Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Bagatskis: Par mums un to, kas šobrīd svarīgs

Bagatskis: Par mums un to, kas šobrīd svarīgs
Ainars Bagatskis. Foto: FIBA

Bijušais Latvijas basketbolists un Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis, kurš šobrīd ir Izglītības un zinātnes ministres padomnieks sporta jautājumos, medijiem izsūtījis savu viedokli par šonedēļ apturēto valsts finansējumu tiem Latvijas Olimpiskās vienības sportistiem, kuri piedalās sacensībās, kurās piedalās arī agresorvalstu Krievijas un Baltkrievijas pārstāvji. Publicējam Bagatska, kurš vēl nesen strādāja arī kā Ukrainas vīriešu izlases galvenais treneris, sniegto viedokli pilnā apmērā.

Jautājumus un viedokļu vētru raisījis fakts, ka trim no kopskaitā 232 Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) atlētiem par februāra mēnesi apturēta valsts finansēta ikmēneša pabalsta izmaksa (vienlaikus saglabājot iespēju saņemt visu nepieciešamo LOV atbalstu un finansējumu, lai nodrošinātu sportistu gatavošanos startiem valsts izlasē), jo viņi piedalījušies komercsacensībās ar Krievijas un Baltkrievijas sportistiem.

Jautājums par šo valstu sportistu dalību olimpiskajās spēlēs un citās starptautiskās sacensībās, valsts himnu un karogu lietošanu tajās ir ļoti aktuāls. Šobrīd sīva cīņa pret agresoriem norit ne tikai Ukrainas frontē, bet arī sporta pasaulē. Gribu, lai jūs izdzirdat, ka Krievijas brutālās agresijas rezultātā nogalināti un Ukrainas sporta ierindā nekad vairs nebūs jau vairāk kā 280 sportisti, tai skaitā bērni, un sporta darbinieki. Vairāk kā 3 tūkstoši Ukrainas sportisti un sporta darbinieki šobrīd atrodas frontē, aizstāvot savu zemi un tiesības nodarboties ar sportu. Izpostīti jau vairāk kā 320 sporta objekti, no tiem vismaz 87 gandrīz pilnībā.

Latvija sniegusi milzīgu atbalstu un palīdzību Ukrainai, sniedzot nodrošinājumu un finansējumu gan valsts līmenī, gan ar lieliski noorganizētu brīvprātīgo palīdzību, un nenogurstoši turpina to darīt. Izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas vadībā aktīvi komunicējam ar mūsu partneriem sporta organizācijām Latvijā, sporta ministrijām Baltijā un citur Eiropā, centienos rast pamatotus risinājumus attiecībā par savu valstu sportistu dalību komercsacensībās šajos apstākļos, kā arī nodrošināt vienotu atbalstu Ukrainai sporta nozarē, kas ir tikai neliels pienesums, ko varam sniegt valstij, kurā sportisti un sporta darbinieki burtiski cīnās par izdzīvošanu.

Atbildot uz jautājumu, vai ierobežojumos neesam lielāki ukraiņi, kā viņi paši, Ukrainas sporta ministrs un nacionālās olimpiskās komitejas prezidents Vadims Gutcaits apliecina, ja ukraiņu sportisti pēc pašu izvēles piedalās komercsacensībās, kur piedalās arī agresorvalstu sportisti, valsts finansējums šādiem sportistiem netiek nodrošināts. Latvija nav liegusi sportistiem piedalīties sacensībās, kur startē Krievijas un Baltkrievijas sportisti, nav izslēgusi šos sportistus no LOV, nav apturējusi valsts atbalstu, kas nepieciešams sportistam valsts pārstāvēšanai, nav liegusi dalību valsts izlasē, bet atbilstoši Izglītības un zinātnes ministrijas līgumā ar Latvijas Olimpisko komiteju noteiktajam, ja sportists šādās sacensībās piedalās, viņam tiek apturēta mēneša pabalsta izmaksa.

