Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Ukrainas velo federācija aicina Latviju meklēt citus veidus, kā palīdzēt Ukrainai

Ukrainas velo federācija aicina Latviju meklēt citus veidus, kā palīdzēt Ukrainai
Foto: Ukrainas Riteņbraukšanas federācija

Sakarā ar ažiotāžu un diskusijas izraisījušo valsts finansējuma apturēšanu LOV sportistiem, kuri piedalās sacensībās kopā ar agresorvalstu Krievijas un Baltkrievijas pārstāvjiem, Ukrainas Riteņbraukšanas federācijas vadība vērsusies pie LRF, atzinīgi novērtējot Latvijas puses izrādīto iniciatīvu, taču reizē arī aicinot meklēt citus veidus, kā palīdzēt Ukrainai cīņā pret agresoriem.

Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF), kuras vadošajiem sportistiem šobrīd apturēts LOV finansējums, portālu Sportacentrs.com informēja, ka saņēmusi oficiālu vēstuli no Ukrainas Riteņbraukšanas federācijas (URF), kurā Ukrainas puse komentē Latvijas Izglītības un zinātnes ministrijas un LOK rīcību, kuras rezultātā apturēts valsts finansējums sportistiem, kuri piedalās sacensībās, kurās ir arī Krievijas un Baltkrievijas sportisti. Praksē tas skāra tenisisti Aļonu Ostapenko un riteņbraucējus Kristu Neilandu un Tomu Skujiņu. Publicējam URF ģenerālsekretāres Tetjanas Dzadevičas vēstuli pilnā apjomā.

"Visas Ukrainas Riteņbraukšanas federācijas vārdā vēlos pateikties LRF par visu atbalstu, ko tā sniegusi mums šajā sarežgītajā laikā," raksta Dzadeviča. "Mēs ļoti novērtējam jūsu ieņemto pozīciju censties nepieļaut, ka Krievijas un Baltkrievijas sportisti var startēt vienās sacensībās kopā ar pārējo riteņbraukšanas sabiedrību. Mēs smagi strādājam pie šī jautājuma."

"Lūdzu, ņemiet vērā, ka URF neplāno liegt valsts atbalstu sportistiem, kuri pārstāv savas komandas un pretēji savai nostājai startē tajās pašās sacensībās, kurās piedalās arī Krievijas un Baltkrievijas sportisti, jo to paredz viņu iepriekš noslēgtie līgumi ar savām komandām," norādīja Dzadeviča.

"URF aicina Latvijas Olimpisko komiteju un Izglītības un zinātnes ministriju neliegt saviem sportistiem iespējas kvalificēties olimpiskajām spēlēm un piešķirt viņiem valsts finansējumu dalībai Eiropas un pasaules čempionātos," turpināja URF ģenerālsekretāre. "Mēs laipni novēlam Latvijai atrast citus veidus, kā atbalstīt Ukrainu cīņā pret agresoriem."

URF ģenerālsekretāres vēstulē minētais nonāk pretrunā ar šodien medijiem izsūtīto IZM padomnieka Ainara Bagatska viedokli, kurā ar atsauci uz Ukrainas sporta ministru minēts, ka arī Ukraina nepiešķir valsts finansējumu sportistiem, kuri izvēlas piedalīties komercsacensībās, kurās dalība atļauta arī Krievijas un Baltkrievijas sportistiem.

Šodien portālā "Delfi" savu neapmierinātību ar situāciju pauda arī Toms Skujiņš, norādot, ka pilnībā atbalsta LOK centienus nepieļaut, lai OS2024 kaut kādā veidā tiktu pieļauta Krievijas sportistu dalība, taču reizē neizprot "žestu, ar kuru daži Latvijas sportisti tagad iekļauti "melnajā sarakstā"".Skujiņš uzskata, ka šajā situācijā no IZM puses riteņbraucēji tiek uzlūkoti kā sportisti, kuri "ar savu rīcību kaut kādā mērā esam atbalstījuši Krievijas agresiju Ukrainā".


