Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Vosekalns un Siltumēna triumfē leģendārajā ''Smiltenes kausā''

Vosekalns un Siltumēna triumfē leģendārajā ''Smiltenes kausā''
Andris Vosekalns
Foto: Toms Markss

Nedēļas nogalē aizvadīts leģendārais ''Smiltenes kauss'' riteņbraukšanā. ''Dako Ziemeļvidzeme'' sporta braucienā ļoti skatāmā sacīkstē uzvaru vīru konkurencē svinēja Latvijas kausa kopvērtējuma līderis Andris Vosekalns, kamēr dāmām nepārspēta bija Kitija Siltumēna. Aizraujošajā nakts sprintā tikmēr pie uzvaras lauriem tika – Kristaps Knops un Veronika Monika Stūriška.

''Smiltenes kauss'' riteņbraukšanā otro gadu pēc kārtas notika divu dienu garumā, pulcējot velo cienītājus no visas Latvijas. Organizatori ar pašvaldības un atbalstītāju atbalstu bija parūpējušies par ļoti aizraujošām un skatītājiem baudāmām sacensībām.

Sestdienas vakarā vecajā parkā un bruģa kalnā notika Latvijā vienīgās nakts sprinta sacensības. Sportisti tika vērtēti kopumā piecās vecuma un meistarības grupās. Vīru konkurencē kvalifikācijā labāko laiku sasniedza Ronalds Rītiņš, kurš par mata tiesu apsteidza Tokijas Olimpisko spēļu dalībnieku BMX Helviju Babri. Dāmām labākais laiks Eiropas čempionei BMX Veronika Monikai Stūriškai.

Vīru finālā dramatiskā cīņā uzvaru svinēja ''Evelo team/ RRS'' pārstāvis Kristaps Knops, otrajā vietā atstājot Helviju Babri, bet trešajā Ronaldu Rītiņu. Meiteņu konkurencē uzvara Veronikai Monikai Stūriškai. Jauniešiem nepārspēts palika Jānis Priedoliņš, bet vienātrumu klasēs panākumi – Reinim Lācim un Rūtai Brakovskai. Sprinta sacensības izcēlās ar izgaismotu trasi, lielisku dīdžeju un lielu skatītāju atbalstu.

Svētdien bruģa kalnā un Smiltenes pilsētas ielās notika grupas brauciena sacensības. Dienas centrālais starts bija “Dako Ziemeļvidzeme” sporta brauciens. Sacensības pulcēja virkni vadošu Latvijas U23, elites un amatieru sportistu. 54 kilometru garās un ļoti fiziski smagās distances laikā izkristalizējās sešu braucēju liela līderu grupa ar Andri Vosekalnu, Māri Bogdanoviču un Kristeru Ansonu tajā.

Viss izšķīrās pēdējā trīs kilometru garajā aplī. Līderpozīciju finiša taisnē uz bruģa izkaroja Andris Vosekalns. Alūksnietis savas pozīcijas prata nosargāt, izcīnot savu pirmo panākumu ''Smiltnes kausā''. Distancē viņš pavadīja 1 stundu un 30 minūtes. Otrā vieta Kristeram Ansonam no ''Ampler Development team'''(+00:00:00), bet trešais bija ''Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree'' pārstāvis Alekss Krasts (+00:00:01). Labāko sešiniekā finišēja arī – Māris Bogdanovičs, Oskars Dankbārs un Artis Roze.

Citu vecuma grupu rezultāti “Dako Ziemeļvidzeme” sporta braucienā:

Juniori:

1. Rodrigo Beļajevs, RRS, 01:33:01
2. Mikus Stelps, Evelo team/ RRS, - 1 aplis
3. Dominiks Timšāns, MSĢ, - 1 aplis

Master1:

1. Kristaps Knops, Evelo team/ RRS, 01:31:14
2. Jānis Šteins, - 1 aplis
3. Sandis Lūsis, - 2 apļi

Master2:

1. Kristaps Kancers, Belo CP/ RRS, 01:34:39
2. Nauris Inovskis, Evelo team/ RRS, +00:00:08
3. Normunds Milčs, - 2 apļi

Master3:

1. Ģirts Vēvers, Evelo team/ RRS, 01:32:38
2. Valters Cēsnieks, +00:02:48

Master4:

1. Agnis Apse, VeloLifestyle/ Smiltenes BJSS, 01:34:45
2. Rotislavs Stapjaks, Velo+ Bottari Baltic, +00:00:24

Master5:

1. Sergejs Rodionovs, Ādaži velo, 01:32:26

Pirmo reizi “Smiltenes kausā” tika rīkots atsevišķs sieviešu brauciens, kas pulcēja jauniešu, junioru un amatieru sportistes. Šajā braucienā uzvaras laurus plūca Kitija Siltumēna no Dobeles sporta skolas. Viņai sekoja Madara Āboma (“Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree”, kā arī Adelīna Jefimova (Dobeles sporta skola).