Šāds noteikums šobrīd tiek piemērots, kopīgi ar sporta organizācijām meklējot risinājumus, kas atbilstu valsts mērķiem, kā arī iespējami respektētu sportistu, kuri godam nes Latvijas vārdu tās valstsvienībās, individuālās karjeras. Esmu pateicīgs saviem kolēģiem, atlētiem, sporta un mediju darbiniekiem, sporta nevalstiskajām organizācijām, visiem, kuri ikdienā iegulda lielu darbu, atbalstot Latviju tās centienos apturēt agresoru un nepieļaut tā propagandu sportā.

Ainars Bagatskis
Izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas
ārštata padomnieks sporta jautājumos


Slēpts komentārs: leonardoab
, 2023-03-12 09:45, pirms gada
Tad basketa izlasei apturēs finansējumu, ja Andrejs būs izlozē???
Slēpts komentārs: leonardoab
, 2023-03-12 09:49, pirms gada
Ainar! Vai loģiskāk nebūtu bijis, ja Tu vispirms būtu konsultējis Čakšas kundzi, nevis jau pēc lēmuma pieņemšanas tagad mestos attaisnot viņas nekompetenci sportā. Varbūt esi dzirdējis, ka Čakša ierosinājusi aizliegt sportistiem, kas dažādās profseionālās līgās startē kopā ar Krievijas un Baltkrievijas atlētiem, startēt Latvijas izlasē? Hokejā tas nozīmē vismaz 200 (!!) spēlētājus, kas nedrīkst pārstāvēt Latvijas izlasi. Var jau būt, ka ministre ir mainījusi savas domas, taču nekas publiski par to nav dzirdēts.
, 2023-03-12 09:50, pirms gada
āzis par dārznieku
, 2023-03-12 09:54, pirms gada
Un ar FIBA jau viņi tur arī cīnās, vairākas valstis ir izrādījušās neapmierinātību ar Andreju. Un tas ir pilnīgi savādāk... visos sportos gaiteņos ir pa kādam krievam vai vismaz krieviski runājošam vai domājošam, mums valdībā un sabiedrībā ir tieši tāpat, tapat Eiropas padomē utt... bet kamēr krievi netiek pielaisti pie spēlēšanas viss ir pareizi.