Slēpts komentārs: erikxxl
, 2023-03-12 13:40, pirms gada
ja pat ar šo nebūs gana, nu tad es nezinu...
, 2023-03-12 13:53, pirms gada
Vai nebūtu lētāk sadot olimpiskos zeltus lai liktu mierā visus?
, 2023-03-12 14:23, pirms gada
Nu gan laikam bedzot Čakšas kundzei aiz kauna zemē jāielien.
, 2023-03-12 14:29, pirms gada
Varbūt sportistiem, kuri piedalās komercsacensībās kopā ar krievijas un baltkrievijas sportistiem, liegtu pretī savam uzvārdam norādīt valsti, no kurienes tie nāk. Jo tieši to vēlas vēlas panākt IZM un LOK, liedzot finansējumu. Lai ir neitrālie sportisti, jo mums tak nevajag tādus....
, 2023-03-12 14:34, pirms gada
Aron rakstīja: Varbūt sportistiem, kuri piedalās komercsacensībās kopā ar krievijas un baltkrievijas sportistiem, liegtu pretī savam uzvārdam norādīt valsti, no kurienes tie nāk. Jo tieši to vēlas vēlas panākt IZM un LOK, liedzot finansējumu. Lai ir neitrālie sportisti, jo mums tak nevajag tādus....
Tas, ko Čakša dara ir tas pats, ko gadiem dara liela daļa NA deputātu - imitē darbību. Tikai gan viņai, gan NA deputātiem, tā imitācija bieži vien nes vairāk sliktā, kā labā. Kaut vai šajā situācijā - izglītības sistēma ir dziļā tūtā, bet tā vietā, lai iegūtu labo PR atrada lētu veidu, kā "atbalstīt Ukrainu un cīnīties pret okupantiem pasaules sportā". Tas, ka tas vairāk dod pretējo rezultātu, tas jau nebūtiski
, 2023-03-12 14:40, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Tas, ko Čakša dara ir tas pats, ko gadiem dara liela daļa NA deputātu - imitē darbību. Tikai gan viņai, gan NA deputātiem, tā imitācija bieži vien nes vairāk sliktā, kā labā. Kaut vai šajā situācijā - izglītības sistēma ir dziļā tūtā, bet tā vietā, lai iegūtu labo PR atrada lētu veidu, kā "atbalstīt Ukrainu un cīnīties pret okupantiem pasaules sportā". Tas, ka tas vairāk dod pretējo rezultātu, tas jau nebūtiski
Iedomājamies nereālo, ka Aļona atkal paņem grand slam titulu. Ko Čakša darīs? Droši, ka līdīs fočēties un spiedīs roku.
, 2023-03-12 14:46, pirms gada
Turklāt lēmumi ir pilnīgi ačgārni, jo nestartējot šajās komercsacensibās nav iespējams kvalificēties olimpiādei, jo dalībnieki ir saskaņā ar 'sliktās' privatās organizācijas reitingu. Droši vien, ka nevar ieslēgt galīgo atpakaļgaitu, tad nu sanāk šādi kreisie lēmumi
, 2023-03-12 14:55, pirms gada
Aron rakstīja: Iedomājamies nereālo, ka Aļona atkal paņem grand slam titulu. Ko Čakša darīs? Droši, ka līdīs fočēties un spiedīs roku.
Nu ne jau valsts prēmiju piešķirt,jo tā bija kļūda viņai un Briedim piešķirt valsts prēmijas pēc panākumiem,jo viņi tās paši nopelna.
, 2023-03-12 15:18, pirms gada
inter hok rakstīja: Nu gan laikam bedzot Čakšas kundzei aiz kauna zemē jāielien.
Nu nemainīs viņa savu lēmumu, neatzīs kļūdu, tā tak ir Čakša.
Es vispār nekad neesmu sapratis, kā politiķis var vadīt vienu ministriju un pēc pāris gadiem pilnīgi citu ministriju PIE TAM, abos taisot sūdus un slikti vadot .Kaut kāds emulators Čakša ir?