Rezultāti pa vecuma grupām sieviešu braucienā:

Juniores:

1. Kitija Siltumēna, Dobeles sporta skola, 53:07
2. Linda Eihmane, Dobeles sporta skola, +00:04:34
2. Diāna Sauša, RRS Belo CP, - 1 aplis

Jaunietes:

1. Adelīna Jefimova, Dobeles sporta skola, 43:48
2. Dana Boļšakova, RRS Belo CP, +00:06:30
3. Veronika Monika Stūriška, Silvas ziķeri, +00:07:51

Elites/ amatieru dāmas:

1. Madara Āboma, Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree, 56:03
2. Zane Kalverša-Ķeņģe, Latvian Cycling girls, +00:02:39
3. Madara Lazda, Digimonti ar Žilitonu, - 1 aplis.

Lieliskā un azartiskā gaisotnē aizritēja arī trenera Jāņa Akmentiņa vārdā nosauktā Latvijas jaunatnes kausa finālposms. Jauniešu puišu grupā uzvaras laurus plūca “Kuldīgas NSS/ Goldingen cycling club” pārstāvis Gusts Lapiņš, kurš otrajā vietā atstāja savu komandas biedru un MSĢ audzēkni Jāni Priedoliņu. Abi finišēja kopā paceltām rokām. Trešo vietu izrāva “VeloLifestyle Smiltenes BJSS/ MSĢ” pārstāvis Ģirts Harkins. Viņu no uzvaras šķīra 2 minūtes un 8 sekundes.

Citu vecuma grupu rezultāti jaunatnes kausā:

C grupa zēni:

1. Mārtiņš Purbērziņš, RRS1/ MSĢ, 38:32
2. Kristers Celitāns, Garām ejot/ nanotev.lv, +00:00:04
3. Helvijs Kancers, RRS Belo CP, +00:00:10

D grupas zēni:

1. Roberts Straubergs, RRS Belo CP, 30:11
2. Valts Skujiņš, RRS Belo CP, +00:00:06
3. Ričards Hansons, RRS Belo CP, +00:00:07

C grupas meitenes:

1. Līva Šlosberga, RRS Belo CP, 30:13
2. Laura Klismete, RRS Belo CP, +00:00:03
3. Amanda Reilija Zariņa, Baldones RN, +00:02:14

D grupas meitenes:

1. Kate Skujiņa, RRS Belo CP, 32:57
2. Ieva Jurēviča, RRS, +00:00:58
3. Rasa Birzleja, RRS, - 1 aplis

Krāšņi un azartiski aizritēja arī bērnu un ''Vudlande Tautas'' brauciens. Kuplākā kolektīva balvu saņēma “Rairu” kolektīvs, kas pulcēja 25 dalībniekus. “Smiltenes kauss” norisinājās trešo gadu pēc kārtas, bet sacensību pirmsākumi meklējami sešdesmitajos gados.

Izmantotie resursi:
lrf.lv


Vouts van Ārts. Foto: Jumbo-Visma arhīvs

Van Ārta dalība "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes

LETA--AP. Beļģijas riteņbraucēja Vouta van Ārta dalība daudzdienu velobraucienā "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes, ceturtdien paziņoja viņa pārstāvētā "Visma-Lease a Bike" komanda.
Foto: SCANPIX/AFP

Muižnieks: "Uzvarai smagajā "Cape Epic" vajag labu sagatavotību un veiksmi"

Oskars Muižnieks duetā ar Lauri Purniņu martā Dienvidāfrikā uzvarēja amatieru ieskaitē daudzdienu maratonā "Cape Epic", ko uzskata par nopietnāko izaicinājumu kalnu riteņbraukšanā (MTB). Muižnieks sarunā ar Latvijas Radio pastāstīja, ka smags pārbaudījums bija gan tehnikai, gan veselībai, tādēļ finiša sasniegšanā liela nozīme ir arī veiksmei.
Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pluto visaugstāk no latviešiem Olimpijas tūrē, Lapiņam debija elites līmeņa sacensībās

Vakar Nīderlandē notikušajā "Olympia's Tour" velobrauciena (UCI kat. 2.2) pirmajā posmā Latvijas riteņbraucējs Mārtiņš Pluto iekļuva četrdesmit labāko riteņbraucēju vidū un izcīnīja 38. vietu. Šajās sacensībās debiju pieaugušo konkurencē piedzīvoja Gusts Lapiņš, kurš pārstāv "Voltas Tartu2024 CCN" komandu.