Tas, ka krievijai kādreiz būs jāatgriežas atpakaļ sportā arī tas ir skaidrs, kā tas notiks un kad ir tikai jautājums.... gribētos ticēt, ka labāk ātrāk nekā vēlāk, jo lai tas notiktu ir jābeidzas karam un viņiem būtu jāatzīst savas izdarības!
, 2023-03-12 09:55, pirms gada
Bagatskis ies uz nākamo Saeimu kā Jaunvienotības kandidāts! Būvēs karjeru politikā!
, 2023-03-12 10:12, pirms gada
Tajā glumajā vidē viņš noteikti labi iederētos...
Skudriniekss rakstīja: Bagatskis ies uz nākamo Saeimu kā Jaunvienotības kandidāts! Būvēs karjeru politikā!
, 2023-03-12 10:12, pirms gada
Skudriniekss rakstīja: Bagatskis ies uz nākamo Saeimu kā Jaunvienotības kandidāts! Būvēs karjeru politikā!
Un kāpēc nē arī Ozo bija labas idejas un joprojām nesaprotu kamdēļ viņš pārdomāja.Bet ja par Bagatski ,tad tikai uz priekšu,jo gudrs ar plašu redzējumu un noteikti nav tāds kā daži bijušie sportisti deputāti,kuri pat viedokli nespēj noformulēt un domā ļoti prasti.Atceros Kas notiek Latvijā raidījumu par šo tēmu vairums tur sprieda globāli interesanti ,bet svarcelšanas pārstāvis ļoti sekli komentēja šos jautājumus.
, 2023-03-12 10:15, pirms gada
Jānis Matulis rakstīja: Ainar! Vai loģiskāk nebūtu bijis, ja Tu vispirms būtu konsultējis Čakšas kundzi, nevis jau pēc lēmuma pieņemšanas tagad mestos attaisnot viņas nekompetenci sportā. Varbūt esi dzirdējis, ka Čakša ierosinājusi aizliegt sportistiem, kas dažādās profseionālās līgās startē kopā ar Krievijas un Baltkrievijas atlētiem, startēt Latvijas izlasē? Hokejā tas nozīmē vismaz 200 (!!) spēlētājus, kas nedrīkst pārstāvēt Latvijas izlasi. Var jau būt, ka ministre ir mainījusi savas domas, taču nekas publiski par to nav dzirdēts.
Tik pat labi bija cilvēki ,kuri pēc 2014 gada tēloja aklos un ņirdza par tiem ,kuri jau tolaik pieprasīja dinamo izstāties no agresoru līgas.
, 2023-03-12 10:29, pirms gada
coffijs rakstīja: Tik pat labi bija cilvēki ,kuri pēc 2014 gada tēloja aklos un ņirdza par tiem ,kuri jau tolaik pieprasīja dinamo izstāties no agresoru līgas.
Laikā, kad krievi okupēja Krimu, biju Anglijā - ziņās neviena (!!) vārda par to. Arī 2022. gadā biju Anglijā - nu Ukraina ar iespēju ziedot tai bija aktuāla jau Londonā lidostā. Gandrīz uz katra soļa - Ukraina. Bet Itālijā un Francijā - gandrīz tukšums.
, 2023-03-12 10:37, pirms gada
Jānis Matulis rakstīja: Laikā, kad krievi okupēja Krimu, biju Anglijā - ziņās neviena (!!) vārda par to. Arī 2022. gadā biju Anglijā - nu Ukraina ar iespēju ziedot tai bija aktuāla jau Londonā lidostā. Gandrīz uz katra soļa - Ukraina. Bet Itālijā un Francijā - gandrīz tukšums.
zons dara savu darbu, mēğina sasmelt neprašas izlieto ūdeni
p.s. nezināju, ka pēc patrenkšanas no ukrainas izlases tik ātri jau pamanījies iekārtoties ierēdņos
, 2023-03-12 10:39, pirms gada
Jānis Matulis rakstīja: Laikā, kad krievi okupēja Krimu, biju Anglijā - ziņās neviena (!!) vārda par to. Arī 2022. gadā biju Anglijā - nu Ukraina ar iespēju ziedot tai bija aktuāla jau Londonā lidostā. Gandrīz uz katra soļa - Ukraina. Bet Itālijā un Francijā - gandrīz tukšums.
Diemžētolaik un arī diemžēl tagad ir daudz cilvēku ,kuri naivi domā ,ka sports un māksla ir ārpus politikas.
, 2023-03-12 10:42, pirms gada