, 2023-03-12 15:19, pirms gada
Bagatskis noteikti "priecīgs" pa šo! 😀
, 2023-03-12 15:23, pirms gada
D-Mob augšāmcēlies rakstīja: Nu nemainīs viņa savu lēmumu, neatzīs kļūdu, tā tak ir Čakša.
Es vispār nekad neesmu sapratis, kā politiķis var vadīt vienu ministriju un pēc pāris gadiem pilnīgi citu ministriju PIE TAM, abos taisot sūdus un slikti vadot .Kaut kāds emulators Čakša ir?
Nav jau viņa pirmā tāda. Viņķele tāds pats emulators. Un nerunāsim par NA Gerhardu
, 2023-03-12 15:26, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Nav jau viņa pirmā tāda. Viņķele tāds pats emulators. Un nerunāsim par NA Gerhardu
Jā, tieši tā, nezinu, protams, kā citās valstīs, bet LV tas ir fenomens...
, 2023-03-12 15:42, pirms gada
Zajebis, saviem sportistiem sakam nē, turklāt mūs neskar karš pilnīgi nekā, bet Ukrainu skar un tiem poh pa tādiem krieviem sacensībās, tāpēc iedosim naudiņu viņiem 🤣🤣
, 2023-03-12 16:24, pirms gada
Čkšai jāatkāpjās, jo šī patiešām bija liela mulķība. Nedrīkst ieņemt atbildīgu amatu tik nekompetenta persona.
Slēpts komentārs: Murlāpsis
, 2023-03-12 16:34, pirms gada
knaible rakstīja: Čkšai jāatkāpjās, jo šī patiešām bija liela mulķība. Nedrīkst ieņemt atbildīgu amatu tik nekompetenta persona.
Sporta pēc ministriem ne silts ,ne auksts.Kā teica Puče mums nav sevšķi jāiespringst par jaunu cilvēku izklaidi un valstī no tā ,ka ja piemēram mēs boikotēsim OS nekas nemainīsies un nekāda traģēdija tā nebūs arī jauniešiem[sportistiem],jo viņi paši izvēlējās tādu nodarbošanos.
, 2023-03-12 16:35, pirms gada
Murlāpsis rakstīja: Pareizi. Tāpat ''plānprātiņi'' nobalsos gan par JV, gan par NA
Balsoju un balsošu ,jo neredzu pašlaik alternatīvu.
, 2023-03-12 17:07, pirms gada
coffijs rakstīja: Sporta pēc ministriem ne silts ,ne auksts.Kā teica Puče mums nav sevšķi jāiespringst par jaunu cilvēku izklaidi un valstī no tā ,ka ja piemēram mēs boikotēsim OS nekas nemainīsies un nekāda traģēdija tā nebūs arī jauniešiem[sportistiem],jo viņi paši izvēlējās tādu nodarbošanos.
Tikai šeit ir lieta, ko acīmredzot nepieminēja Puče un neiedomājies arī tu. Izvēloties karjeru neviens sportists nevarēja iedomāties, ka viņš par pazaudēt ienākumus no sevis neatkarīgu apstākļu dēļ. Šie 3 sportisti iztiks bez LOV finansējuma. Kā rīkoties, piemēram, vieglatlētiem vai renistiem, kam vienai lielai daļai LOV finansējums ir vienīgie vai kā minimums pamata ienākumi, ja viņu sporta veidu federācijas atļaus dalību okupantiem? Alternatīva sanāk - startēt un palikt bez LOV finansējuma vai beigt karjeru, jo šīs jomas nav bokss, kur var aiziet pakauties uz citu organizāciju. Šeit nav runa par izklaidi. Šeit ir runa par to, ka Čakša, lai "cīnītos par Ukrainu" nevis cīnās pret to, ka okupantiem ir iespējas starptautiski piedalīties sacensībās, bet gan par to, lai apgrūtinātu dzīvi saviem sportistiem. Sportisti neizvēlās pretiniekus (ar retiem izņēmumiem) Sportisti neizvēlās turnīru dalībniekus. To dara līgas, rīkotājorganizācijas - ar tiem būtu jācīnās Čakšai, lai tie izslēdz okupantus (vai tādu organizāciju, kā FIFA, SOK, FIBA, IIHF gadījumā neatjauno savā sastāvā) nevis jāpasaka - gribi valsts piķi, esi amatieris vai vienkārši beidz karjeru.
