Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Skujiņš un Liepiņš stāsta par “Trek – Segafredo” treniņnometni

Toms Markss
Toms Markss

Skujiņš un Liepiņš stāsta par “Trek – Segafredo” treniņnometni
Toms Skujiņš (pa labi) un Emīls Liepiņš kopējā treniņnomentē pirms 2021. gada sezonas.
Foto: Publicitātes

Latvijas profesionālie šosejas riteņbraucēji – Toms Skujiņš un Emīls Liepiņš – Spānijas pilsētā Denijā šobrīd aizvada viņu pārstāvētās vienības ''Trek – Segafredo'' treniņnometni. Abi sportisti padalījās iespaidos par treniņnometnē līdz šim paveikto, kā arī deva nelielu ieskatu gaidāmajā sezonā.

Visas pasaules tūres šosejas riteņbraukšanas komandas uzsākušas vai drīzumā uzsāks treniņnometnes pirms 2021. gada sacensību sezonas, kas šogad vīrusa ''Covid – 19'' izplatības dēļ sāksies vēlāk nekā ierasts iepriekšējos gadus. Lielākā daļa vienības treniņnometnes aizvada Spānijā, kur ir piemēroti laika apstākļi un arī plaša profila reljefs, kas ļauj veikt treniņus gan sprinteriem, gan klasiķiem un kalnu braucējiem.

Spānijas pilsētā Denijā treniņnometni šobrīd aizvada arī ''Trek – Segafredo'' vīriešu un sieviešu komandas. Ceturto sezonu ASV reģistrētajā vienībā aizvadīs Toms Skujiņš, bet otrais gads tas būs Emīlam Liepiņam. Starpsezonas periodā ''Trek – Segafredo'' rindas atstājis pērnā gada līderis Ričijs Porte, kurš devies uz “Ineos” vienību. Tikmēr klāt nākuši vairāki jauni un talantīgi itāļu, kā arī dāņu riteņbraucēji. Komandas līderi grandtūrēs šogad būs – Vinčenzo Nibali un Bauke Mollema. Tikmēr klasikās toni noteiks – pasaules eksčempions Mads Pedersens un beļģis Jaspers Steivens.

Noteikti pieaugs arī abu latviešu loma. Toms jau iepriekš sevi apliecinājis kā ļoti gudru un taktiski domājošu braucēju, kuram var uzticēt komandas kapteiņa funkcijas. Tikmēr Emīls kopā ar itāli Mateo Mosektki būs vadošie komandas sprinteri. Pērn dobelnieks bija galvenais Mateo palīgs. Iespējams šogad viņš saņems iespējas vairāk par rezultātu cīnīties pašam.

Abi mūsu sportisti sarunā ar Latvijas Riteņbraukšanas federāciju pastāstīja par treniņnomenti un citām aktualitātēm.

Toms Skujiņš:

Komandas nometne ir svarīgs atskaites punkts. It īpaši šajā starpsezonā, jo ne novembrī, ne decembrī nenotika nometnes, bet gatavojāmies sezonai katrs savās mājās. Nometne ir tests, kas pārbauda mūsu gatavību. Tiek veikti specifiskāki uzdevumi. Braukšanas treniņi mājās paiet pēc katra individuālā tempa, bet nometnē ir jāseko grupai, ar kuru tu esi. Tas dažreiz nozīmē braukt ātrāk, bet dažreiz lēnāk. Temps biežāk tiek pielāgots sacensību ātrumiem. Treniņos uz mums arī vairāk skatās treneri un speciālisti, kuri dod ieteikumus.

Varam pilnībā koncentrēties uz treniņiem un veikt smagāku darbu nekā tas ir mājas apstākļos. Ar mums kopā ir komandas pavārs, kurš parūpējas par to, lai pēc smagām slodzēm varam atgūt enerģiju. Klāt ir arī speciālisti, kuri palīdz, ja ir nepieciešama uzsēdes, vai velokrupju regulācija. Spēka treneris tikmēr iemāca vai atgādina par to, kā labāk aktivizēt nepieciešamos muskuļus. Šīs lietas ir ļoti būtiskas visai sezonai. Kopējā komandas nometne ir tā retā reize, kad var satikt visus komandas biedrus. Bijušas arī mediju dienas un mārketinga aktivitātes priekš komandas un tās sponsoriem.

Emīls Liepiņš:

Ņemot vērā, ka esmu atgriezies pēc slimošanas, man šī nometne ir ļoti svarīga. Vienā no treniņiem veicām sprinta darbu. Mans pārinieks sprintā bija Mateo Mosekti, kuram ļoti daudz palīdzēju iepriekšējā sezonā. Izdevās visos sprintos būt ātrākajam. Nometnē ar mums strādā osteopāti, katru dienu ir masāžas. Tas palīdz sagatavoties sacensību sezonai. Ja viss būs kārtībā sezonu iesākšu pēc divām nedēļām Spānijā, piedaloties Valensijas tūrē, kas būs arī komandas pirmais starts. Līdz tam man ir jāpaspēj “savilkties”, lai esmu gatavs palīdzēt komandai. Uzdevums būs palīdzēt sprintos Mateo. Vienlaikus, es ceru, ka arī man pašam parādīsies iespējas pacīnīties par augstu vietu finišā.

Tuvākajās dienās komandas treniņnometni Spānijas pilsētā Žironā uzsāks arī ''Israel Start – Up Nation'' vienības Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands. Par viņa, kā arī Igaunijas komandas ''Ampler Development'' latviešu Paula Rubeņa un Kristera Ansona gatavošanos sezonai informēsim jau drīzumā.

Izmantotie resursi:
lrf.lv

     [+] [-]

, 2021-01-16 21:07, pirms 3 gadiem
Man gan šķiet, ka Toms Skujiņš bildē ir pa kreisi