Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Liepiņam vēl viens kritiens Polijas tūres posmā

Liepiņam vēl viens kritiens Polijas tūres posmā
Emīls Liepiņš. Foto: LRF

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš trešdien piedzīvoja kritienu UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Pologne" piektajā posmā.

Trešdien riteņbraucēji mēroja 178,1 kilometru ar diviem trešās kategorijas kāpumiem distances otrajā pusē.

Uzvarētājs noskaidrojās lielās grupas finišā, kurā nepārspēts bija vācietis Fils Bauhass ("Bahrain - Victorious"), pārējās divas vietas pirmajā trijniekā izcīnot francūzim Arno Demāram ("Groupama - FDJ") un vācietim Nikiasam Arndtam (DSM). Arī šī posma pēdējā kilometrā notika masveida kritiens vienā no pagriezieniem, un tajā bija arī Liepiņš, kuram pirms finiša spurta bija laba pozīcija.

Vadošā grupa finišēja četrās stundās 16 minūtēs un 19 sekundēs un 103.vietu ieņēmušajam Liepiņam ieskaitīts tāds pats finiša laiks. "Trek - Segafredo" komandas latviešu riteņbraucējs iekļuva kritienā arī pirmajā posmā, bet otrdien saskārās ar vēdera problēmām, kā dēļ finišēja pašās beigās.

Kopvērtējumā vadību saglabājis kolumbietis Serhio Igita ("Bora - hansgrohe"), kurš par četrām sekundēm apsteidz spāni Peljo Bilbao ("Bahrain - Victorious") un par sešām sekundēm - beļģi Kentēnu Hermansu ("Intermarche - Wanty - Gobert Materiaux"). Liepiņš ar 23 minūšu un 17 sekunžu atpalicību ierindojas 111.vietā 137 braucēju konkurencē.

Liepiņš šovasar uzvarēja Latvijas čempionātā grupas braucienā un turpmāko gadu brauks sarkanbaltsarkanajā kreklā.

Polijas tūrē ir septiņi posmi, un tā noslēgsies piektdien. Pērn uzvaru izcīnīja portugālis Žuāu Almeida, bet Liepiņš kopvērtējumā ierindojās 104.pozīcijā.

Izmantotie resursi:
LETA


Starts maratona distancei. Foto: Agnis Melderis.

Ar biatlonistu dominanci un Karro dalību Ķegumā sākusies Vivus MTB maratona sezona

Svētdien, 21. aprīlī, ar aptuveni 750 dalībnieku rekordu visās distancēs Ķegumā, atpūtas un sporta centrā “Zelta zirgs” sākās lielākā kalnu divriteņu (MTB) “Vivus MTB maratona” sezona. Pirmās divas vietas “Kärcher” 50km maratona distancē izcīnīja nupat Dienvidāfrikā “Cape Epic” uzvarējušie Oskars Muižnieks un Lauris Purniņš no “DTG-MySport”, bet trijnieku noslēdza daudzsološais biatlonists Renārs Birkentāls. Sievietēm par pārsteigumu parūpējās un uzvarēja apņēmīgā “Giant&Liv team Latvia” komandas braucēja Zane Priede, bet Latvijas Valsts mežu pusmaratonā piedalījās pasaules junioru čempions motosportā Matīss Karro.
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Racing team

Blūms Pasaules kausa 2. posmā XCO krosā finišē 30. vietā; uzvar Andreasens

Svētdienas vakarā pēc Latvijas laika Brazīlijas pilsētā Arašā aizvadīts UCI Pasaules kausa MTB XCO krosā otrais posms elites vīru grupā. Ļoti aizraujošā cīņā uzvaru izcīnīja Dānijas riteņbraucējs Simons Andreasens, bet Latvijas sportists Mārtiņš Blūms 104 dalībnieku konkurencē ieņēma 30. vietu.
Toms Skujiņš
Foto: Getty Images

Pogačaram solo uzvara “Ļjēžas – Bastoņas – Ļjēžas” velobraucienā; Skujiņš 48.

Svētdien Beļģijā ļoti drēgnos un lietainos laika apstākļos aizvadīts UCI Pasaules tūres viendienu velobrauciens “Ļjēža – Bastoņa – Ļjēža”, kurā solo uzvaru svinēja slovēnis Tadejs Pogačars. Toms Skujiņš paveica labu darbu komandas līdera labā, pats finišējot 48. vietā un tiekot pie vēl 15 UCI Pasaule ranga punktiem.