, 2023-03-12 17:09, pirms gada
coffijs rakstīja: Balsoju un balsošu ,jo neredzu pašlaik alternatīvu.
Es pats agrāk balsoju par NA. Pēdējos 2 sasaukumos viņi ir tikai runājuši. 30 gadus bļāva krievi nāk, krievi nāk. Ja kaut kas tiešām tiktu darīts, tad tagad nebūtu vispār jāuztraucās, kad tie krievie patiešām nāk. Nemaz nerunājot par abu partiju pārstāvju vārgumu tajā cik daudz krievi tika ielaisti jau pēc kara sākuma LV. Un tieši NA gadījumā, tas, ka Helmanis, joprojām, ir daļa no NA un partijas biedri viņa gājienus nevis nosoda, bet aizstāv arī par daudz ko pasaka.
, 2023-03-12 17:37, pirms gada
Interesanti, vai Bagijam beidzot ir "aizgājis", kādā zampā viņš ir ielīdis ar savu "konsultēšanu"? Atliek vienīgi gaidīt, ko vēl tā kaza Čakša sadarīs, par ko visiem vajadzēs taisnoties.
Kaut gan no otras puses - Bagijam vienmēr ir paticis gudri ***st, gan jau būs savā vietā...
, 2023-03-12 17:54, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Es pats agrāk balsoju par NA. Pēdējos 2 sasaukumos viņi ir tikai runājuši. 30 gadus bļāva krievi nāk, krievi nāk. Ja kaut kas tiešām tiktu darīts, tad tagad nebūtu vispār jāuztraucās, kad tie krievie patiešām nāk. Nemaz nerunājot par abu partiju pārstāvju vārgumu tajā cik daudz krievi tika ielaisti jau pēc kara sākuma LV. Un tieši NA gadījumā, tas, ka Helmanis, joprojām, ir daļa no NA un partijas biedri viņa gājienus nevis nosoda, bet aizstāv arī par daudz ko pasaka.
Helmani man piemin arī radinieks ,kurš balsoja par JKP es arī gribēju,bet sekojot reitingiem bija skaidrs,ka izmetīšu balsi miskastē un vairums JKP balsotāju tāpēc nobalsoja par NA vai JV,bet ja par Čakšu,tad ceru ,ka citas federācijas nepielaidīs tos neitrālos sportistus.Vismaz par S.KO vieglatlētiku esmu drošs ,ka tas nenotiks.
, 2023-03-12 17:57, pirms gada
Karlo rakstīja: Interesanti, vai Bagijam beidzot ir "aizgājis", kādā zampā viņš ir ielīdis ar savu "konsultēšanu"? Atliek vienīgi gaidīt, ko vēl tā kaza Čakša sadarīs, par ko visiem vajadzēs taisnoties.
Kaut gan no otras puses - Bagijam vienmēr ir paticis gudri ***st, gan jau būs savā vietā...
Tu nesaproti galveno ministrs ir politiķis ,kurš taisa karjeru un ir gatavs vadīt jebkuru ministriju,bet visu darbu veic palīgi konsultanti un ministrijas ierēdņi.Domāju tas ir kolektīvs viedoklis ,ko paziņoja Čakša.
, 2023-03-12 18:02, pirms gada
dzabarbols rakstīja: Piedāvājums:
Nostāties pie MK ēkas. Korī izpildīt dziesmiņu, kurā kā piedziedājums skanētu vārdi: "Čakša, ēēē Čakša, tādas ...... mums uz katra pakša".
Pamatojums:
