbūt daudziem tas šķitīs jocīgi, kāpēc sportists pēc finiša pats brauc ar velosipēdu uz viesnīcu, nevis ar komandas transportu. Tomēr šajā gadījumā tā ir pavisam ierasta lieta, ka pēc individuālā brauciena sportists aizbrauc pats ar savu velosipēdu, ja viesnīca ir tuvu. Nonākot viesnīcā, tas dod daudz vairāk brīva laika, turklāt vari atvizināties pēc sava starta, sagatavoties nākamajām dienām. Viesnīca bija astoņu kilometru attālumā. Paņēmu savu mugursomu un velosipēdu, taču 200-300 metrus pirms viesnīcas man kaut kas samisējās un kritu. Nebija iesaistīts neviens cits transportlīdzeklis, tā bija tīri mana vaina. Tā vienkārši reizēm notiek – tieši tajos neīstajos brīžos,” atzīst Neilands, kurš ir apņēmības pilns ātri vien tikt uz kājām.

Uzreiz pēc negadījuma Neilandam tika veikts rentgens, kas parādīja lūzumu atslēgas kaulā. Ar “Israel Start-Up Nation” komandu bijusi apspriešanās, kur veikt operāciju, jo Itālijā tobrīd to nebija iespējams darīt.

“Turklāt tur īsti nebija zināmi ārsti, kuriem varētu uzticēties. Bija iespēja lidot uz Vāciju vai Beļģiju, kur komandai bija zināmi dakteri, bet beigās sazinājos ar Latvijas Olimpiskās vienības ārstu Jāni Kaupi. Pateicoties viņam, operāciju Latvijā noorganizējām otrdien. Svētdienas rītā kāpu lidmašīnā un devos uz Rīgu,” skaidro Neilands. Operācija sportistam bijusi ORTO klīnikā, un viņš izsaka lielu pateicību ne tikai Kaupem, bet arī ārstam Jānim Viļumam.

Šajās dienās Neilands jau kāpj uz velotrenažiera. Nākamā vizīte pie ārsta viņam būšot pēc divām nedēļām. Pēc tās viņš prāto atsākt šosejas riteņbraukšanu. Sportists gan piekrīt – šobrīd neko sasteigt nevajag, jo šogad priekšā vēl vairāki atbildīgi starti. Arī ar savu komandu Neilands komunicē katru dienu, tā izrāda rūpes un atbalsta savu riteņbraucēju, kaut arī pašam noskaņojums šobrīd nav no pozitīvākajiem.

“Sajūtas tiešām nebija tās pašas labākās. Traumām nekad nav pareizais brīdis. Tomēr, ja tas notiktu sacensību laikā, būtu nedaudz citādāk, kaut gan, protams, cemme būtu tik un tā. Es nogāzos pēc finiša, un tas galīgi nebija saistīts ar to, ko daru. Tāpēc sajūta ir pretīgāka. Domāju, lēnām tam tieku pāri, dzīve neapstājas. Kauli dzīst un drīz būšu atpakaļ,” optimisma noti savā stāstījumā cenšas iezīmēt Neilands.

“Pirms “Giro d’Italia” biju ļoti labā sportiskajā formā, un varbūt tas arī ir pats sāpīgākais. Biju ieskrējies. Uz “Giro d’Italia” biju ļoti motivēts, kaut gan gada sākumā tas nemaz nebija manos plānos. Tas bija negaidīti – mēnesi pirms sacensībām ar komandu pieņēmām lēmumu, ka tur startēšu. Bet ar visu to biju motivēts, jo zināju, ka esmu ļoti labā formā un ka varu pacīnīties par labu rezultātu, ja komanda dotu tādu iespēju,” norāda Neilands. “Saliekot šo puzli kopā, ir sarūgtinājums."

“Giro d’Italia” velobraucienam “Israel Start-Up Nation” komandas mērķis ir līdz augstai vietai kopvērtējumā aizvest līderi Denu Martinu, taču Neilands neslēpj, ka atsevišķos posmos arī latvietis būtu varējis pacīnīties par vadošajām pozīcijām. Viņa labākais sasniegums šajās prestižajās sacensībās ir izcīnīta piektā vieta vienā no posmiem 2019. gadā. Šis latvietim bija trešais gads, kad viņš startēja “Giro d’Italia”.

Šobrīd par galveno mērķi Neilands izvirzījis atveseļoties līdz Tokijas olimpiskajām spēlēm. Tur Latvija var piedalīties ar diviem šosejas riteņbraucējiem, un tie, visticamāk, būs Neilands un Toms Skujiņš, jo viņiem trases reljefs ir piemērotāks nekā vēl vienam mūsu elites sportistam Emīlam Liepiņam.


, 2021-05-16 22:42, pirms 3 gadiem
Sacensībās krist ir vēl bīstamāk, kad tu drāzies milzīgā ātrumā vai arī tev kāds uzbrauc virsū. Novēlu ātri izveseļoties.
, 2021-05-17 08:56, pirms 3 gadiem
Ticu,ka labākais vēl priekšā
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Racing team

Blūmam nedēļas nogalē Brazīlijā otrais UCI Pasaules kausa posms MTB

Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms šīs nedēļas nogalē Brazīlijas pilsētā Arašā aizvadīs UCI Pasaules kausa otrā posma sacensības MTB. Sestdien norisināsies saīsinātais kross, bet dienu vēlāk pamatsacensības olimpiskajā krosā.
Foto: Agnis Melderis.

Svētdien Ķegumā ar "Cape Epic" uzvarētājiem startēs Vivus MTB maratona jaunā sezona

Jau šīs nedēļas izskaņā, 21. aprīlī, visus aktīvos riteņbraucējus gaidīs Ķegumā, Atpūtas un sporta centrā “Zelta zirgs”, uz Vivus.lv MTB maratona 18. sezonas sākumu, kurā piedalīsies ne tikai pazīstamais un panākumus guvušais motosportists Matīss Karro, bet arī pirms pāris nedēļām lieliski prestižo daudzdienu braucienu Dienvidāfrikā "Cape Epic" aizvadījušie četri Latvijas riteņbraucēji.
Toms Skujiņš. Foto: Getty Images
1

Skujiņš prestižās Valonijas klasikas finiša kalnā nenosargā vadību, izcīnot 12. vietu

Trešdien Beļģijā aizvadīts 88. Pasaules tūres daudzdienu velobrauciens “La Flèche Wallonne”, kurā Latvija profesionālais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš 175 dalībnieku konkurencē izcīnīja 12. vietu. Jāatzīmē, ka Toms finiša kāpumā ilgu laiku atradās sacensību vadībā.