coffijs rakstīja: Diemžētolaik un arī diemžēl tagad ir daudz cilvēku ,kuri naivi domā ,ka sports un māksla ir ārpus politikas.
Un mūsu nacionālais operas simbols Garanča uzdzied kopā ar Ņetrebko Vīnē... Ministrs Puntulis ir... nenosodošs!
, 2023-03-12 10:51, pirms gada
purva_velns rakstīja: zons dara savu darbu, mēğina sasmelt neprašas izlieto ūdeni
p.s. nezināju, ka pēc patrenkšanas no ukrainas izlases tik ātri jau pamanījies iekārtoties ierēdņos
Cik zinu, Bagatskis tur ir ārštata (tobiš, bezalgas) padomnieks. Šeit lasāmais viedoklis gan nu tāds... Ja godīgi, ne pārāk ticas, ka viņš to pats sacerējis.
, 2023-03-12 11:24, pirms gada
elements rakstīja: Ja godīgi, ne pārāk ticas, ka viņš to pats sacerējis.
Acīmredzami ir pieslēgta PR firma.
, 2023-03-12 11:55, pirms gada
Ainār, kā IZM strādā sporta departamantā strādā persona ar augstu korupcijas risku, labāk ievies kārtību no sākuma savā saimniecībā.
, 2023-03-12 12:27, pirms gada
Jānis Matulis rakstīja: Laikā, kad krievi okupēja Krimu, biju Anglijā - ziņās neviena (!!) vārda par to. Arī 2022. gadā biju Anglijā - nu Ukraina ar iespēju ziedot tai bija aktuāla jau Londonā lidostā. Gandrīz uz katra soļa - Ukraina. Bet Itālijā un Francijā - gandrīz tukšums.
Kāds fantastisks attaisnojums. Man liekas, ka mums hokejā bija vēl viens tāds pats - mums te nestāstīja, ka tur esot tik nopietni, tādēļ tiesāt to līgu ir ok. Vai rakstīt atbalstošus reklāmrakstus 8(!!!!!) gadu garumā un izlikties, ka nekas nav noticis - tā ir tikai Krima.
, 2023-03-12 12:51, pirms gada
Ja tā padomā, kuros tenisa turnīros nav balvu fonda? Laikam tikai izlašu sacensībās. Tad kā lai tenisisti sagatavoja sizlašu sacensībām, ja nepiedalās nevienā turnīrā? Tad nav jēgas uz izlašu sacensībām braukt, jo no treniņiem vien nekādu lielo meistarību neiegūsi... Un ja vēl tā labi padomā, par labām vietām čempionātos vai olimpiskajās spēlēs arī sportisiti saņem naudas balvas-šajā gadījumā no valsts. Te arī ir kaut kas no mantiskā labuma, vai ne? Tādā gadījumā ja kāds Latvijas sportists uzvarēs oimpiādē, kurā piedalās sportisti zem neitrālo valstu karoga, tiem arī nekāda balva nepienākas?
, 2023-03-12 13:00, pirms gada
Nav vairs spēka dusmoties uz izm stulbeņiem.Savārījuši ziepes un nezin kā attaisnoties.
, 2023-03-12 13:26, pirms gada
Bzh rakstīja: Kāds fantastisks attaisnojums. Man liekas, ka mums hokejā bija vēl viens tāds pats - mums te nestāstīja, ka tur esot tik nopietni, tādēļ tiesāt to līgu ir ok. Vai rakstīt atbalstošus reklāmrakstus 8(!!!!!) gadu garumā un izlikties, ka nekas nav noticis - tā ir tikai Krima.
Reklāmrakstus nekad neesmu rakstījis, tur Tu mazliet pārspīlē. Jau vienā no pirmajām spēlēm Rīgā TV pārraidē pateicu, ka KHL ir Krievijas maigās varas produkts. Droši vien, ka biju pirmais, jo Armands Puče pirmajā sezonā vēl negāja ar Pēteri Skudru studijā. Gaidīju, ka būs kādas sekas, bet nebija. Jo arī LTV1 šis projekts bija ienesīgs. Tā bija arī iespēja Krievijā popularizēt Latviju (apgrieztā maigā vara!), bet laikam jau maz kas no tā iznāca.
, 2023-03-12 13:46, pirms gada
"Ja ukraiņu sportisti pēc pašu izvēles piedalās komercsacensībās, kur piedalās arī agresorvalstu sportisti, valsts finansējums šādiem sportistiem netiek nodrošināts."