Ne tikai stulbā rīcība attiecībā pret trīs Latvijas sportistiem, ber arī senāki notikumi.
No 2016. līdz 2019. gadam Čakša bija veselības ministre. Rezultāts - radīts mēsls ar nosaukumu "E veselība", par kuru jebkurš hipokrāts būtu gatavs …..................................... Ē veselības radīšanā tika notriekti 14,5 miljoni eiro.
Čakša ir vienīgā .... politiķe pasaulē, kas savas ministrēšanas laikā ir atļāvusies ..................... Tieši tā, ................................ un mierīgi atgriezās ministra krēslā. Jo būt par ministru, tas taču ir tik kruti, ..............................
Tad viņa, sajūtot sviluma smārdu, no ZZS veikli pārlēca Jaunās vienotības kamanās, tagad ir JV politiķe. ..............................................
"Čakša, ēēē Čakša, tādas ...... mums uz katra pakša".
Sliktās vietas aizstāju ar daudzpunktiem. Tie tik daudz, ka diemžēl lielā mērā pazūd doma.
, 2023-03-12 18:08, pirms gada
coffijs rakstīja: Helmani man piemin arī radinieks ,kurš balsoja par JKP es arī gribēju,bet sekojot reitingiem bija skaidrs,ka izmetīšu balsi miskastē un vairums JKP balsotāju tāpēc nobalsoja par NA vai JV,bet ja par Čakšu,tad ceru ,ka citas federācijas nepielaidīs tos neitrālos sportistus.Vismaz par S.KO vieglatlētiku esmu drošs ,ka tas nenotiks.
Es gan nebūtu drošs. Paskaties praktiski jebkuru lielo federāciju - jau runā par "kā atgriezt krievus apritē" - gan SOK, gan FIBA, IIHF, UEFA. No UEFA baltkrievi pat nav bijuši izslēgti, uz FIBA kongresu aicina RUS baša prezidentu uz "kongresu un izlozi", SOK čīkst, ka nevar kara dēļ nepielaist krievus OS un aptirš ukraiņus par to, ka iebilst - tas ir tikai laika jautājums, kad okupanti būs atpakaļ. Un laiks nebūs atkarīgs no kara beigām, laiks būs atkarīgs no kukuļa apmēra.
, 2023-03-12 18:38, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Es gan nebūtu drošs. Paskaties praktiski jebkuru lielo federāciju - jau runā par "kā atgriezt krievus apritē" - gan SOK, gan FIBA, IIHF, UEFA. No UEFA baltkrievi pat nav bijuši izslēgti, uz FIBA kongresu aicina RUS baša prezidentu uz "kongresu un izlozi", SOK čīkst, ka nevar kara dēļ nepielaist krievus OS un aptirš ukraiņus par to, ka iebilst - tas ir tikai laika jautājums, kad okupanti būs atpakaļ. Un laiks nebūs atkarīgs no kara beigām, laiks būs atkarīgs no kukuļa apmēra.
dūrēji arī par
https://jauns.lv/raksts/sports/5491...
, 2023-03-12 19:49, pirms gada
coffijs rakstīja: Tu nesaproti galveno ministrs ir politiķis ,kurš taisa karjeru un ir gatavs vadīt jebkuru ministriju,bet visu darbu veic palīgi konsultanti un ministrijas ierēdņi.Domāju tas ir kolektīvs viedoklis ,ko paziņoja Čakša.
Tava izpratne par lietām vai pats esi gozējies tajā visā zampā?🤔
, 2023-03-12 20:38, pirms gada
