Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"Tour de France" kopvērtējumā lielas izmaiņas sānvēja dēļ, latviešiem atzīstams sniegums

"Tour de France" kopvērtējumā lielas izmaiņas sānvēja dēļ, latviešiem atzīstams sniegums
Vouts van Ārts izbauda kārtējo uzvaru. Foto: AFP/Scanpix

"Tour de France' septītajā posmā daudz ko izšķīra sānvējš un "Bora-Hansgrohe" diktētais augstais temps no paša sākuma. Par etapa uzvarētāju kļuva beļģu talants Vouts van Ārts, kamēr latvieši Krists Neilands un Toms Skujiņš finišēja otrajā grupā.

Liela cīņa notika jau pašā posma sākumā, pamatīgu tempu peletonā diktējot "Bora-Hansgrohe". Vācu komanda tādējādi strādāja Petera Sagana labā, cenšoties atgūt Sprinteru vērtējuma krekliņu no "Deceuninck - Quick Step" ātrā vīra Sema Beneta. Pateicoties sānvējam un kāpumiem, "Bora-Hansgrohe" izdevās sasniegt mērķi, augsto tempu peletonā neizturot spēcīgiem sprinteriem - Semam Benetam, Keilebam Jūenam, Džakomo Nicolo, Aleksandram Kristofam un daudziem citiem, kas finišā zaudēja vismaz desmit minūtes.

Posma pirmajā trešadaļā sprinta starpfinišā uzvarēja Mateo Trentins, kamēr otrais bija Peters Sagans. Slovāks tādējādi pārņema vadību Sprinteru vērtējumā. Turpinājumā "Bora-Hansgrohe" joprojām noteica augstu tempu, nodrošinot to, ka otrajā un trešājā grupā esošie sprinteri netiek pie iespējas uzvarēt šodienas posmā, ko arī izdevās panākt.

96 kilometrus pirms finiša solo uzbrukumu veica Tomass de Gents, tomēr pēc nedaudz vairāk nekā stundas peletons noķēra beļģu drosminieku. Tuvojoties finišam, sānvējš izraisīja peletona sadalīšanos ešelonos. Pirmajā grupā neizdevās būt vairākiem kopvērtējuma favorītiem - Tadejam Pogačaram, Toma Skujiņa komandas biedriem Baukem Mollemam un Ričijam Portam, Mikelam Landam, Estevanam Čavesam un Ričardam Karapasam, kura riteni piemeklēja tehnisks defekts.

Turpinājumā krietni pašķīdušais peletons tuvojās finišam. Lai gan nebija atlikuši daudz sprinteru, tomēr daži ātrie vīri bija izturējuši grūto dienu līderu grupā. Kārtējo reizi savas prasmes apliecināja Vouts van Ārts, kurš nogaidīja īsto brīdi un gar labo malu aizgāja garām konkurentiem, svinot otro "Tour de France" etapa uzvaru šogad. Spēcīgais beļģu braucējs uzvarēja arī piekto posmu, kamēr kopš sezonas atsākšanās viņam tā ir jau sestā uzvara.

Minūti un 21 sekundi pēc peletona finišēja otrā grupa, kurā atradās iepriekš minētie kopvērtējuma favorīti, kas tādējādi salīdzinoši līdzenā, tomēr vējainā posmā zaudēja laiku tiešajiem konkurentiem. Šajā grupā arī finišēja latvieši Krists Neilands un Toms Skujiņš, attiecīgi vējainajā posmā ieņemot 65. un 67. vietu. Jāatzīst, ka gan Skujiņš, gan Neilands jau no paša dienas sākuma turējās peletonā, tomēr īpaši neveiksmīgs posms bija Skujiņa pārstāvētajai "Trek-Segafredo", minūti un 21 sekundi citiem kopvērtējuma favorītiem zaudējot Mollemam un Portam.

Par Jauno braucēju vērtējuma līderi kļuva pagājušā gada "Tour de France" čempions Egans Bernals, jo Tadejs Pogačars finišēja sekotāju grupā kopā ar latviešiem un citiem favorītiem. Lai gan Peters Sagans sprintā ieņēma vien 13. vietu, slovāks atguva zaļo Sprinteru vērtējuma krekliņu.

Tour de France 7. posms:

VVārds UzvārdsValstsKomandaLaiks
1.Vouts van ĀrtsBeļģijaJumbo-Visma3:32:03
2.Edvalds Bosons HāgensNorvēģijaNTT
3.Briāns KokārsFrancijaB&B Hotels - Vital Concept
4.Kristofs LaportsFrancijaCofidis
5.Jaspers SteivensBeļģijaTrek-Segafredo
6.Klemens VenturiniFrancijaAG2R La Mondiale
65.Krists NeilandsLatvijaIsrael Start - Up Nation+1:21
67.Toms SkujiņšLatvijaTrek - Segafredo+1:21

Tour de France kopvērtējums:

VVārds UzvārdsValstsKomandaLaiks
1.Adams JeitssLielbritānijaMitchelton-Scott30:36:00
2.Primožs RogličsSlovēnijaJumbo-Visma+0:03
3.Gijoms MartēnsFrancijaCofidis+0:09
4.Egans BernalsKolumbijaIneos Grenadiers+0:13
5.Toms DumolēnsNīderlandeJumbo-Visma+0:13
6.Nairo KintanaKolumbijaArkea Samsic+0:13
7.Romēns BardēFrancijaAG2R La Mondiale+0:13
8.Migels Anhels LopessKolumbijaAstana+0:13
9.Tibo PinoFrancijaGroupama-FDJ+0:13
10.Rigoberto UransKolumbijaEF Pro Cycling+0:13
74.Toms SkujiņšLatvijaTrek - Segafredo+42:07
82.Krists NeilandsLatvijaIsrael Start - Up Nation+48:57