Tas neatbilst patiesībai.
, 2023-03-12 13:47, pirms gada
Īstenībā profesionālajā tūrē spēlējošie Ukrainas tenisisti vienkārši netiek finansēti no Ukrainas valsts budžeta, jo paši pelna naudu sacensībās un tas nav dēļ piedalīšanās kopā ar agresoriem.

Ukrainas sports ministrs grib aizliegt ukraiņu sportistu dalību minētajās sacensībās, bet viņa idejai nav pietiekams atbalsts.
, 2023-03-12 13:53, pirms gada
Labi, ka ir tāda Čakša, -ok - tagad arī Bagatskis, kam visu putru var uzgāzt! palasot komentārus, prātā ienāk divas lietas ;
1) kā sauca to Romas imperatoru, kas kaut kad 2.gs. sāka būvēt puliskās tualetes ...
2) vienas moskaļu sporta meitenes teiktais apm. pirms gada, kad sākās tās runas par sankcijām un boikotiem - Jūs jau tikai gribat savākt tās mūsu medaļas ...
Sliktā ziņa - te nu sākas tā ēšanās sabiedrībā, kurš nu taisnīgāks un viedāks - it kā sporta aizstāvībai.
Labā ziņa - sākam vismaz runāt par sportu kā ieroci un problēmu, savādāk jau tālāk par bahu nekas navdzirdēts ...
Visbeidzot - patika Toma Skujiņa viedoklis par notiekošo - bez agresijas, ar vēlmi risināt jautājumus, kuri varbūt tagad tikai sāks uzpeldēt ...
Izturību Bagijam, pacietību Aļonai un riteņbraucējiem.
, 2023-03-12 13:57, pirms gada
Jānis Matulis rakstīja: Reklāmrakstus nekad neesmu rakstījis, tur Tu mazliet pārspīlē. Jau vienā no pirmajām spēlēm Rīgā TV pārraidē pateicu, ka KHL ir Krievijas maigās varas produkts. Droši vien, ka biju pirmais, jo Armands Puče pirmajā sezonā vēl negāja ar Pēteri Skudru studijā. Gaidīju, ka būs kādas sekas, bet nebija. Jo arī LTV1 šis projekts bija ienesīgs. Tā bija arī iespēja Krievijā popularizēt Latviju (apgrieztā maigā vara!), bet laikam jau maz kas no tā iznāca.
Ja Jūs esat tas, kas profilā (jau iepriekš atvainojos, ja manas šaubas ir nevietā) - cienu Jūs par ilggadīgu un produktīvudarbu, atainojot hokeja dzīvi. Arī labu humora izjūtu - tas par to apgriezto maigo varu - vienkārši super!
, 2023-03-12 16:09, pirms gada
A algas un prēmijas maksāt Saeimā sēdošiem putina faniem gan varam!! Kur vēl lielāku stulbumu…
, 2023-03-12 19:23, pirms gada
brunoje rakstīja: Labi, ka ir tāda Čakša, -ok - tagad arī Bagatskis, kam visu putru var uzgāzt! palasot komentārus, prātā ienāk divas lietas ;
1) kā sauca to Romas imperatoru, kas kaut kad 2.gs. sāka būvēt puliskās tualetes ...
2) vienas moskaļu sporta meitenes teiktais apm. pirms gada, kad sākās tās runas par sankcijām un boikotiem - Jūs jau tikai gribat savākt tās mūsu medaļas ...
Sliktā ziņa - te nu sākas tā ēšanās sabiedrībā, kurš nu taisnīgāks un viedāks - it kā sporta aizstāvībai.
Labā ziņa - sākam vismaz runāt par sportu kā ieroci un problēmu, savādāk jau tālāk par bahu nekas navdzirdēts ...
Visbeidzot - patika Toma Skujiņa viedoklis par notiekošo - bez agresijas, ar vēlmi risināt jautājumus, kuri varbūt tagad tikai sāks uzpeldēt ...
Izturību Bagijam, pacietību Aļonai un riteņbraucējiem.
Vespasiāns. Viņš uzlika arī nodokli publiskajām atejām, plaši pazīstamā versija (petunia non olet - nauda nesmird). Patiesībā viss notika savādāk. Urīnu no publiskajiem hauziņiem savāca ādas apstrādātāji (ādmiņi), tas tika lietots ādu miecēšanai. Un viņi arī maksāja šo mīzalu nodokli, jo no čurām guva peļņu.
, 2023-03-12 20:47, pirms gada
Jānis Matulis rakstīja: Reklāmrakstus nekad neesmu rakstījis, tur Tu mazliet pārspīlē. Jau vienā no pirmajām spēlēm Rīgā TV pārraidē pateicu, ka KHL ir Krievijas maigās varas produkts. Droši vien, ka biju pirmais, jo Armands Puče pirmajā sezonā vēl negāja ar Pēteri Skudru studijā. Gaidīju, ka būs kādas sekas, bet nebija. Jo arī LTV1 šis projekts bija ienesīgs. Tā bija arī iespēja Krievijā popularizēt Latviju (apgrieztā maigā vara!), bet laikam jau maz kas no tā iznāca.
Sveiks, Bocmani? Vai godam pelnītā pensijā???
, 2023-03-12 21:09, pirms gada
dzabarbols rakstīja: Sveiks, Bocmani? Vai godam pelnītā pensijā???
Ja jautājums domāts man (par Bocmani gan nekad neesmu saukts!), tad 50:50. Jau rit septītais gads kopš rakstu TVnet.lv, katru pirmdienu, arī šonakt būs raksts sērijā "Kas jauns hokejā?" Sadarbojos vēl ar dažiem, viens no tiem ir "9vīri", kur būs daži gabaliņi par PČ. Ko darīt pietiek un ne visus piedāvājumus pat pieņemu.
, 2023-03-12 21:28, pirms gada
Jānis Matulis rakstīja: Ja jautājums domāts man (par Bocmani gan nekad neesmu saukts!), tad 50:50. Jau rit septītais gads kopš rakstu TVnet.lv, katru pirmdienu, arī šonakt būs raksts sērijā "Kas jauns hokejā?" Sadarbojos vēl ar dažiem, viens no tiem ir "9vīri", kur būs daži gabaliņi par PČ. Ko darīt pietiek un ne visus piedāvājumus pat pieņemu.
Tu uz Barona kvartālu vasarās bieži soļoji strīpainā krekliņā. Un es tevi saukāju par Bocmani.
A.R.
, 2023-03-12 21:59, pirms gada
Nē, bet Janka mani labi pazīst. Tagad lauza pauri, kas es esmu.
, 2023-03-12 22:00, pirms gada
Slava Ukrainai
Nāvi urlām.
, 2023-03-12 23:35, pirms gada
Bagatskim pareizi. IZM gan varētu arī mudināt atsevišķas federācijas aicināt pasaules federācijām nepadoties spiedienam pieļaut agresoru sportistus.
, 2023-03-13 08:49, pirms gada
Tas, ko Bagijs te attaisno ir totāls stulbums. Interesanti, kāda gan ir iespēja mūsu hokejistiem NHL ietekmēt līgas politiku pret krievu spelētāju klātbūtni?! Vai riteņbraucējiem savus pro klubus? Tad jau, paldies Dievam, ka tā sagadījies, ka NBA šobrīd nav krievu un belaru. Tās nav šo sportistu pašu izvēles par kurām viņi būtu jāsoda. Un, protams, ka sankcionēt vajag, ja kāds izvēlas spēlēt vienā pārī ar kādu no KF vai Bkr vai krievu organizētās līgās un pasākumos, bet ne jau šitā!
, 2023-03-13 08:52, pirms gada
Jānis Matulis rakstīja: Laikā, kad krievi okupēja Krimu, biju Anglijā - ziņās neviena (!!) vārda par to. Arī 2022. gadā biju Anglijā - nu Ukraina ar iespēju ziedot tai bija aktuāla jau Londonā lidostā. Gandrīz uz katra soļa - Ukraina. Bet Itālijā un Francijā - gandrīz tukšums.
Nu jau, nu jau. Šis gan ir pilnīgs bull..it. N-tos gadus katru dienu lasu ASV, UK un vācu medijus. Protams, ka bija visās normālu, lielo mediju ziņās, bet, ja nu nebija the Sun vai kādā lokālas nozīmes tabloidā vai TV kanālā, tad diez vai tam ir nozīme
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Racing team

