Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Skujiņš un Žilbērs kandidē uz UCI šosejas riteņbraukšanas atlētu komisiju

Toms Markss
Toms Markss

Skujiņš un Žilbērs kandidē uz UCI šosejas riteņbraukšanas atlētu komisiju
Toms Skujiņš
Foto: Trek - Segafredo

Nākamajā nedēļā Beļģijā gaidāmajām pasaules čempionātā šosejas riteņbraukšanā notiks balsojums par Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) šosejas riteņbraukšanas atlētu komisijas pārstāvjiem. Atlētu komisijā izvirzīts Latvijas profesionālais riteņbraucējs Toms Skujiņš, kuram konkurenci balsojumā sagādās pasaules eksčempions Filips Žilbērs.

UCI atlētu komisijas izveidotas visos riteņbraukšanas veidos. Tajās ievēlēto sportistu uzdevums ir aizstāvēt sava riteņbraukšanas veida sportistu intereses. Komisijas sastāvs darbojas četrus gadus, bet tajā pārstāvēti ir pa vienam vīrietim un sievietei.

Nākamajā nedēļā Beļģijā norisināsies jubilejas 100. pasaules čempionāts šosejas riteņbraukšanā. Tā laikā notiks balsojums par UCI šosejas riteņbraukšanas atlētu komisijas sastāvu. Tajā tiks ievēlēti viens vīrietis un viena sieviete. Balsot varēs visi pasaules čempionātā startējošie vīriešu, kā arī sieviešu elites sacensību dalībnieki. Balsošana tiks organizēta pirms parakstīšanās startam.

Vīru konkurencē kā viens no diviem kandidātiem ir izvirzīts 30 gadus vecais Latvijas izlases un ASV vienības “Trek – Segafredo” riteņbraucējs Toms Skujiņš. Mūsu sportists ir ne vien lielisks braucējs, bet arī aktīvi aizstāv riteņbraucēju intereses dažādās organizācijās.

Toms bieži vien pildījis savas komandas kapteiņa pienākumus, kā arī ir viens no paraugiem profesionālajā šosejas riteņbraukšanā komunikācijā ar medijiem un faniem. Latvieša komunikācijas un spriest spējas novērtē visā profesionālajā šosejas riteņbraukšanā. Pie tam, latvieša labākie gadi profesionālajā šosejas riteņbraukšanā vēl ir tikai priekšā.

Otrs pretendents uz atlētu komisiju ir 2012. gada pasaules čempions Filips Žilbērs. Arī titulētais beļģis aktīvi iestājies par profesionālo šosejas riteņbraucēju tiesībām. Nākamā Žilbēram būs noslēdzošā sezona profesionālajā sportā. Ievēlēšanas gadījumā, viņš trīs no četriem gadiem atlētu komisijā pavadītu jau kā karjeru beidzis riteņbraucējs.

Jāatzīmē, ka līdz šim neviens no Latvijas riteņbraucējiem nav darbojies UCI atlētu komisijās. Toms Skujiņš nākamajā nedēļā arī startēs pasaules čempionātā, kur būs viens no četriem Latvijas elites šosejas riteņbraucējiem.

Izmantotie resursi:
lrf.lv