Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

''Tirreno – Adriatico'' noslēdzas ar van Ārta uzvaru solo braucienā

Toms Markss
Toms Markss

Otrdien Itālijā ar 10 kilometru garu individuālo braucienu noslēdzies prestižais pasaules tūres daudzdienu velobrauciens ''Tirreno Adriatico''. Labāko laiku sasniedza vicelīderis Vouts van Ārts, kurš samazināja atstarpi, bet neapsteidza kopvērtējumā līderi Tadeju Pogačaru. Toms Skujiņš noslēdzošajā posmā ierindojās 56. vietā, bet Emīls Liepiņš bija 101.

Pirms pēdējā par divu jūru dēvētā velobrauciena “Tirreno – Adriatico” posma kopvērtējuma galvgalī atradās slovēnis Tadejs Pogačars, kurš tuvāko sekotāju Voutu van Ārtu no “Jumbo – Visma” apsteidza par 1 minūti un 15 sekundēm. Tapa skaidrs, ka ja slovēni nepiemeklēs tehniska neveiksme, viņa pozīcijas apdraudēt 10 kilometru individuālajā braucienā van Ārtam, vai kādam citam konkurentam.

Individuālā brauciena trasē lielu kāpumu nebija. Labāko laiku sasniedza tieši van Ārts. Nīderlandietis finišēja pēc 11 minūtēm un 6 sekundēm (vidējais ātrums – 54,59 km/h). Otrā vieta Šveices čempionam Stefanam Kingam, kurš uzvarētājam piekāpās par 6 sekundēm. Trešā vieta pasaules čempionam individuālajā distancē Filipo Gannam no “Ineos” (+00:00:11).

Kopvērtējuma līderis Tadejs Pogačars sasniedza ceturto labāko laiku, 12 sekundes aiz van Ārta. Līdz ar to slovēnis pārliecinoši triumfēja kopvērtējumā. Van Ārts no viņa atpalika par 1 minūti un 3 sekundes.

Toms Skujiņš sasniedza 56. labāko laiku. Mūsu sportistu no uzvarētāja šķīra 55 sekundes. Emīls Liepiņš tikmēr ierindojās 101. vietā (+00:01:22). Kopvērtējumā no “Trek – Segadredo” vīriem visaugstāk ierindojās Vinčenco Nibali, kuram devītā vieta.

Izmantotie resursi:
lrf.lv