Blūmam nedēļas nogalē Brazīlijā otrais UCI Pasaules kausa posms MTB

Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms šīs nedēļas nogalē Brazīlijas pilsētā Arašā aizvadīs UCI Pasaules kausa otrā posma sacensības MTB. Sestdien norisināsies saīsinātais kross, bet dienu vēlāk pamatsacensības olimpiskajā krosā.
Foto: Agnis Melderis.

Svētdien Ķegumā ar "Cape Epic" uzvarētājiem startēs Vivus MTB maratona jaunā sezona

Jau šīs nedēļas izskaņā, 21. aprīlī, visus aktīvos riteņbraucējus gaidīs Ķegumā, Atpūtas un sporta centrā “Zelta zirgs”, uz Vivus.lv MTB maratona 18. sezonas sākumu, kurā piedalīsies ne tikai pazīstamais un panākumus guvušais motosportists Matīss Karro, bet arī pirms pāris nedēļām lieliski prestižo daudzdienu braucienu Dienvidāfrikā "Cape Epic" aizvadījušie četri Latvijas riteņbraucēji.
Toms Skujiņš. Foto: Getty Images
1

Skujiņš prestižās Valonijas klasikas finiša kalnā nenosargā vadību, izcīnot 12. vietu

Trešdien Beļģijā aizvadīts 88. Pasaules tūres daudzdienu velobrauciens “La Flèche Wallonne”, kurā Latvija profesionālais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš 175 dalībnieku konkurencē izcīnīja 12. vietu. Jāatzīmē, ka Toms finiša kāpumā ilgu laiku atradās sacensību vadībā.