Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Saramotins ar 100. vietu Turcijas tūres pēdējā posmā noslēdz karjeru "BORA – hansgrohe"

Saramotins ar 100. vietu Turcijas tūres pēdējā posmā noslēdz karjeru "BORA – hansgrohe"
Aleksejs Saramotins
Foto: BORA - hansgrohe

Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins svētdien izcīnīja 100. vietu UCI Pasaules tūres ietvaros iekļautā Turcijas daudzdienu velobrauciena noslēdzošajā, sestajā, etapā, noslēdzot karjeru "BORA – hansgrohe" komandā, jo līgums ar viņu netiks pagarināts.

Šonedēļ "BORA – hansgrohe" pagarināja līgumu ar Kritofu Pfingstenu, paziņojot, ka noslēdz sastāva komplektāciju 2019. gada sezonai. Tajā būs 27 braucēji no desmit balstiem.

"Esam izveidojuši labi sabalansētu sastāvu. Mihaels Kolāržs šovasar pārtrauca karjeru, bet Aleksandrs Saramotins un Mateo Peluči pēc sezonas atstās komandu," paudis vienības menedžeris Ralfs Denks.

Turcijas tūrē par lielāko zvaigzni kļuva īrs Sems Benets, kurš triumfēja trijos no sešiem etapiem, tomēr kopvērtējumā uzvaru svinēja spānis Eduards Pradess ("Euskadi - Murias"). Saramotinam Turcijā labākā bija 60. vieta piektajā posmā, bet kopvērtējumā viņš ierindojās 95. pozīcijā.

Saramotins Vācijas komandā startēja pēdējās divas sezonas, izcīnot piecas vietas uz goda pjedestāla. No tām gan trīs bija Latvijas čempionātā, bet divas - augustā notikušajā Čehijas tūrē. Pirms tam viņš kopš 2013. gada pārstāvēja Šveicē bāzēto vienību IAM, tāpat Pasaules tūrē 36 gadus vecais Saramotins braucis komandā "HTC-Columbia".

Tāpat Latvijas riteņbraucējs Andris Vosekalns svētdien ar 77. vietu summā noslēdza līdzdalību Taihu ezera daudzdienu velobraucienā (UCI kat.2.1). "Hengxiang" komandu pārstāvošais latvietis četrās no astoņām sacensību dienām finišēja labāko trīsdesmitniekā. Ja lielākajai daļai sportistu sezona ir beigusies, Vosekalnam atlikuši vēl divi velobraucieni Ķīnā.

Tikmēr "Chrono des Nations" sacensībās juniorēm svētdien Francijā piekto vietu starp desmit dalībniecēm izcīnīja Līna Svarinska, kamēr


, 2018-10-14 20:40, pirms 5 gadiem
Čalis pārāk maz rij ripas....Tā riteņbraucējs nevar !
, 2018-10-14 22:32, pirms 5 gadiem
Novēlu Saramotinam dabūt vēl pāris gadus Rubē sacīkstē! Gribu atkal redzēt kā viņš vālē visiem pa priekšu kilometrus 50
, 2018-10-14 23:31, pirms 5 gadiem
Diemžēl līgumi tikai Skujiņam un Neilandam ir uz nākamo sezonu.īpaši perspektīvas kādu pasaules tūrē ieraudzit nau.Kas attiecas uz Alekseju savu pēdejo Rubē visticamāk jau aizvadijis.Pēc lieliskas šīs sezonas,nākamā Latvijas velosportam izskatās smagās piezemēšanās sezona.
, 2018-10-15 10:08, pirms 5 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Diemžēl līgumi tikai Skujiņam un Neilandam ir uz nākamo sezonu.īpaši perspektīvas kādu pasaules tūrē ieraudzit nau.Kas attiecas uz Alekseju savu pēdejo Rubē visticamāk jau aizvadijis.Pēc lieliskas šīs sezonas,nākamā Latvijas velosportam izskatās smagās piezemēšanās sezona.
Pro-konti komandas caur uzaicinājumu arī tiek iekš Rubē,domāju ka tieši tādā arī Saramotinu redzēsim. Teiksim iekš Delko
, 2018-10-15 10:17, pirms 5 gadiem
Vai tad sastāvā nav jābūt 30 goņiem?
, 2018-10-15 15:02, pirms 5 gadiem
Saramotins Delko nav intresants,viņam tur nau ko darīt.Viņam vajag komandu ar izteiktu sprinteri,uz kuru strādāt.Delko sastāvā Fineto,Šiškevičus nav 1 kalibra sprinteri.WT un UCI iet uz komandu sastāvu samazināšanu.Drīzāk jau ja kautkas parakstīs Pelukki,tad Aleksejs varētu iet līdzi.Bet Mateo šogad vāja sezona,nau īpaši ko parādīt no rezultātiem ta kā maksimums Francijas kontinentālais līmenis spīd.
, 2018-10-15 21:08, pirms 5 gadiem
Bēdīgi ja tā būs. Gadi jau arī uz karjeras beigām
Vouts van Ārts. Foto: Jumbo-Visma arhīvs

Van Ārta dalība "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes

LETA--AP. Beļģijas riteņbraucēja Vouta van Ārta dalība daudzdienu velobraucienā "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes, ceturtdien paziņoja viņa pārstāvētā "Visma-Lease a Bike" komanda.
Foto: SCANPIX/AFP

Muižnieks: "Uzvarai smagajā "Cape Epic" vajag labu sagatavotību un veiksmi"

Oskars Muižnieks duetā ar Lauri Purniņu martā Dienvidāfrikā uzvarēja amatieru ieskaitē daudzdienu maratonā "Cape Epic", ko uzskata par nopietnāko izaicinājumu kalnu riteņbraukšanā (MTB). Muižnieks sarunā ar Latvijas Radio pastāstīja, ka smags pārbaudījums bija gan tehnikai, gan veselībai, tādēļ finiša sasniegšanā liela nozīme ir arī veiksmei.
Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pluto visaugstāk no latviešiem Olimpijas tūrē, Lapiņam debija elites līmeņa sacensībās

Vakar Nīderlandē notikušajā "Olympia's Tour" velobrauciena (UCI kat. 2.2) pirmajā posmā Latvijas riteņbraucējs Mārtiņš Pluto iekļuva četrdesmit labāko riteņbraucēju vidū un izcīnīja 38. vietu. Šajās sacensībās debiju pieaugušo konkurencē piedzīvoja Gusts Lapiņš, kurš pārstāv "Voltas Tartu2024 CCN" komandu.