Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Ozols

Neapturamais Neilands dominē, izcīnot otro uzvaru Ungārijas tūrē

Neapturamais Neilands dominē, izcīnot otro uzvaru Ungārijas tūrē
Krists Neilands svin uzvaru Foto: No "Israel Cycling Academy" "Facebook" konta

"Israel Cycling Academy" pārstāvošais Krists Neilands pirmais sasniedza Kekesteto kalna virsotni, uzvarot Ungārijas tūres 4. posmā un nostiprinot vadību kopvērtējumā. Latvietim tā ir jau otrā uzvara Ungārijas tūrē.

Krists Neilands ļoti tuvu uzvarai bija Ungārijas tūres pirmajā dienā, kad četrus kilometrus garajā individuālajā braucienā ieņēma otro vietu un no uzvarētāja Jana Bartas atpalika tikai 0,34 sekundes. Savukārt otrajā posmā latvietis aizbēga no pārējiem konkurentiem 30 kilometrus pirms finiša, tādējādi uzvarot un kļūstot par pārliecinošu kopvērtējuma līderi.

Ungārijas tūres priekšpēdējā posmā izšķirošie notikumi risinājās 138 kilometrus garās trases pēdējā kāpumā, kas bija sadalīts divos mazākos - Matrahaza (9,3 kilometri ar vidējo stāvumu 4,3%) un Kekesteto (3,5 kilometri ar vidējo stāvumu 7,8%). Neilanda tuvākie konkurenti un viņu komandas turēja augstu tempu, braucot kalnā. Četrus kilometrus pirms finiša vadošajā grupā atradās vairs tikai 20 braucēji, turklāt trīs no tiem bija no "Israel Cycling Academy".

Vispirms uzbrukumu veica 22 gadus vecais kolumbietis Daniels Felipe Munoss ("Androni Giocattoli-Sidermec), tomēr Neilands to izturēja. Turpinājumā arī sekoja 21 gadus vecā spāņa Huana Pedro Lopesa mēģinājums atrauties no pārējiem. Arī šo uzbrukumu Neilands izturēja, un neilgi pirms finiša latvietis atradās vadībā. Sīvā cīņā viņš apsteidza divus mājiniekus, izcīnot Ungārijas tūres 4. posmā uzvaru. Neilands palielināja savu pārsvaru kopvērtējumā, kur otrajā vietā tagad atrodas ungārs Martons Dina no leģendārā riteņbraucēja Alberto Kontadora vadītās "Kometa" komandas. Interesanti, ka latvietis ir līderis arī kalna karaļa vērtējumā.

Neilandam tā ir otrā uzvara šogad šajās daudzdienu velosacensībās. Pēdējais Ungārijas tūres posms norisināsies rītdien, bet tajā nav iekļauti nopietni kāpumi, tādējādi labas izredzes izcīnīt uzvaru būs kādam sprinterim. Ja divkārtējais Latvijas čempions saglabās vadību arī pēc 5. posma, tad viņš saņems 125 UCI pasaules ranga punktus. Tik daudz punktus viņš saņēma tikai pēc uzvaras Beļģijas viendienas klasikā "Dwars door het Hageland - Aarschot" pagājušajā gadā, turklāt tās bija pirmās sacensības pēc "Giro d'Italia".


, 2019-06-15 20:37, pirms 5 gadiem
Tagad tik jāgaida piedāvājums no lielajām komandām.
Emīls Liepiņš. Foto: LRF

Liepiņam 95. vieta Romandijas velobrauciena pirmajā posmā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš trešdien ierindojās 95. pozīcijā UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Romandie" pirmajā posmā.
Ģ.Harkins un O.J.Skrapcis uz pjedestāla. Foto: LRF.

Latvijas riteņbraucējiem panākumi Lietuvā un pieredze Beļģijā

Olivers Jēkabs Skrapcis un Ģirts Harkins izcīnījuši godalgas Lietuvā notiekošajās valsts mēroga šosejas riteņbraukšanas sacensībās. Tikmēr Kate Ketrīna Skujiņa Beļģijā finišēja 54. vietā prestižās “Gent – Wevelgem” U17 grupas velobraucienā.
Toms Skujiņš
Foto: Getty Images
1

Skujiņam jauns karjeras rekords – 28. vieta pasaules rangā

Trīs vietu kāpumu aktuālajā UCI Pasaules rangā šosejas riteņbraukšanā veicis Baltijas valstu šobrīd vadošais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš, kurš tagad ieņem sev rekordaugsto 28. vietu. Nāciju rangā Latvija 124 valstu konkurencē saglabā 23. pozīciju, kas dod četras vietas dalībai šī gada Pasaules čempionātā.