Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Nīderlandietis Baumans uzvar ''Giro d'Italia'' septītajā posmā, kopvērtējums paliek nemainīgs

Nīderlandietis Baumans uzvar ''Giro d'Italia'' septītajā posmā, kopvērtējums paliek nemainīgs
Kūns Baumans. Foto: EPA/Scanpix

LETA--AFP. Nīderlandes riteņbraucējs Kūns Baumans piektdien izcīnīja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" septītajā posmā, pēc kura nebija izmaiņu kopvērtējuma galvgalī.

Piektdien riteņbraucēji mēroja 196 kilometrus, pārvarot četrus kategorizētos kāpumus.

Dienas atrāviens izveidojās apmēram pēc 70 veiktiem kilometriem un vēlāk tas no septiņiem riteņbraucējiem saruka līdz četriem - Baumana ("Jumbo-Visma"), viņa tautiešiem Toma Dumulēna ("Jumbo-Visma") un Baukes Molema ("Trek - Segafredo") un itāļa Dāvides Formolo (UAE).

Pirmais no cīņas par uzvaru izstājās Dumulēns, bet Baumans finiša spurtā par divām sekundēm pārspēja Molemu un Formolo, pats finišēdams piecās stundās 12 minūtēs un 30 sekundēs. Grupa ar kopvērtējuma vadošajiem sportistiem finišēja divas minūtes un 59 sekundes aiz uzvarētāja.

"Toms ļoti daudz man palīdzēja, jo priekšā bijām divi no vienas komandas. Esmu priecīgs, kā viss izvērtās. Kad nonācu līdz finiša līnijai, zināju, ka uzvarēšu," teica Baumans.

Sestdien riteņbraucēji veiks 153 kilometrus Neapoles apkārtnē un pārvarēs vienu ceturtās kategorijas kāpumu.

Nemainīgs palicis līderu trijnieks kopvērtējumā. Pirmais ir spānis Huans Pedro Lopess ("Trek - Segafredo"), 38 sekundes viņam zaudē vācietis Lenards Kemna ("BORA - hansgrohe") un 58 sekundes - igaunis Reins Tāramē ("Intermarche - Wanty - Gobert Materiaux").

Velobrauciens, kurš šogad sākās ar trim posmiem Ungārijā, noslēgsies 29.maijā Veronā ar 21.posmu - individuālo braucienu.

Pagājušajā gadā par velobrauciena uzvarētāju tika kronēts kolumbiešu riteņbraucējs Egans Bernals no "Ineos Grenadiers" komandas.

Sacensības šogad norit bez Latvijas pārstāvjiem.

Izmantotie resursi:
LETA


Vouts van Ārts. Foto: Jumbo-Visma arhīvs

Van Ārta dalība "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes

LETA--AP. Beļģijas riteņbraucēja Vouta van Ārta dalība daudzdienu velobraucienā "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes, ceturtdien paziņoja viņa pārstāvētā "Visma-Lease a Bike" komanda.
Foto: SCANPIX/AFP

Muižnieks: "Uzvarai smagajā "Cape Epic" vajag labu sagatavotību un veiksmi"

Oskars Muižnieks duetā ar Lauri Purniņu martā Dienvidāfrikā uzvarēja amatieru ieskaitē daudzdienu maratonā "Cape Epic", ko uzskata par nopietnāko izaicinājumu kalnu riteņbraukšanā (MTB). Muižnieks sarunā ar Latvijas Radio pastāstīja, ka smags pārbaudījums bija gan tehnikai, gan veselībai, tādēļ finiša sasniegšanā liela nozīme ir arī veiksmei.
Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pluto visaugstāk no latviešiem Olimpijas tūrē, Lapiņam debija elites līmeņa sacensībās

Vakar Nīderlandē notikušajā "Olympia's Tour" velobrauciena (UCI kat. 2.2) pirmajā posmā Latvijas riteņbraucējs Mārtiņš Pluto iekļuva četrdesmit labāko riteņbraucēju vidū un izcīnīja 38. vietu. Šajās sacensībās debiju pieaugušo konkurencē piedzīvoja Gusts Lapiņš, kurš pārstāv "Voltas Tartu2024 CCN" komandu.