Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Niklāvs Švēde

Liepiņš uzvar Dobelē un EVELOSTORE.LV sezonas kopvērtējumā

Liepiņš uzvar Dobelē un EVELOSTORE.LV sezonas kopvērtējumā
Emīls Liepiņš ar izcīnīto Baibas Caunes piemiņas kausu
Foto: Kaspars Suškevičs

Nedēļas nogalē Dobelē ar piektā posma sacīkstēm noslēgusies EVELOSTORE.LV kausa izcīņas pirmā sezona. Uzvaru gan posmā, gan kopvērtējumā izcīnīja "Rietumu-Delfin" komandas sprinteris Emīls Liepiņš.

Latvijas saulainākā pilsēta Dobele aizvadīto sestdien gan neatbilda savam titulam, un apmākušās debesis ar lietu bija riteņbraucēju sabiedrotais. Seriāla kulminācijas plānā - 120km grupas brauciens (4x30 km aplis) pa pērnā gada Latvijas čempionāta trasi. Piektais posms vienlaikus bija Baibas Caunes piemiņas kausa izcīņa, nodēvēta par godu divkārtējai pasaules vicečempionei. Vējš un lietus piešķīra sacīkstēm, tā teikt, klasiskās šosejas riteņbraukšanas garšu un atmosfēru, ko nav iespējams iegūt Biķernieku apļos.

(foto: Kaspars Suškevičs)

Garajā distancē uz starta izaicinošajos laika apstākļos devās 75 dalībnieki. Apļa atslēgas posms radās ceļā no Krimūnām līdz Dobelei, kur trase veda nelielā kāpumā, ko papildināja spēcīgs sānu vējš. Tā ietekmē ik apli notika lielās grupas šķelšanās, un trešajā aplī tieši šajā posmā no pārējiem aizbēga piecu vīru atrāviens.

Līderu pieciniekā brauca Artūrs Beļēvičs, Emīls Liepiņš (abi "Rietumu-Delfin"), Kristofers Bindemanis ("ĶNSS/Sportlife.lv"), Andris Ponomarenko ("Gaismas Maģija-EMU") un Ivo Viļumovs ("EVELO TEAM"). Atlikušajos kilometros grupiņa uzaudzēja nepilnu divu minūšu pārsvaru pār sekotājiem, finišā sprintā sadalot vietas uz pjedestāla. Šeit savas ātruma īpašības atrādīja dobelnieks Liepiņš, dzimtajā pilsētā izcīnīdams drošu uzvaru. Otrā un trešā vieta sprintā attiecīgi Bindemanim un Ponomarenko.

Liepiņš ātrākais finiša taisnē (foto: Kaspars Suškevičs)

EVELOSTORE.LV KAUSS 2016

5.posms, Baibas Caunes piemiņas kausa izcīņa (120km, Dobele)

VSportistsKomandaLaiks
1.Emīls LiepiņšTeam Rietumu-Delfin2:47:04
2.Kristofers BindemanisĶNSS/Sportlife.lv+0:00:00
3.Andris PonomarenkoGaismas Maģija-EMU+0:00:00
4.Ivo ViļumovsEVELO TEAM+0:00:01
5.Artūrs BeļēvičsTeam Rietumu-Delfin+0:00:07
6.Mārcis KalniņšTandēms/Dobeles dzirnavnieks+0:01:53
7.Māris KalveršsEVELO TEAM+0:01:54
8.Andris LukjanovsTeam Rietumu-Delfin+0:01:55
9.Kristaps KnopsEVELO TEAM+0:01:55
10.Normunds ZviedrisZZK+0:01:55

Visi rezultāti un kopvērtējums: ŠEIT
Sacensību foto galerija: ŠEIT

Pirms izšķirošā posma kopvērtējuma līderpozīcijās atradās Kristofers Rācenājs, kurš ar "Alpha Baltic-Maratoni.lv" komandu šajās dienās startēja UCI 2.2 kategorijas velobraucienā Rumānijā un izlaida Dobeles sacīkstes. Līdz ar to vairāki braucēji, uzrādot labu rezultātu sezonas noslēdzošajā posmā, pretendēja uz triumfu kopvērtējumā. Lai apsteigtu Rācenāju, Liepiņam derēja tikai un vienīgi uzvara. Panākot vēlamo, Emīls seriālu noslēdza ar 126 punktiem un kļuva par kopvērtējuma uzvarētāju! Otro vietu saglabāja Rācenājs, bet uz godpilno trešo pozīciju pakāpās Liepiņa komandas biedrs Andris Lukjanovs. Liepiņš arīdzan triumfēja aktīvākā braucēja ieskaitē, bet komandu vērtējumā pirmo vietu nosargāja "Alpha Baltic-Maratoni.lv".

