Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Velo ultra maratonists Sprude uzstāda pasaules rekordu

Rolands Eliņš

Velo ultra maratonists Sprude uzstāda pasaules rekordu
Arvis Sprude. Foto: No sportista Instagram profila

Velo ultra maratonists Arvis Sprude ir uzstādījis pasaules rekordu - visvairāk nobrauktie kilometri septiņu dienu laikā pieveicot 3023 kilometrus plānoto 2800 kilometru vietā. Sprude arī uzvarējis sacensībās apkārt Polijai, kuru kopējais trases garums bijis 3599 kilometri.

Iepriekšējais rekords tika pārsniegts par vairāk kā 1300 kilometriem. Rekordu ir oficiāli atzinusi un apstiprinājusi WUCA(World ultra cycling association) asociācija.

“Daudzi man neticēja, kā arī es nebiju favorīts sacensībās, bet biju par sevi pārliecināts, man bija iespējami labākā komanda un atbalstītāji, lai sasniegtu šo rezultātu. Jūtos noguris, bet lepns par savu komandu un faktu, ka rekords ir sasniegts. Kārtējo reizi varu teikt – Latvija var!” stāsta Arvis Sprude.

Arvis Sprude rekordu sasniedza kopā ar komandu, kas devās līdzi uz Poliju rekorda sasniegšanai, – Jāni Lauvu, Ivo Perševicu un Arno Ķikuru.

Arvis Sprude ir sporta skolotājs no Kuldīgas, kas riteņbraukšanu uzskata par savu kaislību un ar to cenšas aizraut ne vien vietējos kuldīdzniekus, bet arī visus, kam mājās pieejami velosipēdi.

Informāciju sagatavoja:
Laura Zvejniece

     [+] [-]

, 2021-08-05 18:02, pirms 3 gadiem
Tie ir vairāk kā 430 km dienā! Ja brauc ar 30 km/h, tad jāminās vairāk kā 14h katru dienu.
Pārcilvēciski!

     [+] [-]

, 2021-08-05 19:01, pirms 3 gadiem
Hm, kas tas par rekordu, ja iepriekšējais ir bijis 1300 km mazāks?!

     [+] [-]

, 2021-08-05 19:55, pirms 3 gadiem
Dziļa cieņa! Mans PR ir divās dienās 393km un tad jau otrās dienas pusdienā bija mazs miriens.