Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Kritienu "Tour de France" piedzīvo arī Neilands, Sagans tiek sodīts par grūstīšanos

Kritienu "Tour de France" piedzīvo arī Neilands, Sagans tiek sodīts par grūstīšanos
Sems Benets (zaļajā krekliņā) un Keilebs Jūens (melnajā krekliņā). Foto: EPA/Scanpix

"Tour de France" 11. posmā par mata tiesu piekto uzvaru prestižajās sacensībās izcīnīja austrāļu sprinteris Keilebs Jūens. Tikmēr latvieši Krists Neilands un Toms Skujiņš finišu sasniedza kopīgi, attiecīgi ieņemot 108. un 109. vietu. Jāatzīmē, ka Neilands kritienu piedzīvoja 30 kilometrus pirms finiša, bet diezgan ātri atguvās.

Līdzīgi kā vakardienas posmā, arī šodien bija gaidāms, ka par uzvaru cīnīsies sprinteri. 167,5 kilometrus garajā etapā bija daudz mazu pauguru, tomēr viens no lielākajiem atradās netālu pirms finiša, kas gan neko neietekmēja. Dienas atrāvienā sākumā devās tikai francūžu braucējs no Matjē Ladaņuss no "Groupama - FDJ". Vēlāk no lielās grupas centās atrauties arī citi, bet nesekmīgi.

Ladaņuss tika notverts 43 kilometrus pirms finiša, bet mirklīti vēlāk no sacensībām izstājās austriešu kalnu speciālists Gregors Milbergers. Kā jau bija gaidāms, milzīgais peletons tuvojās finišam ļoti kuplā skaitā. Kad darbiņu bija veikuši komandas biedri, par uzvaru cīnījās labākie sprinteri. Uz neilgu brīdi vadībā izvirzījās "Jumbo-Visma" talants Vouts van Ārts, tomēr viņam gar labo malu garām aiztraucās Peters Sagans, kurš, lai izbrīvētu sev vietu, ar elkoni pastūma van Ārtu, par ko viņš pēc tam saņēma sodu. Tomēr tikmēr pašā pēdējā brīdī līderiem gar kreiso malo aizlidoja garām Keilebs Jūens, par dažu centimetru tiesu izcīnot otro posma uzvaru šāgada "Tour de France".

Lai gan otrajā vietā finišēja Sagans, tiesneši viņu sodīja par grūstīšanos. Tādējādi slovāku sprinteris tika klasificēts 85. vietā posmā, kas nozīmēja, ka otrais bija un zaļo Sprinteru vērtējuma krekliņu saglabāja desmitā posma varonis Sems Benets.

Ja vakardienas etapā smagu kritienu piedzīvoja Toms Skujiņš, kurš spēja turpināt prestižās sacīkstes, tad šodienas posmā 30 kilometrus pirms finiša krita Krists Neilands, tomēr viņš ātri atguvās. Kritienā bija iesaistīti arī divi spāņi Jons Izgirre, kurš uzreiz izstājās, un Hosē Rohass. Neilands un Skujiņš finišu sasniedza kopīgi, attiecīgi ieņemot 108. un 109. vietu. No līdera viņi atpalika minūti un 26 sekundes.

Finiša spurts, kur redzama Sagana (labajā malā baltā kreklā) grūstīšanās (video ap 54. sekundi):

Tour de France 11. posms:

VVārds UzvārdsValstsKomandaLaiks
1.Keilebs JūensAustrālijaLotto Soudal4:00:01
2.Sems BenetsĪrijaDeceuninck-Quick-Step
3.Vouts van ĀrtsBeļģijaJumbo-Visma
4.Briāns KokārsFrancijaB&B Hotels-Vital Concept
5.Klemens VenturīniFrancijaAG2R La Mondiale
6.Madss PedersensDānijaTrek-Segafredo
108.Krists NeilandsLatvijaIsrael Start-Up Nation+1:26
109.Toms SkujiņšLatvijaTrek-Segafredo+1:26

Tour de France kopvērtējums:

VVārds UzvārdsValstsKomandaLaiks
1.Primožs RogličsSlovēnijaJumbo-Visma46:15:24
2.Egans BernalsKolumbijaIneos Grenadiers+0:21
3.Gijoms MartēnsFrancijaCofidis+0:28
4.Romēns BardēFrancijaAG2R La Mondiale+0:30
5.Nairo KintanaKolumbijaArkea Samsic+0:32
6.Rigoberto UransKolumbijaEF Pro Cycling+0:32
7.Tadejs PogačarsSlovēnijaUAE-Emirates+0:44
8.Adams JeitssLielbritānijaMitchelton-Scott+1:02
9.Migels Anhels LopessKolumbijaAstana+1:15
10.Mikels LandaSpānijaBahrain-McLaren+1:42
42.Toms SkujiņšLatvijaTrek-Segafredo+55:09
82.Krists NeilandsLatvijaIsrael Start-Up Nation+1:40:42

     [+] [-]

, 2020-09-10 14:52, pirms 4 gadiem
Būtu forši, ja pēc iepriekšējā posma apskata ieskicētu arī nākamās dienas posmu, lai zinātu ko sagaidīt, vai Latvijas līdzjutējiem ir vērts skatīties, vai kārtējais sprinta finišs gaidāms.