Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Blūms PK sezonu iesāk ar 23. vietu saīsinātajā distancē

Piektdien Brazīlijas pilsētā Petropolisā ar saīsinātā krosa sacensībām sākusies Pasaules kausa sezona MTB XCO krosā. Vienīgais Latvijas pārstāvis šajās sacensībās Mārtiņš Blūms finišēja 23. vietā. Pamatsacensības gaidāmas svētdien.

XCC, jeb saīsinātās distances, sacensībās vīru konkurencē startēja 40 vadošie riteņbraucēji. Viņu vidū arī Latvijas labākais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms. Šīs sacensības aizritēja ļoti dinamiski, uzvarētājām atrisinoties vien pēdējā apļa beigās.

Kopumā braucējiem bija jāveic septiņi apļi. Uzvarētājs distancē pavadīja mazāk nekā 20 minūtes. Trasē tika iekļauti gan nelieli tramplīni, kā arī īsi, bet stāvi kāpumi un nobraucieni.

Mārtiņš Blūms startēja no otrās starta rindas. Pēc pirmajiem apļiem “CST PostNL Bafang” komandu pārstāvošais sportists atradās TOP 15 skaitā vien pāris sekundes aiz līderiem. Vadībā atradās neliela grupiņa ar favorītiem – Henriki Avančini, Nino Šurteru un Tomasu Litšeru. Turpinājumā Mārtiņš Blūms nedaudz savas pozīcijas zaudēja, atkāpjoties uz 25. pozīciju.

Pēdējā apļa ievadā izrāvienu veica Nino Šurters, tomēr nozīmīgu pārsvaru šveicietis neieguva. Viņu uz brīdi apsteidza mājinieks Avančini, tomēr pēdējā apļa kāpumā vadības grožus pārņēma Tomass Litšers. Pēdējos metros gan šveicieti apsteidza Dienvidāfrikas čempions Alans Haterlijs, kurš izcīnīja uzvaru. Otrā vieta Litšeram, bet trešā francūzim Maksimam Marotem.

Mārtiņš Blūms spraigā cīņā finišēja 23. vietā, uzvarētājam zaudējot 27 sekundes. Svētdien pulksten 20:45 pēc Latvijas laika vīru elites braucēji mērosies spēkiem pamatsacensībās.

Pasaules kausa MTB XCO krosa 1. posma saīsinātās sacensības:

VVārds UzvārdsValstsLaiks
1.Alan HatherlyDienvidāfrikas Republika19:55
2.Thomas LitscherŠveice+00:00:01
3.Maxime MorotteFrancija+00:00:02
4.Henrique AvanciniBrazīlija+00:00:02
5.Nino SchurterŠveice+00:00:05
6.Mathias FluckigerŠveice+00:00:05
23.Mārtiņš BlūmsLatvija+00:00:27

, 2022-04-09 10:44, pirms 2 gadiem
Relatīvi maz zaudē līderim, spēj turēties līderu grupā, kas ir pozitīva motivācija nākamajām sacensībām. Blūms ir līmenī.
Edgars Langmanis
Foto: Nico Van Dartel

Lieldienās Zolderā kupls skaits latviešu aizvadīs UEC BMX Eiropas kausa posmus

No sestdienas līdz pirmdienai Beļģijas pilsētā Zolderā norisināsies UEC BMX Eiropas kausa trešā un ceturtā posma sacensības. Dažādās vecuma un meistarības grupās uz starta redzēsim arī kopumā 47 Latvijas pārstāvjus.
Vouts van Ārts. Foto: Jumbo-Visma arhīvs

Van Ārta dalība "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes

LETA--AP. Beļģijas riteņbraucēja Vouta van Ārta dalība daudzdienu velobraucienā "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes, ceturtdien paziņoja viņa pārstāvētā "Visma-Lease a Bike" komanda.
Foto: SCANPIX/AFP

Muižnieks: "Uzvarai smagajā "Cape Epic" vajag labu sagatavotību un veiksmi"

Oskars Muižnieks duetā ar Lauri Purniņu martā Dienvidāfrikā uzvarēja amatieru ieskaitē daudzdienu maratonā "Cape Epic", ko uzskata par nopietnāko izaicinājumu kalnu riteņbraukšanā (MTB). Muižnieks sarunā ar Latvijas Radio pastāstīja, ka smags pārbaudījums bija gan tehnikai, gan veselībai, tādēļ finiša sasniegšanā liela nozīme ir arī veiksmei.