Seriāla organizators Ivo Viļumovs: "Šogad esam uzsākuši lielisku šosejas sacensību seriālu, kuru ieviesīsim par tradīciju. Prieks par kuplo dalībnieku skaitu un atsaucību. Protams, jāpateicas visiem, kas iesaistījās sacensību organizēšanā un sniedza savu atbalstu. Bez sponsoriem un labvēļiem šis pasākums nevarētu izdoties!"

(foto: Kaspars Suškevičs)

EVELOSTORE.LV kausa izcīņa savā inaugurācijas sezonā norisinājās piecos posmos no jūnija līdz augustam, vienkopus pulcējot pašmāju vadošās šosejas riteņbraukšanas komandas un viesus no tuvākajām kaimiņzemēm. Trīs grupas braucieni (71km) trešdienu vakaros norisinājās Biķernieku sporta kompleksā Rīgā, kur atklāšanas posmā uz starta izgāja 154 dalībnieki. Pēcāk seriāls pārcēlās uz Dobeles pusi, sagādājot velo draugiem 15km individuālo braucienu pa Apguldes-Lielapguldes-Auru-Naudītes ceļiem, kā arī tikko kā aizvadīto 120km braucienu.

Sezonas kopvērtējums

VSportistsKomandaP
1.Emīls LiepiņšTeam Rietumu-Delfin126
2.Kristofers RācenājsAlpha Baltic-Maratoni.lv122
3.Andris LukjanovsTeam Rietumu-Delfin116
4.Ēvalds PavlovsGaismas Maģija-EMU113
5.Ģirts VēversEVELO TEAM111
6.Artūrs BeļēvičsTeam Rietumu-Delfin109
7.Kaspars SerģisAlpha Baltic-Maratoni.lv95
8.Māris KalveršsEVELO TEAM95
9.Kalvis EisaksDOLTCINI Latvia94
10.Nauris InovskisGaismas Maģija-EMU90

Sezonas uzvarētāji grupās

VSportistsKomanda
M1Povilas SideikisANTARIS Team
M11Viktorija SipovičaFans AP-Print
M2Emīls LiepiņšTeam Rietumu-Delfin
M3Nauris InovskisGaismas Maģija-EMU
M4Māris KalveršsEVELO TEAM
M5Dzintars KaņepējsPSK Skanste
M6Ints CelmaraugsGandrs-Merida
M7Aleksandrs AleksandrovsVELOCLUB
M8Uldis RutkaTandēms/Dobeles dzirnavnieks
M9Valdis AndiņšTandēms

Par sacensību veiksmīgu norisi un patīkamu atmosfēru sezonas garumā gādāja atbalstītāji: Evelostore.lv, Jacob's Creek, Baltie.lv, Koblenz drošība, DJ Kārlis Blumfelds, MDK Projekts, Salice, Vichy, Bosch, Song Wash, Nutrend, Marmot, Schwalbe, Virsotne.lv, Puķu Kurjers, Skats drukas studija, Art&Design un Bekubode Lēdmanē.




Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Racing team

Blūmam nedēļas nogalē Brazīlijā otrais UCI Pasaules kausa posms MTB

Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms šīs nedēļas nogalē Brazīlijas pilsētā Arašā aizvadīs UCI Pasaules kausa otrā posma sacensības MTB. Sestdien norisināsies saīsinātais kross, bet dienu vēlāk pamatsacensības olimpiskajā krosā.
Foto: Agnis Melderis.

Svētdien Ķegumā ar "Cape Epic" uzvarētājiem startēs Vivus MTB maratona jaunā sezona

Jau šīs nedēļas izskaņā, 21. aprīlī, visus aktīvos riteņbraucējus gaidīs Ķegumā, Atpūtas un sporta centrā “Zelta zirgs”, uz Vivus.lv MTB maratona 18. sezonas sākumu, kurā piedalīsies ne tikai pazīstamais un panākumus guvušais motosportists Matīss Karro, bet arī pirms pāris nedēļām lieliski prestižo daudzdienu braucienu Dienvidāfrikā "Cape Epic" aizvadījušie četri Latvijas riteņbraucēji.
Toms Skujiņš. Foto: Getty Images
1

Skujiņš prestižās Valonijas klasikas finiša kalnā nenosargā vadību, izcīnot 12. vietu

Trešdien Beļģijā aizvadīts 88. Pasaules tūres daudzdienu velobrauciens “La Flèche Wallonne”, kurā Latvija profesionālais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš 175 dalībnieku konkurencē izcīnīja 12. vietu. Jāatzīmē, ka Toms finiša kāpumā ilgu laiku atradās sacensību vadībā.