Nu tā vienkārši paskatoties tas lēmums ir tik bezjēdzīgi stulbs, ka stulbāk vairs nevar. Var jau būt, ka šoreiz sakritība, bet nu jebkuram skaidrs, ka tās summas ir tādas, ka to nogriešana absolūti NEKO nemainīs, nekas netiks panākts, kā vien savu sportistu pamešana zem tanka un viss. Tas ir tikai pliks ķeksis, ka redz mums ir tāda nostāja, mēs naudu nedodam, un šobrīd tas attiecas uz šiem trīs "svolačiem", kuriem patiesībā nemaz citu alternatīvu kur startēt nav, bet nu par to mums pajāt. Valsti parstāvēt gan mēs viņus aicinasim (jau ieprieks zinot, ka viņi turpinas startēt tajās "aizliegtajās" sacensībās, jo pretejā gadījumā nebūtu jau tai valstij to kvotu, ja nu vienīgi atmestu kadu vietu kā ekostiskajām valstīm medz darīt). Patiesībā divkosīgi.
, 2023-03-12 21:47, pirms gada
Nu gan iebāza Čakšu un Bagiju ar purnu siltā kaķa čupiņā. Pats paradoksālākais, ka jau drīz šie paši pretīgie politpurni mauks uz savām goda ložām Olimpiskajās spēlēs un līdīs kā uts fočēties kopā ar visiem tiem, kuriem paši atņāmuši stipendijas. Mūdži!
Čakšai būtu godīgi atkāpties no amata, bet Latvijas politmafijā tā nav pieņemts darīt, vai ne, čūska-diletante?
, 2023-03-13 10:52, pirms gada
Tad jau pēc Čakšas loģikas vajadzētu arī LV futbola federācijai atņemt valsts finansējumu, jo tā piedalīsies Eiropas čempja kvalifikācijā (tur taču piedalās Baltkrievija)...
, 2023-03-13 14:50, pirms gada
coffijs rakstīja: Sporta pēc ministriem ne silts ,ne auksts.Kā teica Puče mums nav sevšķi jāiespringst par jaunu cilvēku izklaidi un valstī no tā ,ka ja piemēram mēs boikotēsim OS nekas nemainīsies un nekāda traģēdija tā nebūs arī jauniešiem[sportistiem],jo viņi paši izvēlējās tādu nodarbošanos.
protams, nav jāiespringst, tieši tāpat nav jāiespringst ne par ko tam līdzīgu - mūziku, mākslu, teātri, kino, par jebko, kam primārais mērķis ir šķietami izklaidēt. Tik parādi man lielu nāciju, kur par sportu pilnībā neviens neiespringst. Nu varbūt Indija, bet arī par to varētu pastrīdēties.
, 2023-03-14 08:04, pirms gada
Čakša + Bagatskis= intelektuālā Love❤️
Emīls Liepiņš. Foto: LRF

Liepiņam 95. vieta Romandijas velobrauciena pirmajā posmā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš trešdien ierindojās 95. pozīcijā UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Romandie" pirmajā posmā.
Ģ.Harkins un O.J.Skrapcis uz pjedestāla. Foto: LRF.

Latvijas riteņbraucējiem panākumi Lietuvā un pieredze Beļģijā

Olivers Jēkabs Skrapcis un Ģirts Harkins izcīnījuši godalgas Lietuvā notiekošajās valsts mēroga šosejas riteņbraukšanas sacensībās. Tikmēr Kate Ketrīna Skujiņa Beļģijā finišēja 54. vietā prestižās “Gent – Wevelgem” U17 grupas velobraucienā.
Toms Skujiņš
Foto: Getty Images
1

Skujiņam jauns karjeras rekords – 28. vieta pasaules rangā

Trīs vietu kāpumu aktuālajā UCI Pasaules rangā šosejas riteņbraukšanā veicis Baltijas valstu šobrīd vadošais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš, kurš tagad ieņem sev rekordaugsto 28. vietu. Nāciju rangā Latvija 124 valstu konkurencē saglabā 23. pozīciju, kas dod četras vietas dalībai šī gada Pasaules čempionātā.