Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Skujiņš vēlreiz krīt, "Tour de France" rītdien smags tests kopvērtējuma līderiem

Skujiņš vēlreiz krīt, "Tour de France" rītdien smags tests kopvērtējuma līderiem
Sērens Krāgs Andersens. Foto: Reuters/Scanpix

"Tour de France" 14. posmā uzvaru izcīnīja dāņu braucējs no "Sunweb" Sērens Krāgs Andersens, kurš 3,3 kilometrus pirms finiša atrāvās no peletona. Tikmēr latvieši Toms Skujiņš un Krists Neilands finišēja lielā grupā kopā ar vadošajiem sprinteriem, kas neizturēja šodienas kāpumus, ieņemot 137. un 138. vietu.

Pēc vakardien piedzīvotā kritiena no "Tour de France" izstājās mājinieks Romēns Bardē, kurš spēja pabeigt 13. posmu, tomēr pēc izmeklējumiem slimnīcā tika nolemts izstāties. Šodienas posmā spēcīgs atrāviens tā arī neizveidojās, augstu tempu diktējot "Bora-Hansgrohe", kas tādējādi kāpumos atbrīvojās no konkurentu komandu labākajiem sprinteriem, kamēr "Bora" līderis Peters Sagans spēja izturēt lielo slodzi.

118 kilometrus pirms finiša nobraucienā kritienu piedzīvoja Toms Skujiņš, bet latviešu braucējs ātri atguvās un turpināja distanci. Mirkli vēlāk no "Tour de France" izstājās vēl viens mājinieks un Bardē komandas biedrs Pjērs Latūrs.

Tuvojoties finišam, kur bija divi diezgan īsi un lēzeni pauguri, vairāki braucēji veica uzbrukumus. Daudziem neizdevās aizbēgt no peletona, tomēr 3,3 kilometrus pirms finiša uzvarošajā uzbrukumā aizgāja dāņu "motors" Sērens Krāgs Andersens.

Peletonā nebija sevišķi daudz motivētu ķērāju, tāpēc Andersens finiša līniju šķērsoja paceltām rokām. Viņam tā ir pirmā uzvara grandtūres posmā. Tikmēr kā nākamais 15 sekundes vēlāk no peletona finišēja slovēnis Luka Mezgecs, bet trešo vietu izcīnīja itālis Simone Konsoni.

Latvieši Toms Skujiņš un Krists Neilands finišēja lielā grupā kopā ar vadošajiem sprinteriem, kas neizturēja šodienas kāpumus, ieņemot 137. un 138. vietu. Kopvērtējuma labāko desmitniekā izmaiņas nenotika. Tikmēr cīņā par zaļo Sprinteru vērtējuma krekliņu līderim Semam Benetam pietuvojās Peters Sagans, kurš bija pietiekami spēcīgs, izturēdams kāpumus.

Rītdien gaidāma ļoti interesanta un aizraujoša diena, kur būs trīs smagi kāpumi. Jāatzīmē, ka finiša kalns ir 17,7 kilometrus garš un 7,1% stāvs, kas nozīmē, ka rītdien var gaidīt lielas izmaiņas kopvērtējumā. Visticamāk, posmā uzvarēs kāds no kopvērtējuma līderiem, tomēr, ja atrāvienā nebūs neviena, kas apdraud līderus, tad iespējas ir arī bēgļu grupiņai.

Tour de France 14. posms:

VVārds UzvārdsValstsKomandaLaiks
1.Sērens Krāgs AndersensDānijaSunweb4:28:10
2.Luka MezgecsSlovēnijaMitchelton-Scott+0:15
3.Simone KonsoniItālijaCofidis
4.Peters SagansSlovākijaBora-Hansgrohe
5.Kaspers PedersensDānijaSunweb
6.Jaspers SteivensBeļgijaTrek-Segafredo
137.Toms SkujiņšLatvijaTrek-Segafredo+19:48
138.Krists NeilandsLatvijaIsrael Start-Up Nation+19:48

Tour de France kopvērtējums:

VVārds UzvārdsValstsKomandaLaiks
1.Primožs RogličsSlovēnijaJumbo-Visma61:03:00
2.Tadejs PogačarsSlovēnijaUAE-Emirates+0:44
3.Egans BernalsKolumbijaIneos Grenadiers+0:59
4.Rigoberto UransKolumbijaEF Pro Cycling+1:10
5.Nairo KintanaKolumbijaArkea Samsic+1:12
6.Migels Anhels LopessKolumbijaAstana+1:31
7.Adams JeitssLielbritānijaMitchelton-Scott+1:42
8.Mikels LandaSpānijaBahrain-McLaren+1:55
9.Ričijs PortsAustrālijaTrek-Segafredo+2:06
10.Enriks MassSpānijaMovistar+2:54
74.Toms SkujiņšLatvijaTrek-Segafredo+2:01:03
93.Krists NeilandsLatvijaIsrael Start-Up Nation+2:38:30

  +1 [+] [-]

, 2020-09-12 20:37, pirms 4 gadiem
Rīt visticamāk atrāviens cīņīsies par uzvaru posmā,bet GC braucēji skaidros attiecības sava starpā.Skujiņam vajadzēja būt rītdienas atrāvienā,bet ,kas zin kā rīt jutīsies.

  +3 [+] [-]

, 2020-09-12 21:30, pirms 4 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Rīt visticamāk atrāviens cīņīsies par uzvaru posmā,bet GC braucēji skaidros attiecības sava starpā.Skujiņam vajadzēja būt rītdienas atrāvienā,bet ,kas zin kā rīt jutīsies.
Rīt ir ļoti jaudīgi kāpumi. Skujiņam galīgi nav iespēju cīnīties par uzvaru pat atrāvienā, jo tie ir pārāk smagi kalni viņam. Neilandam arī nav lielu cerību, jo, ja būs atrāviens, tad tur dosies tiešām kalnu speciālisti. Tad jau redzēs, vai atrāvienu noķers un cik tālu palaidīs prom peletons.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-13 00:18, pirms 4 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: Rīt ir ļoti jaudīgi kāpumi. Skujiņam galīgi nav iespēju cīnīties par uzvaru pat atrāvienā, jo tie ir pārāk smagi kalni viņam. Neilandam arī nav lielu cerību, jo, ja būs atrāviens, tad tur dosies tiešām kalnu speciālisti. Tad jau redzēs, vai atrāvienu noķers un cik tālu palaidīs prom peletons.
Skujiņš vienā no intervijām pateica ka iespējams var pacīnīties par kalnu krekliņu,rīt ļoti daudz punkti uz spēles šajā nominācijā.Atrāvienam savas 8-10 minūtes iedos ja tajā nebūs neviens no GC top 25

  +3 [+] [-]

, 2020-09-13 00:20, pirms 4 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Skujiņš vienā no intervijām pateica ka iespējams var pacīnīties par kalnu krekliņu,rīt ļoti daudz punkti uz spēles šajā nominācijā.Atrāvienam savas 8-10 minūtes iedos ja tajā nebūs neviens no GC top 25
Skujiņš to teica pirms kritiena. Pēc smagā kritiena viņš vairs nav tik labā formā.

     [+] [-]

, 2020-09-13 10:25, pirms 4 gadiem
Interesants kopvērtējums: 2 slovēņi un 4 kolumbieši.